Gość katarzynag Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2007 witam wszystkich milosnikow nissanow od dwoch sama jestem szczesliwa posiadaczka almery n16 auto zostalo sprowadzone z niemiec i posiada wszystkie oryginalne dokumenty ale oczywiscie w jezyku niemieckim poniewaz chcialabym nadal prowadzic ksiazke, ale niekoniecznie w autoryzowanym serwisie moge miec problem z uzyskaniem pieczatki od mechanika, ktory nie bedzie znal jezyka niemieckiego i w zwiazku z tym nie wpisze mi sie do ksiazki czy moge liczyc na wasza pomoc w zdobyciu polskiej wersji ksiazki serwisowej? bardzo ulatwi mi to zycie, sama jestem ciekawa opisow w ksiazce czy ktos z was moze mi pomoc? z gory dziekuje kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SQ Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2007 wiesz, że takie rzeczy to chyba tylko z ASO. z drugiej strony, ponoć dobre serwisy, niekoniecznie ASO same proponują klientom prowadzenie takiej książki. sam się nie spotkałem z czymś takim, ale jestem z małego miasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bloos11 Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Nie spotkałem się z polską książką serwisową do tego modelu almery bo nie była przeznaczona na nasz rynek. A z którego roku jest ta almera? Ja mam z 2000 i nie zaprzątam sobie głowy książką serwisową. A zakłady autoryzowane nissana omijam dużym łukiem. Zdziercy niemiłosierni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość katarzynag Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2007 almerka byla wyprodukowna w niemczech pod koniec 99 roku w mojej ksiazce na stronie 30 jest taka fajna tabela gdzie jest rozpisane co kiedy wymieniac przynajmniej ta strone chcialabym miec w jezyku polskim ale widze, ze nikt nie chce pomoc w aso pytalam - robia problemy a wiadomo, ze w aso drogo wiec tam na pewno nie bede go serwisowala ta ksiazke chce prowadzic dalej dla przyszlego kupujacego bo wiem, ze teraz wszyscy bardzo zwracaja na to uwage polacy to narod nieufny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZ3RYF Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2007 sorry, ze nie na temat ale zaintrygowalo mnie to zdanie almerka byla wyprodukowna w niemczech pod koniec 99 roku czy N16 byly produkowane juz w 99 roku [nawet pod koniec] i w niemczech? uswiadomcie mnie, bo do tej pory myslalem, ze od 00 i w .uk, z tego co sie dowiedzialem kiedys w ASO to z .jp byly tylko sprzedawane mogele sciagniete do zdobycia homologacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość katarzynag Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2007 moja almerk ama date produkcji 23.11.99 a pierwsza rejestracja miala miejsce w styczniu 2000 roku - to przelomowe auto wiadomo, ze w niemczech zawsze sa pierwsi zastanawiam sie jak to bedzie sie mialao do ubezpieczenia..miedzy 99 a 00 rokiem to duza roznica w wartosci auta z tabeli ubezpieczeniowych:) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZ3RYF Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2007 co do ubezpieczenia to na 100% bedziesz miala 99 rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SQ Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2007 n16 zaprezentowano po raz pierwszy na salonie we Frankfurcie jesienią 1999r. i produkowane były wyłącznie w brytyjskich zakładach Nissana w Sunderland (poza sedanem, bo ten jak wiadomo pochodzi z Janponi ale pojawił się dopiero w 2000r.) zatem jest szansa, że wyprodukowano jakieś n16 w 1999r. :sylwester: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość katarzynag Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2007 a o ksiazce cicho chodze po archiwum ale sciagnac nie moge nadal mam problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomasz_a Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Witam. Szanowna Katarzyno, przychylam się do opini kolegi "bloos11" takiej książki po polsku po prostu nie ma. Moja rada jest taka: stronę 30 przetłumaczyć u tłumacza przysięgłego (w moim regionie 30 zł za stronę). Problem może polegać na tym, że owa strona zawiera informacje (zwroty) typowo techniczne i trudno będzie Ci namówić tłumacza do przyjęcia takiego zlecenia. Lecz mimo to życzę Ci powodzenia w rozwiazywaniu tego problemu. Pozdrawiam. Tomasz 2,2Di N-16 2000r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcink Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Katarzyno wydaje mi się że tabelka z częstotliwością przeglądów jest w anglojęzycznej instrukcji serwisowej w rozdziale "Maintenance". A co wbijania przeglądów w książkę to równie dobrze możesz brać faktury na wykonane czynności ( myślę że ewentualny kupujący to doceni ;-) ) Pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość katarzynag Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2007 tak wlasnie planuje robic moj brat, ktoremu za monent skonczy sie gwarancja - bedzie zbieral faktury instrukcje juz sciagnelam ale jeszcze nie przegladalam dziekuje za rady i pomoc milego dnia kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi