Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

zwisająca rura wydechowa

Gość sokens

Rekomendowane odpowiedzi

w moim N14 od początku jedna z częsci układu wydechowego jest znacznie niżej od reszty, wszysko wydaje się jakby miało byc tak w orginale bo nie ma tam zadnych zaczepow, ta częsc wydechu jest połozona mniej więcej na wysokości koła tylnego i dalej do pół metraw przód samochodu. Widziałem juz kilka nissanków które miały w taki sposób widoczną rure. Tak ma być czy da się coś z tym zrobić, wrzuciłbym foto ale niepotrafie jak ktoś bedzie tematem zainteresownay podrzuce mu foto na @.

U mnie jak miałem orginalny jeszcze wydech to nic nie zwisało, ale po założeniu nowego (od katalizatora w tył) zwisało i u mnie, u znajomego w warsztacie podciągnięto mi to i już nie zwisa. Cała robota sprowadziła się do podgrzania rury wydechu palnikiem na kolankach i lekkim podgięciu.

Gość johny_fellow

sokens a sprawdzałeś wieszaki końcowego tłumika?

Wygląda to tak jakby jeden z nich się zerwał i dlatego tak wisi. Ewentualnie na pierwszym kolanie licząc od przodu środkowego tłumika też jest wieszak, sprawdź go też.

Gość johny_fellow

Na środkowym tłumiku jest wieszak, ja miałem oryginał i był, teraz mam nowy WALKERA od 100NX'a GTi i też jest. Chyba, że to jakiś tani zamiennik to możliwe, że nie dokończyli roboty tak więc sokens zrób to co cerber pisze i będzie OK.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...