Gość boleknh Opublikowano 27 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 Witam,na wstepie chcialem sie przywitac ze wszystkimi uzytkownikami Nissana Maximy.Wpadłem tutaj do was gdyz mam dylemat czy Kupowac Maxime czy nie.otóz trafilem na egzemplarz z roku 99 3.0v6 ,cene facet ma naprawde rozsadna skrzynia manual,czarna ,kupiona w polsce przebieg 198 tys.km,wszystko jest pieknie oprócz tego że kiedy zapalilem silnik przez 5 sekund auto chodzilo jakby na 5 cylindrów po chwili wszystko bylo ok i nastepna rzecz to efekt tyrkania na wolnych obotów dochodzacy z okolic pokrywy zaworów jakby byly zawory nie wyregulowane ale z tego co wiem w tym silniku zaworow sie nie reguluje.Czy ewentualne koszty naprawy beda wysokie?mam podejrzenie ze to wtryski moga cykać ale nie jestem pewien,poprostu boje sie ze bedzie to studnia bez dna :-( I jeszcze jedno ostatnie pytanie czy jest ktos z was z Krakowa zeby mogl podjechac ze mna i dokladnie posluchac jak ten silnik pracuje ?oczywiście w ramach tego dobrze sie zrewanżuje . dzięki z góry za pomoc.Pozdrawiam.Paweł. [ Dodano: Wto 27 Mar, 2007 20:00 ] Witam,na wstepie chcialem sie przywitac ze wszystkimi uzytkownikami Nissana Maximy.Wpadłem tutaj do was gdyz mam dylemat kupowac czy nie.otóz trafilem na egzemplarz z roku 99 3.0v6 ,cene facet ma naprawde rozsadna skrzynia manual,czarna ,kupiona w polsce przebieg 198 tys.km,wszystko jest pieknie oprócz tego że kiedy zapalilem silnik przez 5 sekund auto chodzilo jakby na 5 cylindrów po chwili wszystko bylo ok i nastepna rzecz to efekt tyrkania na wolnych obotów dochodzacy z okolic pokrywy zaworów jakby byly zawory nie wyregulowane ale z tego co wiem w tym silniku zaworow sie nie reguluje.Czy ewentualne koszty naprawy beda wysokie?mam podejrzenie ze to wtryski moga cykać ale nie jestem pewien,poprostu boje sie ze bedzie to studnia bez dna :-( I jeszcze jedno ostatnie pytanie czy jest ktos z was z Krakowa zeby mogl podjechac ze mna i dokladnie posluchac jak ten silnik pracuje ?oczywiście w ramach tego dobrze sie zrewanżuje . dzięki z góry za pomoc.Pozdrawiam.Paweł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Butryn Opublikowano 27 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 witaj Bolek. Jesli kupisz Maxime to bedziesz z niej BARDZO zadowolony. szczegolnie z V6 3.0 i manuala.... Najbezpieczniejsze wyjscie z sytuacji to podjechac do pierwszego lepszego salonu Nissana i niech go sprawdza. Jesli koszt naprawy bedzie nie duzy to luzik, jesli wyjdzie ze naprawde jest cos powaznego to jest pare groszy w plecy ale pewnosc masz. Na sluch trudno cos powiedziec no i pozniej mozesz miec pretensje do kogos i do siebie. Przy kupnie samochodu nie ma co zalowac 100 czy 200 zeta. Podjedz niech go wrzoca na komputer i zobacza co jest. Pzd i powodzenia! Butryn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość boleknh Opublikowano 27 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 Auto napewno nie jest bezwypadkowe,ale na pewno nie jest po tzw.dzwonie ogladalem dokladnie mialo tylko delikatne szkody parkingowe,znajomy zna to auto -byl to samochód RMF-u kupili go w salonie Anwa Kraków,niestety jak to bywa w firmach ksiazka serwisowa zagineła,zostal jeden kluczyk,kiedys bylo wlamanie i zlodzieje rwali radio na sile i uszkodzili troszke konsole.ale za bardzo sie tym nie przejmuje,boje sie tylko tego cykajacego silnika(mialem kiedys auto z silnikiem v6 i tylko slychac bylo delikatne syczenie na wolnych obrotach) chyba sie jutro wybiore do nissana z nim.Dzieki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szalony Opublikowano 27 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 To cykanie o ktorym mowisz faktycznie najprawdopodobniej bedzie od wryskiwaczy. Tak jak mowi Butryn, wrzuc autko na komputer i bedzie juz cos wiecej wiadomo. Ja bym jeszcze wjechal na podnosnik i sprawdzil dobrze zawieszenie, bo jak jest salonowy z Polski to moze miec juz troche zawieszenie wystukane. Zreszta sam chyba wiesz jakie sa u Nas drogi i jak ludzie szanuja samochody firmowe. Obejrzyj tez dokladnie skrzynie biegow czy nie saczy gdzies przy polosiach. Chodzi o to ze czasami sie uda fure taniej kupic, a pozniej trzeba dolozyc sporo wiecej. Dlatego sprawdz wszystko dokladnie i daj znac na forum czy dolaczasz do naszego grona maxymalnych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.