domadm Opublikowano 29 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2007 Cieszę się że mamy taki przegląd - najlepszych jak by nie było - opon do naszych 4x4. Proponuję uważnie rejestrować ich zachowanie i na wiosnę podzielimy się spostrzeżeniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ryży Koń Opublikowano 30 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2007 Grzesiek 13 obawiam się że tych gum od ręki nigdzie teraz nie dostaniesz. A co do Mangelsów to sprawa jest prosta.... nie ma Mangelsów do D40. Aha, wczoraj słyszałem że nie do dostania są teraz felgi Alcar. Przykra sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość GERO Opublikowano 30 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2007 serwis NISSANA oryginalne 16" za 456 pln brutto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Johny Opublikowano 30 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2007 serwis NISSANA oryginalne 16" za 456 pln brutto Gero mozesz podac namiar ktory serwis? miejsce lub tel. [ Dodano: Pią 30 Lis, 2007 12:24 ] Aha, wczoraj słyszałem że nie do dostania są teraz felgi Alcar a ja wczoraj do nich dzwonilem i mowili ze maja. Oczywiscie sprzedac nie chcieli tylko odeslali do dystrybutora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ryży Koń Opublikowano 30 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2007 No to ktoś tu w siusiaka tnie Trzeba sprawę wyjaśnić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość GERO Opublikowano 30 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2007 trzeba powiedzieć że ma się uszkodzoną, dlatego że jest jakaś akcja promocyjna i nie chcą sprzedawać więcej niż 1 za jednym razem ( ja przekonałem mośka i mi sprowadził 4 szt. w 2 partiach) -- myśle że jest to debilizm do 2 [ Dodano: Pią 30 Lis, 2007 20:02 ] a nie dodałem Przeżmierowo k/Poznania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzesiek13 Opublikowano 1 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 Grzesiek 13 obawiam się że tych gum od ręki nigdzie teraz nie dostaniesz. Ty to potrafisz pocieszyć : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sabt Opublikowano 2 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2007 Pytanko jakie zimówki chodzi mi o firmę na fele 17 nadają się najlepiej dodam że auto w terenie nie będzie jeździło???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crensch Opublikowano 2 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2007 w aso doc dobra cene maja teraz na pirelki ice%snow w rozmiarze standard (czyli taki sam jak te all weather wranglera co dostales z bryka) ja jestem zadowolony bardzo zaplacilem za 4 fele stalowe 17 i opony okolo 4k w t&t na razie jeszcze jakos sniegu nie bylo ale asfalt w okolicach zero w porownaniu z wranglerami aw to zachowuja sie bardzo dobrze (choc oczywiscie z 2 worki piachu na pace sie przydadza) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Johny Opublikowano 2 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2007 No to ktoś tu w siusiaka tnie Trzeba sprawę wyjaśnić Ryzy, czy Ty masz moze instrukcje polska do swojej Nyski i czy moglbys ja np. na 2 gtrzy dni uzyczyc? do czasu kiedy zrobie skan lub robie zero. auto odbieram pod koniec tygodnia, pewnie instrukcji nawet angielskiej nie dostane (minus kupowania u brokera). Chcialbym zreszta do Ciebie jutro zadzwonic i pogadac o pr.jazdy na przyczepe :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Danko Opublikowano 9 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2007 Ok. Dunlory Sj5 265/65R17 załozone. Mniejszy opor na kierownicy, przy zapietym przodzie, nie zacinaja sie tak jak Wranglery. Bieznik agresywniejszy, co słychac w trakcie jazdy. Teren, rewelka. Na weekendowym rajdzie "V Integracja" pod Serockiem , pokonały NAVke jedynie katy natarcia i zjazdu. ;( Polecam. [ Dodano: Nie 09 Gru, 2007 10:57 ] Oczywiscie DUNLOPY (juz czuje, jak rodza sie w głowach, niektórych, złosliwosci...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jack182 Opublikowano 9 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2008 Czy możecie doradzić, które zło z zakładanych fabrycznie opon jest lepsze i dlaczego??? BRIDGESTONE GOODYEAR WRANGLER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk Opublikowano 9 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2008 GOODYEAR WRANGLER jest lepsza ponieważ ma przeznaczenie do jazdy po błocie i śniegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jack182 Opublikowano 9 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2008 Hmm... A co jeśli na śnieg mam zimówki, a do zabawy w błocie przymierzam się do stalówek 16" z jakąś gumką terenową? Które z nich będą lepsze do śmigania na co dzień po czarnym??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ryży Koń Opublikowano 9 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2008 Które z których? luk... nie wiesz o czym piszesz opony fabrycznie zakładane dobre sa na asfalt. Ich przydatnosc na śniegu jest zerowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jack182 Opublikowano 9 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2008 Goodyear Wrangler czy Brigestone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemeq Opublikowano 9 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2008 Właśnie - myślałem że prześmigam na fabrycznych ale niestety nie. Coopery zimowe które miałem założone jakoś nie dawały rady. Dzisiaj założyłem w/w oponki PIRELLI i powiem tak Jest znacząca różnica przyczepności - nie zrywa tak jak przy fabrycznych i Cooperach - a przy moim momencie Nm ma to już znaczenie. Samochód prowadzi się dużo pewniej - lepiej go czuć . Głośność - nie zauważyłem żadnej różnicy . Jak ktoś by potrzebował w dobrej cenie - zapraszam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ryży Koń Opublikowano 9 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2008 Coopery nie dawały rady?!?!?!?!?!?!?!?!?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk Opublikowano 9 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2008 Wiem o czym piszę. Na boku opony goodyear wrangler mam wyraźne oznaczenie M + S. To, czy się nadaje do jazdy w takich warunkach jest subiektywną oceną. Nie zastąpi typowej zimówki, ale i tak będzie lepsza od standardowej wielosezonowej lub letniej. Miałem też bridgestone. Dobre i ciche gumy na asfalt. Edit: Cooper i scorpion ? Różnicę widać już w samej cenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemeq Opublikowano 9 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2008 Wg - mojej subiektywnej oceny - miałem możliwość wymiany Cooperów na Pirelli w dobrej cenie i powiem że nie żałuję. Jak miałbym zrobić to samo drugi raz - nie zawachałbym się . I nie chodzi tu tylko o cenę - ale o to jakie możliwości daje Ci produkt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość boliniak Opublikowano 9 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2008 Wg - mojej subiektywnej oceny - miałem możliwość wymiany Cooperów na Pirelli w dobrej cenie i powiem że nie żałuję. Jak miałbym zrobić to samo drugi raz - nie zawachałbym się . I nie chodzi tu tylko o cenę - ale o to jakie możliwości daje Ci produkt. Twoja ocena chyba rzeczywiście jest bardzo subiektywna, zobacz jak Pirelli radzą sobie w wodzie... to później pogadamy... są do d.. w tym temacie...Wiem bo ja to sprawdziłem Coopery też i GY też....żadna z nich nie jest idealna ale chyba Cooper + 16" jest naj... osobiście nie mam ani Pirelli ani Cooperów ot ciekawostka.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jack182 Opublikowano 9 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2008 Widzę, że sie mocna polemika wywiązała :027: A głównie na asfalt w sezonie letnim Goodyear'y czy Bridgestone :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzemik Opublikowano 10 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2008 Oznaczenie M+S - oznacza typ bieżnika ,który jest badziej agresywny niż inne opony, ale mieszanka gumy jest stadartowa. Opona zimowa musi mieć dodatkowo znaczek śnieżynki - wtedy wiadomo, że mieszanka gumy jest bardziej miękka niż standart w warunkach niskich temperaturach. [ Dodano: Czw 10 Sty, 2008 08:58 ] Widzę, że sie mocna polemika wywiązała :027: A głównie na asfalt w sezonie letnim Goodyear'y czy Bridgestone :?: Chyba niewielka różnica. i te i te na asfalcie są dober. Goodyeary dają o parę decybeli niższy hałas przy toczeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jack182 Opublikowano 10 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2008 A to tu mnie zaskoczyłeś, bo wizualnie Bridgestone wyglądają na cichsze bo mają bieżnik jak opony do plaskacza??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ryży Koń Opublikowano 10 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2008 Najciekawsze jest to, że Coopery wygrywają większość porównań jeśłi chodzi o opony zimowe 4x4. Może na aflacie będą słabsze ale jak spadnie śnieg ... albo jakię sbłoto posniegowe... No ale wychodzi na to, że ja sie nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi