Gość danson27 Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Niedlugo na zegarze ukarze sie 300 tys km przejechane w moim n-14 Mam pytanie do ekspertow czy zaleca sie jakies wymiany przy takim przebiegu typu wymiana oleju w skrzyni czy plynu od wspomagania silnik jest brzytwa mianowicie ani grama oleju nie bierze raczej nikt nie ma takiego przebiegu z tego co wiem w sunny wiec nie mam z kim tego skonsultowac Pozdrawiam klubowiczow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fabiozo Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2007 raczej wielu ma a niewielu ma tyle na liczniku (wszystko kręcone) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Devill Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Ja mam w dieselku N13 280k km (ponoc nie krecone ) i nic sie nei dzieje i nic nei planuej robic jak stuknie 300k ale znam goscia ktory ma autentyczny przebieg w N14 2,0 D 95r 800k km (nie klamie sam widzialem i nawet jechalem tym Sunny) i jakos jeszcze nic nei robil tylko wymienia olej, filtry paski na czas i nic sie nei dzieje (chodzilo mi o olej silnika). Przebieg jest udukomentowany poniewaz facet jest jedynym wlascicielem tego sloneczka od wyjazdy z salonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość danson27 Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Czyli jeszcze troche nim pokrece jak 800 potrafi stuknac aaaa zapomnialem moj to N-14 1.4 benzyna rok 95 Co do przekrecanych silnikow to fabiozo masz racje napewno pare osob tego nie wie ile i nyski maja Pozdrawiam :sindbad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fabiozo Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 ja też nie wiem ile moja ma niby na liczniku 170 kkm, kucze koleś 800 kkm zrobiłe bez kapitalnego remontu ?? jestem pełen podziwu, fak disle są żywotniejsze ale 800 kkm do od cholery i ciut ciut życze dobicia do 1 mkk (1 000 000) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość roshi Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 kiedys mielismy bluebirda 2.0D to przekrecil sie w nim licznik (1 000 000 km) niestety nie wiem czy po drodze byl silnik remontowany, zmieniany czy cus, bo kupilism go jak mial zrobione 750 kkm, ale gosciu ktory byl jego pierwszym wlascicielem twierdzil, ze nigdy nie robil nic przy silniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marud Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Mój N14 GA14DS ma w tej chwili 260 tysi z czego jakieś 60 bez linki prędkościomierza jeździłem. Podobno nie był kręcony ale kto w to wierzy . Spisuje się dobrze poza małymi awariami instalki gazowej i niestety blachy. Łańcuch dzwoni jak oszalały przy 2700-3000 RPM już drugi rok i nie chce się zerwać (szkoda bo miałbym okazję na przekładkę GA16DE z Sentruchy). Ogólnie według mnie stary Nissan to najgorsza marka bo za cholerę części się nie sprzedają no może wachacze do P10 i P11 . Twarde sztuki te N14 pozdrawiam maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość buli27 Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2007 No ja mam 230 tys przebieg udokumentowany bo auto jest u mnie od nowości ale silniczek chodzi jak zegarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość d0.2 nassin Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2007 a co się zaleca? Wymianę auta się zaleca w/g mądrych ksiąg... szerokiej drogi, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość roshi Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2007 a co się zaleca? Wymianę auta się zaleca w/g mądrych ksiąg... szerokiej drogi, pozdrawiam. przy 300 kkm to mozna jakies fiaty, ople czy wv wymieniac. nissany sa wtedy dopiero dobrze dotarte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość danson27 Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2007 No i jest usterka mozna jeszcze pojezdzic ale trzeba wymienic niedlugo poduszka pod skrzynia biegow mechanior zauwazyl przy wymianie gumek stabilizatora czekam na wycene i termin kiedy dostanie to sklep czy ktos juz to wymienial pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stiepaszkin Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Kto chce niech wierzy. W Jabłowie w wiosce k. Wałbrzycha (dolnośląskie) uczestniczyłem w dialogu: - pana nissanek, - mój, - ile ma lat ? - 19, - a mój 18, najechałem 300 tyś, a ile pan najechał? - ok 18 tyś. i 1.000.000 w pamięci, przekręciłem licznik, a leje olej kiedy trzeba i wymieniam paski, trudno zajechac ten model. Kto chce niech wierzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mrówa Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2007 raczej wielu ma a niewielu ma tyle na liczniku (wszystko kręcone) ja mam [primera p10 1,6slx..skandinaw..] z gazem na szafie widnieje 339 234 km :diabel2: silnik pracuje super wszystko raczej na bierzaco robione :diabel: jedyna powazna robota to zamiana z manuala na automat i naprawa sprzegla oraz wymiana rozrzadu jak ja kupowalem miala okolo .... niecale 220 000 km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dr Piotr Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2007 W moim Sunny 1,4 SLX licznik wlasne tracil 403 000 km . Nie krecony,pierwszy wlascicie. Legenda . Od 200 000 jezdzi na gaz. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bober85 Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2007 reasumując: to japoniec a nie jakieś tanie gó..no. Tu się nic nie kręci jak nie ma potrzeby. Tylko wymieniać płyny, paski i oleje na czas i ma chodzić!!! pzdr all :diabel2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duczekzabrze Opublikowano 8 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 ja mam 334500km i jeździ.przebieg 100% prawdziwy. wymieniac oleje i filtry..nie zapominac o rozrzadzie..kolega zapomniał a ja skorzystałem...bo kupił nową glowice:-)) MOJ N13 w dieslu:_) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość danson27 Opublikowano 19 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2007 Staralem sie znalezc przez wyszukiwarke i nic nie wskoralem to ponowie pytanie Wymieniac olej w skrzyni biegow ,olej od wspomagania ijezeli wymienic to jaki typ oleju zakupic ??? widze ze koledzy maja pokrecone wiecej niz ja na licznikach i mnie to cieszy ze sporo jazdy mnie jeszcze czeka Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duczekzabrze Opublikowano 19 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2007 sorki pomyłka... ja mam 344800km a nie 334... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Leonidas Opublikowano 22 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2007 Ja mam na liczniku jakieś 180 tyś ale stówke spoko można doliczyć sądząc po stanie fajerki i pedałów a poza tym cyferki są nierówne. Silnik chodzi jak zegareczek, zawsze odpala za 1 kopem i jak zmieniam oliwe to wylewam zawsze tyle ile wlałem. Żadnych dolewek po drodze. Tylko coś mi łańcuh zaczyna sie odzywać i troszeczkę go słychać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Eden Opublikowano 23 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2007 Ja sprzedałem swoje sanki diesel jak miały 450tys i mój koleś teraz dalej jezdzi i nic sie nie dzieje zero ubytków oleju pali jak pszczółka tylko wiewióra go rąbie juz trochę ;-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rybakowy24 Opublikowano 23 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2007 Moje Słońce 1.4 16V ma 211 tyś i nic nie robiłem, Paski płuny oleje ostatnio hamulce,hudrol,przegub i tyle :diabel: jesli chodzi o rozrząd to wszyscy ineczej mowią a ja narazie tam nie dłubie :diabel: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duczekzabrze Opublikowano 6 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2008 ja juz mam 359:-=) i te auto mnie zawsze zadziwia:D jedynie trzeba sprzeglo zmienic bo zaczyna slizgać... fabryczne jest.Wiecie moze jaki koszt jest takiego sprzegla i czy to tarcza? czy docisk ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B_E_R_E_K Opublikowano 7 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 w primerce (te same silniki co w n14) mialem przebiegu ponad 400 tys. wymienilem silnik na mlodzy bo i tak mi zalegal w garazu i ten ma przebieg 120tys od nowosci i to jest pewne. Te silniki bardzo duzo wytrzymuja. poprzedni silnik zrobil ponad 210 tys na gazie na tym samym parowniku a ten silnik mlodszy zrobil 20 tys na gazie (nadal ten sam parownik) i wymienilem parownik... ale i tak baaardzo dlugo wytrzymal 230 tys km. pare dni temu robilem z wujkiem kapitalke opla astry 2 silnik 1.4 przebieg 120 tys w czym 80 tys na gazie. i silnik zlom wypalone zawory :diabel2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stefino Opublikowano 9 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2008 kiedys mielismy bluebirda 2.0D to przekrecil sie w nim licznik (1 000 000 km) niestety nie wiem czy po drodze byl silnik remontowany, zmieniany czy cus, bo kupilism go jak mial zrobione 750 kkm, ale gosciu ktory byl jego pierwszym wlascicielem twierdzil, ze nigdy nie robil nic przy silniku. wierz mi że to auto potrafi dojśc do miliona- znam kolesia co ma na datsunie bluebirdzie 2.0D zrobione ponad 850 tys km- silnik odpala w najgorsze mrozy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi