Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N16] Bardzo ciche gumy do Almerki i nie tylko......

Gość rskorup1
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

polecam Dunlopy SP SPORT 01

zrobilem na nich dopiero 2000 km. sa bardzo ciche, rewelacyjnie trzymaja na zakretach a odprowadzanie wody- poprostu bajka.

stosunek jakosci do ceny reweoacyjny!

Ja mam Dunlop SP Sport 01 na tyle i Good Year Excellence na przodzie. Spisują się doskonale a i przyzwoite są jeśli idzie o głośność. Sprawdzone przy prędkości 200km/h dało się normalnie rozmawiać w kabinie.

Zwróć uwagę, o których Bridgestonach w teście mowa. W teście jest ocena opon Bridgestona Turanzy ER 300, a to jednak co innego niż te "fabryczne" Almery.

Pozdrawiam :one:

Dokładnie. Turanzy to inna liga. Opona rewelacyjna jak dla mnie. Trenowałem Dunlopy SP200, Micheliny Energy Pilot, fabryczne Bridgestone B391, GoodYeary Hydragrip. Turazna jest najcichszą oponą w tym towarzystwie. A do tego ma rewelacyjne właściwości jezdne. Poczytaj sobie opinie na temat opony na www.opony.com czy czymś podobnym. Namówiłem na te kapcie innych i są zadowoleni :)

Gość thomson30

Letnie tofabryczne bridgestony a zimówki Michelin Alpina 2. Zimówki biją na głowę fabryczne. Co dziwne są cichsze od bridgestonów mino że zimówki, do tego dochodzi komfort jazdy lepszy, odprowadzanie wody rewelacja. Tylko cena około 300 za sztukę (tyle płaciłem dwalata temu), ale jestem zadowolony.

Z letnich to cieche są napewno Fuldy - EcoControl i Progresso. A o zimówkach trudno cos powiedzieć... Do swojej Almy mam Fuldy Kristall Montero i moim zdaniem ani nie są głośniejsze ani cichsze od Dunlopów ojca, mają tylko niewielka przewagę nad Kormoranami SnowPro, które miałem w Sunnym

. A o zimówkach trudno cos powiedzieć... Do swojej Almy mam Fuldy Kristall Montero i moim zdaniem ani nie są głośniejsze ani cichsze od Dunlopów ojca, mają tylko niewielka przewagę nad Kormoranami SnowPro, które miałem w Sunnym

To wypróbuj GY UltraGrip 7, poczujesz i usłyszysz (znaczy nie usłyszysz :)) różnicę

• 9 miesięcy temu...

witam

odgrzewam temat bo minął rok od ostatnich wiadomości...

wprawdzie gdzieś na forum czytałem w tym sezonie o letnich oponach do almery - jednak mimo usilnych starań nie odnalazłem tematu...

szukam dobrych i sprawdzonych opon do n16 - fabryczne bidgestony powoli się kończą i nie jestem z nich zadowolony - głośne, szybkie zużycie (45tkm)

czytałem pozytywne opinie nt bridgestone turanza ER300, pirelli P7, fulda carat progressio, było też coś o firestone (nie pamiętam które) - ale to było w ubiegłym roku...

czy na sezon 2008 polecicie coś godnego uwagi?

przedewszystkim cichego i dobrego na mokrym...:)

Weź Bridgestone Turanza ER300 albo Uniroyal Rainsport2. Tanio masz na www.oponytanio.pl (nie kupowałem tam) w sumie tam widziałem najtańsze turanzy, bo Uniroyal wszędzie kosztuje mniej więcej tyle samo.

Ps. u mnie siedzi Uniroyal Rainsport2, póki co jestem zadowolony :)

ja ze swojej strony poleca najcichsze opony jakie do tej pory miałem(potwierdzam tym samym wypowiedz forumowicza który wczesniej sie wpisał na 1 stronie watku)

YOKOHAMA AVS DECIBEL V500/V550

V500 to są w indeksach do H(mam juz 2 lata) i teraz kupiłem 2szt w indeksie V.

Opony rewelacyjne,w deszczu się sprawuja wysmienicie i są prawie bezgłośne.

http://www.opony-yokohama.com/index.php?pr...amp;prod_id=481