tpirat Opublikowano 10 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2008 Witam widzę, że tendencja jest wzrostowa jeżeli chodzi o rozmiar w stosunku do nominałów zakładanych fabrycznie. Znalazłem coś takiego: http://www.allegro.pl/item292583684_nowe_2...a_opon_4x4.html Nie jest to forma reklamy, tylko oponki które sobie kupiłem, zeby nie bujało za mocno. Na razie są jeszcze na strychu, bo moje mają się dobrze Ale za jakiś czas założę i zdam relacje jak się na tym jeździ. Rozmiar 255/60/17, niższe ale na czarnym może autko mniej pracować. Cena sama mówi za siebie, 420zł. za szt. z f-rą jak będzie kiepsko to wrócę do Goodyeara. Jest to z pewnością alternatywa do ceny 700zł. za gumę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ryży Koń Opublikowano 11 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2008 hmm ale co w tej ofercie jest takiego super? Kosztują mniej więcej tyle co Coopery..., które btw przy takim kursie dolara powinny jeszcze potanieć I cos ty chciał za gumy po 700 kupować? jakies Micheliny do BMWX5? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpirat Opublikowano 11 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2008 Jak szukałem zimówek, znalazłem Goodyear Ultra Grip niby w przecenie po 742 za szt. w sklepach jak pytałem ciężko było zejść poniżej tej ceny a raczej była jeszcze wyższa. Dlatego uznałem, że 420 zł. to nie taki wielki koszt, nawet gdyby miały się szybko spalić Pewnie można kupić taniej opony od tego co pokazałem, mi jednak się nie udało, tak więc kupiłem to i podzieliłem się info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość GRZEGORZ36 Opublikowano 11 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2008 Używałem Ultragripów serii 6 i 7 w tzw plaskaczu uważam że to nailepsze zimówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ryży Koń Opublikowano 11 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2008 Micheliny Alpin sa lepsze w plaskaczu ale kosztuja sporo. Ultragripy w Navarze to nie dla mnie, w głębszym śniegu nie robią. Za drobny bieżnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zboj Opublikowano 11 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2008 Za to jak fajnie Ultra Gripy robią na wodzie, której u nas ostatnio coraz więcej zimą :one: Pozdro, Zbój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk Opublikowano 12 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 Potwierdzam. Goodyear ultragrip to w tej chwili najlepsze opony zimowe. Miałem w innym samochodzie i byłem zadowolony z jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ryży Koń Opublikowano 12 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2008 Nooo taaaak ale nie do Navary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość GRZEGORZ36 Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 Gdyby ktoś potrzebował to mam do sprzedania GOODYEAR WRANGLER 4 SZT 255/65 R17 nowe zdjęte z samochodu który kupiłem( 3807) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jack182 Opublikowano 17 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zapytam jeszcze raz. Mogę wybrać fabryczne opony pomiędzy GOODYEAR WRANGLER i BRIDGESTONE. Na Bridgestonach przyjechała moja z fabryki, ale jak bedzie na Goodyearach to mogą mi podmienić. Więc pytanie czy czekać, czy sobie i innym głowy nie zawracać. Opony głównie do czarnego, ale czasem w jakieś małe błotko z chęcią wjadę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cieniu Opublikowano 17 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2008 Właśnie - myślałem że prześmigam na fabrycznych ale niestety nie. Coopery zimowe które miałem założone jakoś nie dawały rady. Dzisiaj założyłem w/w oponki PIRELLI i powiem tak Jest znacząca różnica przyczepności - nie zrywa tak jak przy fabrycznych i Cooperach - a przy moim momencie Nm ma to już znaczenie. Samochód prowadzi się dużo pewniej - lepiej go czuć . Głośność - nie zauważyłem żadnej różnicy . Jak ktoś by potrzebował w dobrej cenie - zapraszam . Daj mi proszę jakiś namiar - może być na priva - jeszcze ten sezon dojeżdżę na Cooperach, ale powiem szczerze, że mam ich dosyć.. Może i owszem na śniegu, ale w naszych warunkach, czyli najczęściej wilgotny, zimny asfalt - poprostu brak słów.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOJTEK P Opublikowano 17 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2008 Jack 182 -na bridgestonach jeżdzę od czerwca i jest ok.Już pytałem wcześniej na forum o opinię na temat tych opon,ale nikt nic konkretnego nie wie.wiem tulko ,że to nowy model opony.Dla mnie jest cicha na asfalcie i po śniegu w Polsce też jeżdziłem-chociaż tak na wszelki wypadek kupiłem łańcuchy. Kolega ma goodyery i teoretycznie nie zauważyłem żadnych różnic między tymi oponami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MBL Opublikowano 3 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2008 Zalazłem ciekawą ofertę opon typu A/T (cenową?) General Grabber AT2 np. rozmiarze 265/70 R 17. Cena 560 brutto. Czy ktoś z Was ją testował? Poza tym że ją widziałem nie mam zdania i nie znam jej. Jeździłem dotychczs na Cooperach, BGF i GY Wrangler ATR. Ciekaw jestem czy cena odzwierciedla przydatność A/T? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzemik Opublikowano 4 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 Też myślę o tych oponach, tutaj taki ranking opon z USA. GG AT2 mają wysoką pozycję, martwi tylko mała ilość oceniających. http://www.tirerack.com/tires/surveyresult...y.jsp?type=ORAT Oponka fajna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MBL Opublikowano 6 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2008 nawet wyprzedziła BFG, szkoda że próba niska. Poniżej ranking, może być tendencyjny. http://images.google.pl/imgres?imgurl=http...l%3Dpl%26sa%3DG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzemik Opublikowano 6 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2008 Opona fajna. General Grabber jest znany głownie z MT. Jedne z lepszych. Te AT2 mysle , że w terenie będą bardzo dobre. Nieznane są mi ich własności na asfalcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi