Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Pasta polerska

Gość korsarz75

Rekomendowane odpowiedzi

Gość korsarz75

Kurczę, dzisiaj pojechałem na myjkę ręczną i tak sobie lakier porysowałem szczotką że :506:

Setki małych rysek!!! Słyszałem, że takie g... można pastą polerską wyprowadzić. Prawda li to? Jaką pastę powinienem kupić? Są jakieś zasady przy jej nakładaniu? Z góry dzięki za odpowiedź!

Nie myj nigdy auta szczotką!!! Rysze lakiej 100razy bardziej niż jak gąba.

Polecam amatorską pastę TEMPO firmy K2- pamiętaj że po spolerowaniu tą pastą należałoby dokładnie nawoskować lakier (polecam woski teflonowe). To powinno pomóc. Zarezerwuj sobie jedno popołudnie bo polerka lakieru to ciężka robota. Na allegro w dziale kosmetyków samochodowych jest koleś który sprzedaje żel do plastkiów Renault- do czego zmierzam- na tej samej aukcji sprzedaje mleczko polerskie Renault - z tego co wiem jest ono warte swej ceny.

Pzdr

Gość majsterus

papier ścierny 2500 +litry wody+skrzynka browara i do roboty :D aż się zrobi lekko biały (w przypadku ciemnych kolorów)

potem polerka ale to taka z prawdziwego zdarzenia- wyglada jak szlifireka kątowa a nie takie zabawki na dwie ręce do trzymania :P + gąbka polerska czarna+ farecla G3+litry wody bez browarków. potrzebna druga osoba do lania woda nie do wypijania piwka:)

polerujemy do uzyskania połysku

mankament tego polerowania jest taki że ścieramy lakier i usówamy skórkę pomarańczka:)

za to efekt rewelacyjny

nie tam jakieś tempa i inne kremy

oo!!! tempo możesz sobie położyć po wypolerowaniu mechanicznym (bo czasami zostają spiralki):) i wtedy można spokojnie opić sie browarkami podziwiając efekt pracy :D:D:D:D

w ten sposób polerują lakiernicy

• 7 miesięcy temu...

Jakiś ku..s porysował mi lakier na prawych drzwiach mojej nyski. I to jeszcze w kilka dni po tym jak odebrałem ją od lakiernika. Rysa jest całkiem głęboka. I teraz pytanie czy mogę to jakoś zabezpieczyć przed korozją? Jest jakaś pasta która by może ukryła trochę rysę? Mam czarne auto i wydać poprostu ma maxa. Nie chcę ich lakierować drugi raz w tym miesiącu:(

Jeżeli masz lakier zdarty do podkładu (na ciemnym lakierze doskonale powinno być widać jasne krechy), to używanie JAKICHKOLWIEK past polerskich nic nie da - wskazane lakierowanie.

A jeśli z jakiegoś powodu nie wchodzi to w rachubę, to możesz tylko wykonać zaprawki i potem spróbować to ręcznie lub mechanicznie spolerować. Bądż jednak przygotowany na to, ze idealnie nie będzie - po prostu nie będzie się rzucać w oczy.

Niestety z próżnego i Salomon nie naleje. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...