Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[K11] Tarcze hamulcowe, przód

Gość bmk
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

ABT, o czym piszesz bo nie rozumiem :?: ja mam bez ABS...tzn, ze mam inne tarcze jak te micry z ABS? :?:

Przednie są takie same...

[ Dodano: Nie 20 Sty, 2008 19:02 ]

w sumie nikt tu nie stwierdził w tym temacie konkretnie że tarcze i klocki do K11 są takie same dla wersji bez jak i z ABS

Na przodzie sa takie same ale na tyle jest różnica i zależy to od tego czy masz ABS czy go nie masz.Najlepszy przykład jest tutaj -> http://www.allegro.pl/item300491140_tarcze...let_2_szt_.html

auto-moto, można się potargować z Tobą o ten komplecik?obiżysz może cenę dla klubowicza? :D wczoraj było u Ciebie 308zł za komplet z wysyłką, dziś już obniżyłeś do 283zł.....może za 263 za całość pójdzie?

brembo+ferodo.....a tego lucasa jaki koszt wogole?

Powiem Ci,że najlepszym rozwiązaniem do MICRUNI jest zakup tarcz LUCAS-TRW i klocków LUCAS-TRW.Porównując BREMBO do LUCS-a to ta sama jakość a LUCAS wychodzi korzystniej cenowo.

Porównaj sam:

TARCZE LUCAS 157 zł

KLOCKI LUCAS -> 80 zł

Za komplet LUCAS-TRW zapłacisz 237 zł + przesyłka

Teraz BREMBO + FERODO -> ZAPłACISZ 260 zł + przesyłka

Z własnego doświadczenia mogę ci powiedzieć,że klienci za moją namową i na Allegro i na sklepie czy serwisie wolą kupić LUCASA :one: Zawsze to o 23 zł mniej a wjakości nie ma żądnej różnicy (wgł.mnie)

ABT, o czym piszesz bo nie rozumie

Aż tak zamotałem?? jeśli chodzi o przód to dla micry zarówno bez ABSu jak i z ABSem są takie same klocki i tarcze, nie ważne czy mamy abs czy nie, jest to samo A tył wiadomo, że się będzie różnił bo micry z ABSem mają tarcze hamulcowe z tyłu a nie bębny (jak w wersji bez ABS). Choć widziałem rodzynka - micrę z ABSem która ma z tyłu bębny, chyba, że źle widziałem ;)

Dodano: Nie 20 Sty, 2008 19:02 ]

ABT napisał/a:

w sumie nikt tu nie stwierdził w tym temacie konkretnie że tarcze i klocki do K11 są takie same dla wersji bez jak i z ABS

Na przodzie sa takie same ale na tyle jest różnica i zależy to od tego czy masz ABS czy go nie masz.Najlepszy przykład jest tutaj -> http://www.allegro.pl/ite...let_2_szt_.html

No właśnie napisałem ten wątek, żeby jak ktoś będzie szukał to wiedział, że tarcze i klocki z przodu micry są takie same zarówno dla wersji z absem jak i bez. A z tyłu jest różnica bo wersja z ABS ma tarcze a nie bębny (jak wersje bez ABSu)

brembo+ferodo.....a tego lucasa jaki koszt wogole?

miałem wcześniej Lucasa (tarcze i klocki) i fakt żadnej różnicy ale przy normalnym użytkowaniu, jak się dobrze rozgrzało hamulce to na Lucasach Micra mi trochę płynęła a nie hamowała. A teraz mam ferodo+brembo zakupione zresztą u kolegi auto-moto więc polecam zarówno zestaw jak i kupno u auto-moto ;)

ferodo+brembo zakupione zresztą u kolegi auto-moto więc polecam zarówno zestaw jak i kupno u auto-moto
no to patrz.....będzie na Ciebie, troszke pozbieram i wezme razem z tymi Lucasami na tył....auto-moto...niedługo się odezwę - liczę na promocję :D

auto-moto, gdzie numer mojej przesyłki? :P

Poszła odpowiedz na e-maila.Paczka będzie w piątek.Sorki za małe oożnienie ale chłopaki na serwisie i sklepie wyprzedali mi wszystkie klocki i musiałem zamawiać na hurtowni :| Jak nigdy nagle kilka K11 się przywlekło na warsztat i kilku klientów na sklep.Reklama robi swoje :)