Gość lapendo Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Mam pytanie kupilem marcha import z japoni mieszkam w Dublinie chce dowiedziec sie co ile nalezy wymieniac olej w skrzyni automatycznej i co to jest ten maly przycisk pod duzy na lewarku zmiany biegow jak wycisne to zapala sie O/D OFF prosze o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domiss Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Wymiana oleju co 30tkm lub 24 miesiące, przy okazji powinna być robiona kontrola szczotek węglowych sprzęgła magnetycznego. W mojej instrukcji (edycja 2000r) występuje tam przycisk SPORT, po wyciśnięciu którego ma się zapalić lampka z napisem SPORT, ma to działać (dawać efekty) tylko w położeniu D, umożliwiając lepsze osiągi oraz hamowanie silnikiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Jak pisze Domiss ten guziczek to SPORT a u Ciebie nazywa się OVER DRIVE czyli jakby przejście skrzyni w mocniejszy bardziej agresywny tryb. Nie znam się na automatach ale słyszałem, że używa się go tylko sporadycznie i nie powinno się cały czas jeździć z włączonym O/D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mrówa Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 skrzynia cvt plyn ns 1 cvt wymiana co 25 tys km !!!! lub 2 lata ja tak zmieniam. co do guzika zgadzam sie z przedmowcami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.