Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

przekładka silnika

Gość pers

Rekomendowane odpowiedzi

tak, ten sam silnik

[ Dodano: Sro 04 Kwi, 2007 22:32 ]

mam już w sumie samochód nagrany ale ma pierścienie walnięte więc najlepiej będzie przełożyć od mojego silnik.

Gość mikey_one

Jakiś czas temu robiłem ze znajomym przekładkę silnika ze skrzynią razem z modernizacją z automata na manual w VW... dwa dni spokojnej roboty... wzięliśmy za to 400 złotych, klient skakał pod sam sufit bo mówił, że najtaniej co znalazł to 600 złotych...

Wydaje mi się, że jak będzie to przekładka samego silnika i wszystko będzie oka to możesz się zmieścić w powiedzmy 120 - 150 złotych...

pers2004, jeżeli znajdziesz w gliwicach albo okolicy warsztat gdzie przełożą ci silnik to podziel się wrażeniami i informacjami, bo też powolutku zaczynam myśleć nad jakimś silnikiem nowym.

Myślałem że przekładka będzie grubo więcej kosztować, lecz może w moim wypadku będzie więcej bo bym chciał zaadaptować jakiś mocniejszy silnik benzynowy (raczej z innego nissana albo może od bmw), a aktualnie diesel siedzi więc dużo części będzie do wymiany.

spoko, jak coś to dam znać. Jednak myślę że jak to będzie droga sprawa to chyba dam sobie spokój. A dieselka to ja bym bardzo chętnie do swojego wsadził :) Nie ma to jak ekonomia w mieście bo ta benzyna mnie zżera na maxa. co tydzień do pełna leje a żre mi chyba ze 11 :D ale przymykam oko na moje słoneczko

Wydaje mi się, że koszt przełożenia silnika - to przynajmniej 200zł. Ostatnio jak chcialem wymienić sprzęgło i pytałem się o ceny, to usłyszałem 150-250zł, a przy silniku jest troszkę więcej roboty :) . Sam 4 lata temu wymieniałem w Mondeo silnik i zapłaciłem 300zł w warsztacie w Markuszowie, do tego doszła wymiana poduszki silnika i skrzyni, oleje, płyny i filtry i wyszło ok 700zł (+ silnik 2000zł).

• 1 miesiąc temu...

Czy peryferia wszystkie są takie same i już wsadzone w nową budę?

Rozumiem, że buda jest identyczna?

Robota na legalu czy gorąco ;-D ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...