Gość okraglaczek2 Opublikowano 15 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2005 Mam uszkodzona sonde i mam pytanko czy sonda 3 zylowa o kolorach dwa biale i jeden czarny bedzie pasowac do primery 2l 1991r na tej sondzie jest numer 00 258 003 942. A nie moge jej sprawdzic bo narazie jej nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość holy Opublikowano 16 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2005 sorawdź jaką masz sondę w aucie, a dopiero potem szukaj zamiennika. 00 258 003 942 - to wygląda na nr katalogowy Boscha. w internecie jest gdzieś katalog części Bosch, może tam sprawdzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adasko240 Opublikowano 16 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2005 w firmie inter cars jest taka sonda. jej numer katalogowy to 0TD2F-3K1 firmy NGK. wychodzą z niej 3 przewody. za to cena tejże sondy to 612,50zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość okraglaczek2 Opublikowano 18 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2005 zle napisalem ja nie mam uszkodzeonej tylko jej poprostu nie mam. bo ktos zmienial uklad wydechowy i zapomnial ja zamontowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Scyzor Opublikowano 19 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2005 zle napisalem ja nie mam uszkodzeonej tylko jej poprostu nie mam. bo ktos zmienial uklad wydechowy i zapomnial ja zamontowac A auto jest na chodzie? Jak to pracuje bez sondy? pzd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość okraglaczek2 Opublikowano 19 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2005 Na bezynie to jest masakra ja mu gazu a on dusi sie wogole nie mozna jechac.... nawet wolnych obrotow nie ma bo gasnie. Jak da mu sie gazu to sie dusi jak pusci sie gaz to dopiero wchodzi na obroty, w miare dobrze pracuje dopiero przy 5000rpm. komputer ma brak odczytu z sondy bo mysli ze jest za malo i caly czas dodaje paliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ROBAS Opublikowano 20 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2005 to jeszcze powiedz czy to 2l na pelnym wtrysku? ja na sr20DE mialem mala sonde- gwint m12(chiba) nissana nr NTK D2F a kiedy umarla z braku takowej motorek dostal jakis uniwersalny zamiennik z JC w W-wie z gwintem m18 (nr moze jutro odczytam)(koszt- 250 pln jak dobrze pamietam) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość okraglaczek2 Opublikowano 21 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2005 juz nie sprawdzaj kupilem po promocij za 150zl. W poniedzialek ja montuje, bo jutro mam szkole. napisze jak potem chodzi maszyna. Dziex za odpowiedz. A jes 2l na jedno punktowy wtrysk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 21 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2005 a poweidz czy sprawdzałeś czy jaką masz srednice Gwintu? Generalnie w Primerach na wielopunkcie był gwint M18 i 3 zyłowa, w jednopukcie M12 i też trzy zyły... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ROBAS Opublikowano 21 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2005 a poweidz czy sprawdzałeś czy jaką masz srednice Gwintu?Generalnie w Primerach na wielopunkcie był gwint M18 i 3 zyłowa, w jednopukcie M12 i też trzy zyły... Coobcio- stary motorek mialem na wielopunkcie i mala sonde (na 100% sr20 DE z czerwona pokrywka zaworow) i ten ktory teraz zalorzylem- tez na wielopunkcie z 98 roku mial portki z mala sonda. Wiem, ze ten jest sprowadzony z Japonii- moze u nich takie montuja. :idea: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 21 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2005 większość GT i GTI maja M12 - czyli te o mocy 143 i 150kucy!! zapomaniłem toego dodać :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość okraglaczek2 Opublikowano 21 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2005 Nie moglem sprawdzic srednicy gwintu bo caly uklad wydechowy od kolektora byl zmieniany, a teraz moja nowa sonda ma m12. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ROBAS Opublikowano 22 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2005 no i sprawa sie rozwiazala i monopunkt ma m12 i GT ma m12. a tak przy okazji- nie wiecie czasem czy te zamienniki z duzym gwintem prawidlowo pracuja na GT-ku? okraglaczek- gdzie kupiles sonde za taka cene- moze komus sie to przyda :idea: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość okraglaczek2 Opublikowano 22 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2005 Na Allegro! Jak pytalem sie w sklepach to chcieli od 220zl nawet do 650zl A ta 220zl to to samo co na allegro za 150zl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fonkosz Opublikowano 13 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2005 witam okraglaczek2 możesz napisać jak chodzi na zamienniku i jaki masz założony bo orginalna jest tytanowa i w jednym sklepie powiedzieli że musi być orginał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość holy Opublikowano 14 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2005 witamokraglaczek2 możesz napisać jak chodzi na zamienniku i jaki masz założony bo orginalna jest tytanowa i w jednym sklepie powiedzieli że musi być orginał NTK D2F to jest sonda tytanowa. generalnie - powinna być tytanowa, bo sonda cyrkonowa jest wrażliwa na zabrudzenia - a o to nietrudno pod autem, gdzie jest zamontowana. są zamienniki tej sondy marki Walker (w pudełku jest i tak NTK). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość primeraW10 Opublikowano 16 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2006 ja jestem na etapie zakupu sondy. orginalnie sonda ma 3 kable (czerwony bialy i czarny) i kosztuje duzo. dowiedzialem sie tez ze to ze jeden kabel jest czerwony to oznacza nie tylko fakt ze jest ona tytanowa, ale tez ze jest 6 ohmowa (nie wiem gdzie jest ta rezystancja). z odpowiedzi wynika ze zakladaliscie sondy uniwersalne - 1. jakie byly kolory kabli ??? 2. jakie te sondy byly?? 3. jak zostaly przyjete przez autko, dodam ze moja sonda ma gwont 18 mm i jest wkrecona w kolektorze wydechowym, kable 3 (czer. czar. bialy), silnik wielopunkt 2.0, auto made in japan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piko70 Opublikowano 16 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2006 witamokraglaczek2 możesz napisać jak chodzi na zamienniku i jaki masz założony bo orginalna jest tytanowa i w jednym sklepie powiedzieli że musi być orginał NTK D2F to jest sonda tytanowa. generalnie - powinna być tytanowa, bo sonda cyrkonowa jest wrażliwa na zabrudzenia - a o to nietrudno pod autem, gdzie jest zamontowana. są zamienniki tej sondy marki Walker (w pudełku jest i tak NTK). Ja jakiś miesiąc temu kupiłem walkera za 250zł i samochód dostał "małego kopniaczka" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość primeraW10 Opublikowano 16 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2006 a ma ktos doswiadczenia z silnikiem 2.0 ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peeter-n Opublikowano 22 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2010 (edytowane) odświeże troche temat... A jakiej firmy sonde polecacie? NGK czy BOSCH ? zależy mi na tym żeby zakupić taką jaka powinna być, bo chce uniknąć potencjalnych problemów i ciagłego wyskakiwania CHECK na desce... autko i silnik jak w podpisie dzięki za rade Pozdrawiam Edytowane 22 Września 2010 przez Peeter-n Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 23 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2010 ale którą?? I czy II Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peeter-n Opublikowano 23 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2010 ale którą?? I czy II Fakt nie napisałem... sonda I - ta która jest w kolektorze wydechowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 23 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2010 NGK będzie gitt, ale unikał bym w tym przypadku uniwersalnej i dopłącił trochę i kupił dedykowaną dla tego silnika i mocy, bo jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego , ale w przypadku II to nie ma znaczenia, na stronie producenta masz numer odpowiednika do Twojej, a TU sprawdź sobie jaka powinna być oryginalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peeter-n Opublikowano 23 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2010 NGK będzie gitt, ale unikał bym w tym przypadku uniwersalnej i dopłącił trochę i kupił dedykowaną dla tego silnika i mocy, bo jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego , ale w przypadku II to nie ma znaczenia, na stronie producenta masz numer odpowiednika do Twojej, a TU sprawdź sobie jaka powinna być oryginalnie Też tak myśle że co jest uniwersalne to jest do "..." dlatego akurat w sonde wole zaiwestować i miec pewność dzięki za link... muszę przyznać że trochę się zaskoczyłem bo po numerze wychodzi że powinien być bosch... a byłem dzisiaj w sklepie/serwisie (nazwalem serwis, bo sklep współpracuje z serwisem nissan i ma wszystkie katalogi) i powiedzieli mi że orginalnie jest NGK, i taką też zamówiłem, ale skoro potwierdziłeś że NGK bedzie gitt to jestem spokojny Miłego dnia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 23 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2010 z tego co słyszałem to Ngk jest szybsze od Boscha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi