Gość klasyka1986 Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2007 witam.moje uszanowanie.sprawa jest taka ze posiadam micre 99 oraz honde civic IV generacji rocznik 1991(tak zwane zelazko) .z tego co wiem to w hondzie sa glosniki 13 moje pytanie - czy standardowo w roczniku 99 micry rowniez sa 13 i jest mozliwosc przelozenia ? oraz jakiej mocy standard montowany jest w micrach ? (ile wat)-chodzi mi o przod bo tylko przod mam zamontowany. pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciej78 Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2007 cześć o głośniczkach w k11 było już trochę na tym forum, np: http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.p...hlight=glosniki używaj szukajki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość klasyka1986 Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2007 ok doczytalme sie pewnych ciekawych informacji.ale dalej nie wiem jaka jest moc standardowe glosnika :?: :029: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majsterus Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2007 moc nieziemska bo chyba z 10W. więcej nie będzie. Mam wykręcony, po pracy napiszę parametry jak będą na nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość klasyka1986 Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2007 oki bardzo bym prosil bo to dla mnie wazne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pablo_Snk Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2007 chodzi Ci o orginalne głośniki do micry te w drzwiach? Jak tak to Ci to dziadostwo za pare groszy moge dać nawet jak leci coś cicho to skrzeczą. A co do tego jakiej są średnicy to ja mam 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość klasyka1986 Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2007 milo ale dalej chcialbym znac ilosc watow pozdrawiam [ Dodano: Sob 07 Kwi, 2007 21:58 ] ludzie pomocy !!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cichociemny30 Opublikowano 13 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2007 przecież wystarczy sobie spokojnie dobrac głośniki pod radio, które posiadasz zastanów sie, czy wolisz wzmacniacz, czy wystarczy wzmocnienie z odbiornika i pamiętaj o RMS, a nie fikcyjnych 10000000 vatach z opakowań made in coś tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Myka Opublikowano 12 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2007 Nie bijcie :029: .... ale znalezione w wyszukiwarce posty juz nie istnieją albo nie mogę znaleźć odpowiedzi Pytanie - Micra 1999 po lifcie jaka jest średnica fabrycznych głośników przód. i Jak sie zabrać za demontaż boczków. Dzięki za wyrozumiałość :diabel: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość brachu_ Opublikowano 12 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2007 Moc nie jest wykladnikiem glosnosci i nie ma ona znaczenia przy zasilaniu glosnikow ze wzmaczniacza zintegrowanego z odtwarzaczem. Moc to tak naprawde parametr okreslajacy wytrzymalosci pradowa [mocowa P (W) = I (A) x U (V)] glosnika, czyli jakas jest bezpieczna dla niego dawka mocy. Jesli chcesz zeby glosniki zagraly jak najglosniej to szukaj takich, ktore beda mialy jak najwyzsza skutecznosc podawana w decybelach (dB). Jesli beda to glosniki za 50zl to nie oczekuj danych zgodnych z rzeczywistoscia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eX Opublikowano 12 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2007 dokladnie sruby sa wkrecone w raczke za ktora zamykasz drzwi i na ktorych lokiec laduje, pozniej jest zapinka (drucik) na korbkach, trzeba podwarzyc delikatnie srubokretem (trzeba uwazac zeby nie odstrzellila - nie trudno je zgubic), a pozniej do okola drzwi sa plastikowe zapinki, czyli "odrywamy" tapicerke, po bokach i na dole, pozniej tapicerke pchamy w gore/strone okna. i wszystko :one: . zdejmowanie zajmuje (w zaleznosci jak sruby latwo sie kreca i jak szybko uda sie zdjac zapinke z korbki szyby) czyli 2-5min na strone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kocurek Opublikowano 12 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2007 K11 ma w przednich drzwiach głośniki 17, u mnie są blaupunkty 40W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eX Opublikowano 13 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 K11 ma w przednich drzwiach głośniki 17, u mnie są blaupunkty 40W raczej 16,5 przynajmniej ja mam takie i wszedzie gdzie czytalem tez takie byly ? :zdziw: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kocurek Opublikowano 13 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 nie napisałem 17cm tylko typ 17, sprzedajemy u mnie w sklepie głośniki i są trzy rozmiary 10, 13 i 17 , też przymierzam się do wymiany i wstawiałem już 17 pioneer-pasują idealnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość uciu Opublikowano 16 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 Witam, mam również pytanie odnoście głośników. Jaka jest głębokość montażowa głośników w mikrze po lifcie (99r)?? Obecnie mam założone jakieś tam soniaki i mimo wygłuszenia drzwi jakość dzwięku mnie nie zadowala. Myślę więc o zakupie http://www.essa.com.pl/oferta/index.php?id...179&pid=945 Martwi mnie tylko ich głębokość montażowa, bo to prawie 65mm. Może ktoś stosował stosował dystanse??? Do mikry raczej nie dostane ale do almery n15 bez problemu. Ważne: Nie chce demontować fabrycznych kratek w drzwiach tak wiec wycinanie dziur nie wchodzi w grę. I jeszcze jedno - jakiej firmy były oryginalne głośniki montowane w tylnej półce? Jaką miały moc i "jak" grały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi