Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Zderzak z K11 SuperS do zwykłej K11

Gość micrus95

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam zamiar "podrasować" zwykłego micrusa K11 '95 do wyglądu SuperS. Na razie przynajmniej zderzak (swój i tak mam uszkodzony :P). Mam parę pytań z tym związanych, głównie do posiadaczy SuperS, albo kogoś, kto coś podobnego robił :P :

- Czy takowy będzie pasował? Z tego co poobserwowałem szerokości nadkoli są chyba te same, a błotniki i uchwyty?

To już się wiąże z halogenami zamontowanymi w tym zderzaku

- Jak są one podłączone? Wiem, że w skrzynce z bezpiecznikami mam wolne miejsce na takowy bezpiecznik - podejrzewam, że wystarczy "tylko" podłączyć przewody do skrzynki

- Jakim przyciskiem w micrze SuperS włączane są te światła? :D

I najważniejsze: Gdzie i czy wogóle takie coś dostanę ? :P Po allegro szukałem zderzaków, albo SuperS do rozbiórki, ale nie znalazłem (jak na razie) :D

Z góry dzięki :D

BTW. Pierwszy post :D. Świetne forum, długo już z niego korzystam i dużo problemów dzięki Wam rozwiązałem :D Wielkie dzięki :D

Czy takowy będzie pasował?

Patrz przede wszystkim na rocznik (lub raczej na to, czy ma wycięcie na światła). Zderzak przed liftem miał płaską, równą górną część, tak jak ten:

http://www.allegro.pl/item183524654_zderza...issan_nowe.html

a po lifcie był "podciągnięty" w górę i miał wycięcia na lampy, tak jak ten:

http://www.allegro.pl/item184489125_zderza..._1998_2000.html

Jeśli miałbyś do wymiany cały przód (zderzak, błotniki, lampy i maska), to mógłbyś nawet wymienić przód sprzed liftu na ten po lifcie, myślę więc, że zderzak od superS powinien pasować bez problemu. Jakiś czas temu (dość dawno) ktoś go próbował sprzedawać pod nazwą zderzaka od micry cabrio :D.

Jakim przyciskiem w micrze SuperS włączane są te światła?
Nie wiem, jak w superS, ale w instrukcji twierdzą, że po prostu manetka od świateł się różni (zamiast tylko OFF i tylne przeciwmgielne jest OFF, przednie przeciwmgielne, PP+TP = 3 pozycje przełącznika). Ale możesz sobie zamiast tego dać przycisk w środkowej konsoli albo obok regulacji świateł (obok zegarów).

Wiem, że w skrzynce z bezpiecznikami mam wolne miejsce na takowy bezpiecznik - podejrzewam, że wystarczy "tylko" podłączyć przewody do skrzynki
Wydaje mi się, że przewody są już podprowadzone do okolicy świateł i zaklejone w wiązce kabli, ale tu mogę się bardzo mylić (nie mam halogenków ani nawet miejsca na nie...).

Zauważyłem właśnie, że te micry po lifcie mają te wcięcia i nie za bardzo je idzie zamontować :P

Ta ma rzeczywiście płaską górę i oddzielone halogeny od wlotu:

976e76c2c5ab4a2dm.jpg

BTW: Czy tylko mnie się wydaje, czy SuperS nie była dostępna w Polsce? :D Praktycznie 0 informacji po polsku na ten temat ;)

I jeszcze jedno - SuperS owcy - skąd wy te zderzaki bierzecie jak wam się (odpukać) uszkodzi? :D Używki ciężko widzę chodzą, a do ASO wolę nawet nie iść :P

micrus95 napisał/a:

Wiem, że w skrzynce z bezpiecznikami mam wolne miejsce na takowy bezpiecznik - podejrzewam, że wystarczy "tylko" podłączyć przewody do skrzynki

Wydaje mi się, że przewody są już podprowadzone do okolicy świateł i zaklejone w wiązce kabli, ale tu mogę się bardzo mylić (nie mam halogenków ani nawet miejsca na nie...).

Miejsce masz, w wersji "nie SuperS" dodatkowe halogeny z akcesoriow byly montowane poprzez wywiercenie otworow w zderzaku :diabel: . Co do okablowania tomasz racje, w wiazce brakuje przekaznika w skrzynce i kabli laczacych koniec wiazki (wtyczka w okolicach reflektora) z samym halogenem. W wersji sprzed liftu wlacznik p.mglowych jest montowany osobno (w obudowie zegarow ztcp.) i zapewne do niego tez jest pociagnieta wiazka.
micrus95 napisał/a:

Jakim przyciskiem w micrze SuperS włączane są te światła?

Nie wiem, jak w superS, ale w instrukcji twierdzą, że po prostu manetka od świateł się różni (zamiast tylko OFF i tylne przeciwmgielne jest OFF, przednie przeciwmgielne, PP+TP = 3 pozycje przełącznika). Ale możesz sobie zamiast tego dać przycisk w środkowej konsoli albo obok regulacji świateł (obok zegarów).

Troche motasz Domiss, bo piszesz o wersji z nowym rodzajem "manetek", ktore pojawily sie ok 97 roku - chwile przed liftem. 95 ma stare manetki i wlacznik swiatel p.mgielnych zarowno tylnych jak i przednich na desce rozdzielczej.

Czy takowy będzie pasował?

Patrz przede wszystkim na rocznik (lub raczej na to, czy ma wycięcie na światła). Zderzak przed liftem miał płaską, równą górną część, tak jak ten:

http://www.allegro.pl/ite...issan_nowe.html

a po lifcie był "podciągnięty" w górę i miał wycięcia na lampy, tak jak ten:

http://www.allegro.pl/ite..._1998_2000.html

Jeśli miałbyś do wymiany cały przód (zderzak, błotniki, lampy i maska), to mógłbyś nawet wymienić przód sprzed liftu na ten po lifcie, myślę więc, że zderzak od superS powinien pasować bez problemu. Jakiś czas temu (dość dawno) ktoś go próbował sprzedawać pod nazwą zderzaka od micry cabrio .

Tu znowu troche zamotales, Wersja SuperS w K11 wystepowala tylko do liftu w 98 (a tego nie jestem pewien czy nie krocej) wiec jezeli micrus95 ma micre z 95 to wszystko bedzie gralo i nie trzeba sie niczym przejmowac

Masz jak zwykle rację filipfm, po prostu chciałem zwrócić koledze uwagę, żeby nie kupił zderzaka po lifcie (który ma widoczne miejsce na halogeny) jako zderzaka od superS lub jako takiego, który mu się podoba (ale sam do wersji sprzed liftu nie pasuje, choć już z maską, błotnikami i lampami tak).

- Jakim przyciskiem w micrze SuperS włączane są te światła?

Jest dodatkowy przycisk obok pokrętła do regulacji reflektorów.

Przy okazji: Super S była bodajże do `95 roku, potem (do liftu) ta wersja nazywała się SR.

tak sie zastanawiam czy opłaca Ci sie wydawac tyle siana (zderzak może i malowanie) na to "podrasowanie" i tak to za bardzo wyglądu nie zmieni. Lepiej kup szpachla, żywicy i sam coś zmieńw swoim zderzaku :]

- Jakim przyciskiem w micrze SuperS włączane są te światła?

Jest dodatkowy przycisk obok pokrętła do regulacji reflektorów.

Przy okazji: Super S była bodajże do `95 roku, potem (do liftu) ta wersja nazywała się SR.

Po lifcie tez byla SR ale juz w zasadzie niczym nie roznila sie z zewnatrz od zwyklej wersji. Normalne 3D 1.3 ze spoilerem na klapie. Nie pamietam jakie felgi byly ale zapewne jakies alu. Oczywiscie wersja niedostepna w PL.

• 3 miesiące temu...
Gość Pablo_Snk

Dzisiaj zamontowałem zderzak z halogenami od Super S, no i pasuje jest dobrze:), ale jeszcze pozostaje jeden problem, z instalacją, w mojej micrze, nie ma instalacji poprowadzonej, dlatego chce ją zrobić od nowa.

I mam pytanie jak ma wyglądać ta instalacja

Wiem, że musze kupić przekaźnik na 4 bolce (nissanowski) i bezpiecznik no i mam już przycisk.

Teraz pytanie w jakiej kolejności to podczepić i te 4 bolce gdzie mają iść, bo ogólnie to wiem jak to połączyć, ale w jakim momencie trzeba wczepić przekaźnik i jak go wczepić:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...