Gość jaca2206 Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2007 witam czy może mi ktoś napisać jakie są objawy uszkodzonej uszczelki pod głowicą lub pękniętej głowicy bo już zglupialem a jak dzwoniłem do mechanika to powiedzial że musi najpierw ściągnąć głowicę a to kosztuje 500zł . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bonzo Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2007 objawy mogą byś różne jak szczeli między kanałami woda olej to bedziesz miał pomieszny olej z płynem jak szczeli miedzy garami to raczej pogorszy sie praca silnika i straci moc jak między garem a wodą to mogą być objawy podobne do twoich ale niekoniecznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Witam mnie poszła na czwartym gaże i ciśnienie uciekało do wody objaw płyn zaczął bulgotać i kipieć mimo dobrej temperatury silnika przestawał dopiero po zgaszeniu silnika czyli jak nie było nabijane przez tłok ciśnienie Ale uszczelki lubią również siadać między garami bo tam jest mało uszczelki i objaw będzie na pewno inny zacznij od zmierzenia ciśnienia czy jest jednakowe Cobciowi po pomaże wyszło np. na trzech chyba 14.5 a na czwartym 4 bary :one: fotka mojej uszczelki- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.