Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Jakiej największej średnicy koła można założyć do Navary?

Gość GregMar
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Powiedz mi tylko jedno ,bo jestem tu od niedawna-czy poza Toba komus jeszcze przydarzyla sie podobna historia?Jakies przyklady?

nie to raczej kwestia "bananowych testow" i przeraza tutaj raczej partactwo aso nissana i stosunek nissana do klienta jak juz cos takiego sie zdarzy..

z poczatku byly jakies problemy i 1 modele mialy czasami wymieniane wal na tyl itd,..

z tego co wiem to zdarza sie jeszcze rdzewiejaca klapka wlewu ale stan sie jakby ustabilizowal...

nie tylko nawara miala babole, path np rzdzewial i to bylo tez gdzies tu opisywane..ale juz to wszystko chyba poprostowali

[ Dodano: Czw 12 Kwi, 2007 13:14 ]

no..ja bedac w gorzeowie odwiedzilem salon mitsu i obejrzalem sobie l200 z bliska i:

- na belkach ramy widac male punkty rdzy spod podkladu wychodzace a to samochod stajacy w salonie a nie jezdzacy

- strasznie niski dach

- wasko ma kierowca

- chlodnica intercoolera wychodzi przed zderzak w zasadzie wiec jesli przychaczysz w cos wyzszego troche mocniej walisz po niej a ona wali w chlodnice dalej...

- o wiele mniejsza paka w wersji dc

ogolnie to wybralbym nie wachajac sie hiluxa

Crensch a może już po wyeliminowaniu chorób wieku dziecęcego to jednak Navara nie jest taka zła? Czy gdyby nie spotkało Cię to, co Cię spotkało z tymi babolami, to też być wolał Hiluxa? :)

Myślę, że samochody już się tak produkuje i to się nie zmieni. Auta to produkt masowy. Jeden z dealerów mi powiedzał, że samochód powiniem przejechać bez awaryjnie 600.000 km, w tym okresie przewiduje się dwóch właścicieli potem do huty. Wszystkie Patrole z silnikami 3.0 td sprzedane przez dealera z Łodzi, miały wymienione silniki; Chryslerom PT Cruiserom rdzewieją tylne klapy i klamki, w WJ wymiana mostów tak już jest i chyba się to się nie zmieni. Trwałe to są chyba juz tylko ciągniki siodłowe, ale to moze chyba potwierdzić GregMar. Chyba, że dacia Logan?

[ Dodano: Czw 19 Kwi, 2007 22:34 ]

.... a miało być o kołach....

Chyba, że dacia Logan
jej odpadaj tylnieznaczki :)))

[ Dodano: Pią 20 Kwi, 2007 10:05 ]

Cię to, co Cię spotkało z tymi babolami, to też być wolał Hiluxa

jakby miala mocniejszy silnik to bym lykal hiluxa ale do navali juz sie przyzwyczailem...jest wygodniejsza

jakby miala mocniejszy silnik to bym lykal hiluxa ale do navali juz sie przyzwyczailem...jest wygodniejsza
Hehehe :D no własnie o to chodzi :one: gdyby Hilux był ładniejszy, miał mocniejszy silnik i był wygodniejszy to wtedy no problem, bo wybór oczywisty... Ale jest odwrotnie i nawet z takim samym silnikiem nie wydaje sie aż tak fajny dokąd nie poprawią komfortu wewnątrz... No i tak dla mnie mógłby być trochę niższy i szerszy bo mimo iż Hilux ma mniejsze koła, nie ma relingów to jest wyższy i węższy od Navali :mikolaj: a to już psuje wygląd :mikolaj:

3500 (na bliźniakach) do kontenera nie wejdzie, chyba ż ezdelmiesz nadkola. To jest super auto. Gaz do dechy, lewy pas i wszyscy zmiatają! :D l Najlepszy ten z motorem 6,7 td 350 KM, 650 moment. Można drzewa wyrywać :diabel2:

GregMar, jedyny opis samochód jaki paduje do twojego opisu to Dodge Ram 2500 lub 3500

wysoki, szeroki, wygodny....

Hahahaha :mikolaj: Racja MBL, święta racja :mikolaj: zwłaszcza Dodge Ram 3500 dostał w tym roku nowy silnik - sześciocylindrowego turbodiesla Cummins osiągającego 325KM i mającego IMPONUJĄCY MOMENT OBROTOWY 814Nm przy 1600 obr./min :!!: :!!: :!!: WOW Z takim silnikiem można przeciągnąć Irlandię w pobliże Bornholmu :diabel: :diabel: :diabel: No ale z braku laku z tych trzech: Navara, Hilux i L200 to tylko Navara oscyluje w pobliżu tych wymagań :one: No i jak ktoś przytomnie zauważył te amerykańskie MONSTRA palą tyle ze trzeba mieć własną rafinerię i Navarę do wożenia paliwa za tym mostrum :sylwester: :sylwester: :sylwester:

Ram 3500 z 6,7 td musi świetnie chodzić.

Ja miałem okazję zrobić traskę Łódź-Gdańsk-Łódź jednego dnia, Ramem 3500 5.9 turbo diesel '96 z lawetką i Wranglerem na niej i muszę powiedzieć, że podróż mniej mnie zmęczyła niz bym jechał autem osobowym. Spalił ok. 18l/100 ropy. Benzynka saliłaby prznajmniej 30l. (optymistycznie) :diabel2:

[ Dodano: Sob 21 Kwi, 2007 12:02 ]

No ale z braku laku z tych trzech: Navara, Hilux i L200 to tylko Navara oscyluje w pobliżu tych wymagań :one:

Waśnie, czytałem fajny artykuł w czasopiśmie "Samochody Terenowe" nie pamiętam z którego roku ale był tam test L200, Navary, Hiluxa, Opla Combo. Był to test wszechstronny opisujący od własnści jezdnych na drodze, sprawność w terenie np: wykrzyż osi, głębokość brodzenia, katy,głośność, ale podali również wymiary ładowni, nośność, wymiary kabin w środku i komfort podróżowania. Czytając ten artykuł mozna było wybrać najbardziej optymalny w zależności od przeznaczenia czy prywatnie czy do pracy.

I szczerze powiem, że brakuje i takich publikacji i programów telewizyjnych większość z nich wszelkie testy traktuje bardzo powierzchownie (nawet w TVN Turbo testy trącaja myszką ):/ .

Chętnie bym zobaczył test pickupów dostępnych na rynku z uwzględnieniem w/w parametrów. W woj. łódzki jeździ sporo np. nissanów pickupów w geodezji czy energetyce ciekaw jestem czym się kierowali przy wyborze?

Kiedy byłem w salonie Mitsu (dawny Nissan) i oglądałem L200, sel-leser powiedział mi że można nim jeżdzi z włączony 4H po asfalcie , czy w nissanie to jest mozliwe? W D22 z tego co wiem, nie moźna było.

No właśnie o to chodzi, sam chętnie pooglądałbym takie wszechstronne testy. Bo dziś w wielu programach są one raczej zbyt szablonowe. Przykładowo robi się jakieś testy pickupów to bierze się pod uwagę tylko wlaśnie przeważnie jedną stronę a auto kupuje duże spektrum osób... jedne kierują się przeznaczeniem - przykładowo jakiś farmer potrzebuje, ktoś inny wyglądem - lubi mocny wyglad i podobają mu się pickupy, a jednocześnie nie ma zamiaru nimi wozić kubika drewna, ktoś inny może sobie kupić taki samochód bo jest ulga w podatku itp, itp. Dlatego tak jak mówisz, takie testy muszą uwzględniać kilka stron medalu...

Masz jeszcze może ten artykuł i skaner? Bo gdybyś go zeskanował i wrzucił na fotosik.pl :D to można by było tu sobie go obczytać :one:

Pozdrawiam.

PS... no już 18 litrów ropy to znosna wielkość ;) ale to było w trasie, a w mieście to z 35 litrów by spalił :D:D:D No to już jest mały ciągniczek siodłowy praktycznie :kosci:

Artykuł był świetny, tylko że gazeta była o ile dobrze pamietam z 2001. W związku z tym, dane raczej nie aktualne w przypadku zakupu nowego samochodu. :( Niestety nowej edycji nigdzie nie spotkałem, przynaj mniej w tak ciekawym wydaniu.

Hello

Jetem tu nowy, posiadam Frontiera (taka hamerykańska Navara) rocznik 2003 na felach 16 cali.

Mam pytanko, jakie maxymalnie duze kola wejdą do Navary bez podnoiszenia budy, cięcia blotników itp. Chodzi o to , by auto wyglądało lamersko :one: i laski piszczaly z zachwytu na jego widok. NO!

• 4 miesiące temu...

Mam pytanko - Czy ktoś z Was ma założone dystanse w Navce ?? Może jest też ktoś, kto miał lub ma założone w innej terenówce ??

Z góry dzięki.....

Żebyśmy się dobrze zrozumieli: nie chodzi mi o odpowiedzi typu: "mi się wydaje" . "widziałem u kogoś" albo "ja sądzę"...

W związku z ograniczonym dostępem do felg 16"o rozstawie 6x114,3 mm (jeśli są to i tak mają ET30) mam nieodpartą ochotę na sprawienie sobie takich dystansów o grubości 30mm i dlatego pytam, jak na wstępie ..

Pozdrawiam.....