Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Co kupić najlepiej???

Gość Dżodżo
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Musze kupic nowe klocki na przod i tarcze oraz klocki na tyl.Dodam ze z przodu mam nowe tarcze (po zdarciu na nich juz jednej pary klockow).

I tu mam pytanie jakie klocki (przod) i jakie tarcze oraz klocki na tyl kupic?????Chodzi mi o dobre i w miare tanie.Dzwonilem do jednego sklepu i mam do kupienia jakies podobno japonskie:

Tarcze tyl - 100zl/szt.

Klocki tyl - 100zl/komplet (4 sztuki)

O przednie klocki sie nie pytalem bo dopiero dzis zauwazylem ze niedlugo bede musial je wymienic.

Prosze o jakies rady.Z gory dziekuje.

POZDRAWIAM.....

• 3 tygodnie później...

Japońskie to najpewniej Kashiyama - kiedyś bardzo dobre klocusie, ostatnio niemożebnie krytykowane... Osobiście polecam Ferodo - tylko średnie (one występują w wersji wyczynowej czasem - ale nie ma sensu tego do cywilnego auta pakować) - dobry klocek, działajacy także w wysokich prędkościach, przy tym rozsądny cenowo (jakieś 150 PLN za kpl na przód).

Gość Dżodżo
Japońskie to najpewniej Kashiyama - kiedyś bardzo dobre klocusie, ostatnio niemożebnie krytykowane... Osobiście polecam Ferodo - tylko średnie (one występują w wersji wyczynowej czasem - ale nie ma sensu tego do cywilnego auta pakować) - dobry klocek, działajacy także w wysokich prędkościach, przy tym rozsądny cenowo (jakieś 150 PLN za kpl na przód).

A gdzie za taka cene moge kupic???

Jakis sklep internetowy lub cos w Lublinie moze??

POZDRAWIAM.....

hmm... popytaj w JC, w Intercarsie - wklep w wyszukiwarkę jakąś hasło "ferodo" - ale uprzedzam - czasem niektórzy straszną kasę za to krzyczą - jak kupowałem je pierwszy raz to w sklepie nieopodal krzyknęli mi bodaj 230 PLN, ale zorganizował mi mój mechanik i wziął poniżej 200PLN z wymianą:)

Gość michalll

w Norauto maja Ferodo. Ja dzis wymienialem, zaplacilem 110 zl za kpl./przod. tyle, ze w n14 :) Cena w promocji bez wymiany. Wydaje mi sie, ze to tanio bo np. w Shell Autoserv chcieli 190 za same klocki...idioci.

Mam do sprzedania klocki Ferodo na przód do Primery 1.6:

http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=3144

Te klocki to chyba do 1.6 bez ABS bo z ABSem mają jakieś sprężynki.

W Elicie na Łopuszańskiej mi dobierali patrząc przez alufelgi porównywali z katalogiem.

Palec i kopułkę w/g katalogu JC Auto mam identyczną jak micra i filtr paliwa też był inaczej skatalogowany. ale posiadam nr kat. jak ktoś potrzebuje.

pzdr.