Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

polska ksiazka serwisowa do almery 2,2 di

Gość katarzynag
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość katarzynag

witam wszystkich milosnikow nissanow

od dwoch sama jestem szczesliwa posiadaczka almery n16

auto zostalo sprowadzone z niemiec i posiada wszystkie oryginalne dokumenty

ale oczywiscie w jezyku niemieckim

poniewaz chcialabym nadal prowadzic ksiazke, ale niekoniecznie w autoryzowanym serwisie

moge miec problem z uzyskaniem pieczatki od mechanika, ktory nie bedzie znal jezyka niemieckiego i w zwiazku z tym nie wpisze mi sie do ksiazki

czy moge liczyc na wasza pomoc w zdobyciu polskiej wersji ksiazki serwisowej?

bardzo ulatwi mi to zycie, sama jestem ciekawa opisow w ksiazce

czy ktos z was moze mi pomoc?

z gory dziekuje

kasia

wiesz, że takie rzeczy to chyba tylko z ASO. z drugiej strony, ponoć dobre serwisy, niekoniecznie ASO same proponują klientom prowadzenie takiej książki. sam się nie spotkałem z czymś takim, ale jestem z małego miasta :D

Nie spotkałem się z polską książką serwisową do tego modelu almery bo nie była przeznaczona na nasz rynek. A z którego roku jest ta almera? Ja mam z 2000 i nie zaprzątam sobie głowy książką serwisową. A zakłady autoryzowane nissana omijam dużym łukiem. Zdziercy niemiłosierni.

Gość katarzynag

almerka byla wyprodukowna w niemczech pod koniec 99 roku

w mojej ksiazce na stronie 30 jest taka fajna tabela gdzie jest rozpisane co kiedy wymieniac

przynajmniej ta strone chcialabym miec w jezyku polskim

ale widze, ze nikt nie chce pomoc :(

w aso pytalam - robia problemy

a wiadomo, ze w aso drogo wiec tam na pewno nie bede go serwisowala

ta ksiazke chce prowadzic dalej dla przyszlego kupujacego

bo wiem, ze teraz wszyscy bardzo zwracaja na to uwage

polacy to narod nieufny...

sorry, ze nie na temat ale zaintrygowalo mnie to zdanie

almerka byla wyprodukowna w niemczech pod koniec 99 roku

czy N16 byly produkowane juz w 99 roku [nawet pod koniec] i w niemczech?

uswiadomcie mnie, bo do tej pory myslalem, ze od 00 i w .uk, z tego co sie dowiedzialem kiedys w ASO to z .jp byly tylko sprzedawane mogele sciagniete do zdobycia homologacji.

Gość katarzynag

moja almerk ama date produkcji 23.11.99 a pierwsza rejestracja miala miejsce w styczniu 2000 roku - to przelomowe auto

wiadomo, ze w niemczech zawsze sa pierwsi

zastanawiam sie jak to bedzie sie mialao do ubezpieczenia..miedzy 99 a 00 rokiem to duza roznica w wartosci auta z tabeli ubezpieczeniowych:)

pozdrawiam

n16 zaprezentowano po raz pierwszy na salonie we Frankfurcie jesienią 1999r. i produkowane były wyłącznie w brytyjskich zakładach Nissana w Sunderland (poza sedanem, bo ten jak wiadomo pochodzi z Janponi ale pojawił się dopiero w 2000r.) zatem jest szansa, że wyprodukowano jakieś n16 w 1999r. :sylwester:

Witam.

Szanowna Katarzyno, przychylam się do opini kolegi "bloos11" takiej książki po polsku po prostu nie ma. Moja rada jest taka: stronę 30 przetłumaczyć u tłumacza przysięgłego (w moim regionie 30 zł za stronę). Problem może polegać na tym, że owa strona zawiera informacje (zwroty) typowo techniczne i trudno będzie Ci namówić tłumacza do przyjęcia takiego zlecenia. Lecz mimo to życzę Ci powodzenia w rozwiazywaniu tego problemu.

Pozdrawiam.

Tomasz 2,2Di N-16 2000r.

Katarzyno

wydaje mi się że tabelka z częstotliwością przeglądów jest w anglojęzycznej instrukcji serwisowej w rozdziale "Maintenance". A co wbijania przeglądów w książkę to równie dobrze możesz brać faktury na wykonane czynności ( myślę że ewentualny kupujący to doceni ;-) )

Pozdrawiam

Marcin

Gość katarzynag

tak wlasnie planuje robic moj brat, ktoremu za monent skonczy sie gwarancja - bedzie zbieral faktury

instrukcje juz sciagnelam ale jeszcze nie przegladalam

dziekuje za rady i pomoc

milego dnia

kasia