Fer Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2007 jak w temacie, jakim klejem najlepiej podkleić kawałek uszczelki który odpadł (nie trzyma już się) karoserii ? Raczej musze stare uszczelki ratować bo nowych chyba nie dostane. Jeszcze pytanie dotyczące znaczków, jak najlepiej je zdjąć, a potem przykleić ? Bo już dwie literki mi odstają i denerwuje mnie to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kalbar911 Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2007 kleju nie polecam do uszczelki ani do literek... najlepiej jest kupić dobrą taśmę dwustronną. Należy dokładnie odtłuścić powierzchnię literek oraz uszczelki, przykleić taśmę oraz nożykiem dokładnie wyrównać wystające fragmenty... by zdjąć literki należy delikatnie podwarzać nożykiem uważając by nie uszkodzić przy tym lakieru... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fer Opublikowano 17 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2007 Odświerzam temat, z literkami mam spokój, ale uszczelek nadal nie podkleiłem :/ Raczej taśmą dwustronną nie będe przyklejał uszczelek, troche tego się zebrało i nie mam pomysłu, a może butaprenem można ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azorek Opublikowano 17 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2007 Fer, z klejeniem uszczelek to taki sobie pomysł, to się raczej nie uda ja kupiłem do mojego klakota uszczelki od "malucha" ,pasują jak oryginalne :one: jeśli masz uszczelki wciskane na blachę to też będą pasować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fer Opublikowano 17 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2007 ja kupiłem do mojego klakota uszczelki od "malucha" ,pasują jak oryginalne jeśli masz uszczelki wciskane na blachę to też będą pasować. To jest to, że np uszczelka na drzwiach w takim wygięciu się odkleiła, uszczelka na karoserii przy końcu się odkleiła i widać pod nią taki brązowawy nalot z kleju. Więc raczej nie są one wciskane :/ [ Dodano: Sob 17 Lis, 2007 21:30 ] Tragedii nie ma bo jeszcze mi nie cieknie do środka, ale lubie dbać o takie szczegóły, po 21 latach nie są one w nagannym stanie, dziś przeleciałem wszystkie silikonem do uszczelek by w zimie nie przymarzały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość miszcz69 Opublikowano 18 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2007 to ja sie podlacze pod temat wczoraj wychodzi mi pacan po pijaku z auta i sie tak otarl i oparl na slupku, ze wyrwal i przerwal uszczelke drzwi na odcinku gdzies 5 cm. jaki klej polecacie do gumy? jak ja skleic? czy podkleic jakims kawalkiem gumy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.