Gość synaj Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2007 No i mam. Chciałem sobie ominąć korek i wbijając sie zahaczyłem w róg ciężarówki. Chyba myślałem że mam kabrio :/ No i raczej przednia szyba do wymiany. Czy ten róg da sie jakoś wyprostować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomasz WPR Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Naogladales sie "Mistrz kierownicy ucieka"?? Tez smigal tam pod ciezarowkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dinodino Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Współczuję. Szyba do wymiany, a najpierw do blacharza, pewnie da się to jakoś wyciągnąć i wyklepać. Własnie w takich przypadkach przydaje się AC. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość synaj Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Współczuję. Szyba do wymiany, a najpierw do blacharza, pewnie da się to jakoś wyciągnąć i wyklepać. Mam taką nadzieję. I że jakoś nie będzie to kosztowało majątek :/ Jadę dziś do Autoglass Jaana żeby mi to zobaczyli i doradzili co robić. Własnie w takich przypadkach przydaje się AC. Pozdrowienia Pewnie. Tylko żeby nie było takie drogie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cyfer Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Ja absolutnie nie jestem złośliwy ani nieomylny, ale to trudno wytłumaczyć racjonalnie takie dziwo jak na tej fotce. To była ciężarówka widmo :?: Zdaje się że takie pojazdy są dosyć duże i w miarę łatwo je dostrzec z bliska szczególnie. Ale kto się nie wystraszy albo nie poniesie szkody - ten się nie nauczy. Takie przypadki uczą pokory, obojętnie jak by ta sytuacja nie była banalna. Mi przytrafiło się ze 2 razy najeść strachu i naprawdę wyostrzyłem uwagę na drodze. Ale o tym to można książki pisać i chyba nie warto poruszać tego wątku. Podsumowując, trzeba stwierdzić że jak dobrze pójdzie to w 1000zł się zamkniesz. :mikolaj: Bo widzę że i dach do liźnięcia farbą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość synaj Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Ja absolutnie nie jestem złośliwy ani nieomylny, ale to trudno wytłumaczyć racjonalnie takie dziwo jak na tej fotce. To była ciężarówka widmo :?: Pisałem skrótowo Włączałem się do ruchu z podporządkowanej i przede mną stały obok siebie ciężarówka i jakiś osobowy. Chciałem między nimi przejechać na pas w przeciwną stronę. No i uważałem tylko na osobówkę. Podsumowując, trzeba stwierdzić że jak dobrze pójdzie to w 1000zł się zamkniesz. :mikolaj: Bo widzę że i dach do liźnięcia farbą. Weź mnie nie strasz... Miałem nadzieję, że 500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dinodino Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Weź mnie nie strasz... Miałem nadzieję, że 500 Może być faktycznie ciężko. Tu masz w miarę tanią szybę http://moto.allegro.pl/item183589280_szyba...mera_p10_i.html Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość synaj Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Tu masz w miarę tanią szybę http://moto.allegro.pl/item183589280_szyba...mera_p10_i.html Od HB będzie pasować do mojego sedana?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dinodino Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2007 O ile wiem przednia szyba jest taka sama chyba, bez względu na tył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kazek Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2007 sama szyba 300zł +koszty wstawienia 200zł+koszty naprawy dachu, malowanie 400zł= 900zł nie ma źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość synaj Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Taaa... I wszystko przez chwilę gapiostwa! Doświadczenie boli i kosztuje :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kazek Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2007 - gdy się człowiek śpieszy to się diabeł cieszy .... tzn warsztaty samochodowe - lepiej 10 minut później niż 40 lat za wcześnie ... ... do przemyślenia ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rav1975 Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2007 z jednej strony powinieneś sie cieszyć, ze to ciężarówka. Tak myślę ze nie pisaliście żadnego oświadczenia - brak uszkodzeń w ciężarówce; stracił byś jeszcze zniżki. Ale 1000zł na ulicy nie leży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość synaj Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2007 z jednej strony powinieneś sie cieszyć, ze to ciężarówka. Tak myślę ze nie pisaliście żadnego oświadczenia - brak uszkodzeń w ciężarówce; stracił byś jeszcze zniżki. To się nazywa szczęście w nieszczęściu Ale 1000zł na ulicy nie leży A to jest to nieszczęście w nieszczęściu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rav1975 Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2007 z jednej strony powinieneś sie cieszyć, ze to ciężarówka. Tak myślę ze nie pisaliście żadnego oświadczenia - brak uszkodzeń w ciężarówce; stracił byś jeszcze zniżki. To się nazywa szczęście w nieszczęściu Ale 1000zł na ulicy nie leży A to jest to nieszczęście w nieszczęściu nauka kosztuje, a ta na własnych błędach jest najdroższa, ale także najskuteczniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ozzy1011 Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Witam. Ja też byłem zmuszony do wymiany przedniej szyby w mojej P10, tylko z innego powodu. Koszt wymiany to 245zł szyba z paskiem w góry nóweczka (bez paska 230zł) + wymiana 120zł. Wymieniałem miesiąc temu i jak narazie wszystko ok. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Woj Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Witam, ja wymieniałem swego czasu szybę w p10 (pęknięcie od kamienia na autostradzie) w zakładzie JAAN. Robiłem to w Szczecinie, ale jeżeli podobny poziom usług mają w całym kraju to mogę polecić - zero problemów. A ciemny pasek u góry przydaje się zdecydowanie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piotrek_mitura Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Tu masz w miarę tanią szybę http://moto.allegro.pl/item183589280_szyba...mera_p10_i.html Od HB będzie pasować do mojego sedana?? Witam forumowiczów Odświeżam wątek gdyż potrzebuję pomocy,anie chcę nowego zakładać Czeka mnie w najbliższym czasie wymiana przedniej szyby prawdopodobnie była nieszczelność w górnej uszczelce, podeszła woda, mróz siarczysty i zaczęło pękać od krawędzi, więc nie do odratowania. Na razie pęknięcie postępuje w żółwim tempie i jeszcze go nie widać z zewnątrz (i tu sie przydaje ciemny pasek hehe:). Tak czy siak szybę będzie trzeba wymienić. Akurat znalazłem na miejscu w Lublinie nissana rozbitka: http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7770335 będę brał z niego sprężyny i amortyzatory (mam obniżone zawieszenie i już mnie mocno irytuje....) i zastanawiam się czy od razu nie wziąć szyby Tyle że ja mam sedana i nie wiem czy będzie pasowała. I tu liczę na Waszą pomoc i doświadczenie. Przy okazji: czy amorki i sprężyny będą pasowały z hachbacka do sedana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maniek-ol Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 piotrek_mitura, szyba , amory i sprężyny będą pasowały. Sedan i hatchback różni się tylko tyłem więc nie ma problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piotrek_mitura Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2009 piękne dzięki jadę dziś na oględziny owych części po pracy części wymontowane, komplet amorków i sprężyn, w niedalekim czasie wymianka Ale chyba skorzystam z pomocy mechanika po wymianie foty zrobie i opowiem wrażenia z jazdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi