Gość jason23 Opublikowano 30 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2007 Witam ! Mam problem ze światłami mijania które samoczynnie podczas jazdy potrafią przełączyć się na długie , trwa to sekundy można powiedzieć że mrugają - objawy jak przy jakimś zwarciu instalacji.Czy może to być problem przekażnika, zaśniedziałego styku ? Kompletnie nie znam się na elektryce, jedyne co mogę zrobić to przeczyścić styki na złączkach przewodów i gniazdach lefrektorów.To dość denerwujące przełączanie trwa sekundy co jakiś czas.Przeszukałem forum ale podobnego problemu nie znalazłem. W dzień jak jeżdżę to jeszcze spoko ale wnocy inni kierowcy mogą pomyśleć że do nich mrugam :-) Moja MICRA to K11 z 1996r. Pomocy! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 30 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2007 Muisz rozebrać przełącznik zespolony, w którym umieszczone są gałki i przeczyścić wszystkie styki bo jak sam piszesz może być zaśniedziały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B12 Opublikowano 31 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2007 Zajrzyj też do wtyczek przy zarówkach, tych H4. Czy nie są nadpalone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jason23 Opublikowano 31 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2007 Wielkie dzięki za podpowiedź ! Przeczyściłem wszelkie możliwe styki łącznie z wtyczkami do żarówek H4 bo były bardzo zaśniedziałe. Ponieważ nie wiedziałem który przekażnik jest od świateł to każdy po kolei wkładałem i wyciągałem aby przetrzeć gniazda.Na razie podczas jazdy nic się nie dzieje,czyli chyba pomogło.Pozostaje jeszcze dokładne sprawdzenie przekaźnika od świateł,lecz gdzie on jest i to ja nie wiem :-) Bardzo Wam jeszcze raz dziękuje ! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B12 Opublikowano 31 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2007 Pozostaje jeszcze dokładne sprawdzenie przekaźnika od świateł,lecz gdzie on jest i to ja nie wiem Nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soul Opublikowano 31 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2007 na 99,9% pomoglo przeczyszczenie stykow zarowek, u mnie na jednej zasniedziała masa, skutkiem tego podczas wlaczania swiatel mijania zapalala sie kontrolka od dlugich, jednak wcale dlugie sie nie wlaczaly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike_poz Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Witam Mam problem z długimi światłami. Jak przełącze na długie światła to z prawej strony gaśnie mi cały klosz po za postjówkami. Jak sprawdzalem to prad dochodzi do wszystkich przewodow po obu stronach tak samo. ale po zamontowaniu zarowek jest tak jak napisalem wyzej. Ja jezde K10 z 90r o poj 1.0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domiss Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Obejrzyj dokładnie przewody, czy nie ma gdzieś przebicia, przeczyść styki, spróbuj zamienić żarówki (np. stronami) i zobacz co będzie wtedy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friday71 Opublikowano 9 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 (edytowane) Gdzie jest przekaźnik od krótkich świateł ? Mam taka historie, zeby wylaczaly sie swiatla dzienne potrzebuje plusa ze swiatel krotkich tylko, ze przy reflektorze mam 13V a niestety te swiatla rozlacza np. 14V z akumulatora. Reasumujac wpiolbym sie gdzies przed przekaznik Czy sa inne opcje ? Rozwiazanie Przekaznik znalazlem w szufladzie i wysterowalem sobie odpowidni prad - dziala Edytowane 9 Marca 2014 przez Friday71 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 9 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 To co Ty za światła kupiłeś? Z reguły wystarczy się wpiąć pod przewód tuż przed żarówką od światła pozycyjnego. Jeśli alternator dobry, to ładowanie jest 14,3V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friday71 Opublikowano 14 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 Takie jakies okragle... Wlasnie postojowe rozlaczaly ale krotkie juz nie. Ladowanie 14 - 14,5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 14 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 Takie jakies okragle... Wlasnie postojowe rozlaczaly ale krotkie juz nie. Ladowanie 14 - 14,5 I tak musi być, przecież nie włączysz krótkich-czyli mijania, jak nie zapalą się najpierw postojowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friday71 Opublikowano 16 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 Zgadza sie ale montujac swiatla dzienne, ktore same sie zapalaja, chcialem miec te wygode, zeby nie pamietac o wlaczaniu swiatel w ogole np. mandat za jazde bez swiatel Podlaczajac pod postojowki jest opcja niechcacy nie wlaczyc krotkich wtedy dzienne nie dzialaja i mandat za jazde na postojowych hehe z tekiego zalozenia wychodzilem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi