Gość korsarz75 Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Kurczę, dzisiaj pojechałem na myjkę ręczną i tak sobie lakier porysowałem szczotką że :506: Setki małych rysek!!! Słyszałem, że takie g... można pastą polerską wyprowadzić. Prawda li to? Jaką pastę powinienem kupić? Są jakieś zasady przy jej nakładaniu? Z góry dzięki za odpowiedź! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Vaiu Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2007 pasta tempo lekko scierna a zasady na opakowaniu sa opisane tania dobra mocniejsze ryski mozna kupic kretke pod kolor i wypolerowac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stefino Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Nie myj nigdy auta szczotką!!! Rysze lakiej 100razy bardziej niż jak gąba. Polecam amatorską pastę TEMPO firmy K2- pamiętaj że po spolerowaniu tą pastą należałoby dokładnie nawoskować lakier (polecam woski teflonowe). To powinno pomóc. Zarezerwuj sobie jedno popołudnie bo polerka lakieru to ciężka robota. Na allegro w dziale kosmetyków samochodowych jest koleś który sprzedaje żel do plastkiów Renault- do czego zmierzam- na tej samej aukcji sprzedaje mleczko polerskie Renault - z tego co wiem jest ono warte swej ceny. Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2007 a może coś takiego: http://www.farecla.pl/au_g6_compound.php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majsterus Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2007 papier ścierny 2500 +litry wody+skrzynka browara i do roboty aż się zrobi lekko biały (w przypadku ciemnych kolorów) potem polerka ale to taka z prawdziwego zdarzenia- wyglada jak szlifireka kątowa a nie takie zabawki na dwie ręce do trzymania + gąbka polerska czarna+ farecla G3+litry wody bez browarków. potrzebna druga osoba do lania woda nie do wypijania piwka:) polerujemy do uzyskania połysku mankament tego polerowania jest taki że ścieramy lakier i usówamy skórkę pomarańczka:) za to efekt rewelacyjny nie tam jakieś tempa i inne kremy oo!!! tempo możesz sobie położyć po wypolerowaniu mechanicznym (bo czasami zostają spiralki) i wtedy można spokojnie opić sie browarkami podziwiając efekt pracy w ten sposób polerują lakiernicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość korsarz75 Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Dzięki za odpowiedź! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość halski Opublikowano 30 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2007 Jakiś ku..s porysował mi lakier na prawych drzwiach mojej nyski. I to jeszcze w kilka dni po tym jak odebrałem ją od lakiernika. Rysa jest całkiem głęboka. I teraz pytanie czy mogę to jakoś zabezpieczyć przed korozją? Jest jakaś pasta która by może ukryła trochę rysę? Mam czarne auto i wydać poprostu ma maxa. Nie chcę ich lakierować drugi raz w tym miesiącu:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość buli27 Opublikowano 30 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2007 sprubój pastą Tempo ale jeżeli to głęboka rysa to nic nie zrobisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pit-er Opublikowano 3 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2007 Jeżeli masz lakier zdarty do podkładu (na ciemnym lakierze doskonale powinno być widać jasne krechy), to używanie JAKICHKOLWIEK past polerskich nic nie da - wskazane lakierowanie. A jeśli z jakiegoś powodu nie wchodzi to w rachubę, to możesz tylko wykonać zaprawki i potem spróbować to ręcznie lub mechanicznie spolerować. Bądż jednak przygotowany na to, ze idealnie nie będzie - po prostu nie będzie się rzucać w oczy. Niestety z próżnego i Salomon nie naleje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.