Gość taurus Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Jak w temacie czy ktoś przerabiał taki przypadek. Można ją jeszcze jakoś uratować? Jaki zamiennik bo oryginalna to 240 zeta :galy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Vito Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Niestety muszę cię zmartwić! Stosunkowo rzadko psuje się ten element ale jak już trzaśnie to niestety trzeba wydać trochę kasy. Na pocieszenie powiem ci że ja za moją dałem 257 zł, z wymianą wyszło mnie 280 złociszy. Niestety. Też się pytałem gdzie tylko można i każdy odsyłał mnie do sklepu ASO. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rav1975 Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2007 a mnie się wydawało, że nie ma linki :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bankroot Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2007 w TD nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kramar Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2007 jestes pewnien ze linka?? moze przepustnica ci blokuje?? u mnie tak bylo, przeczyscilem ja i od 2 lat zadnych problemow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BULI Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Ja mam tak samo, a stało się tak po wizycie w ASO na kontroli spalin (strasznie duże spalanie - do tej pory 14l/100km). Mechanik ciągnął za linkę zamiast za (chyba) przepustnicę (tam linka się zawija na tym urządzeniu) i teraz czasami podczas jazdy np. na luzie obroty się wieszają na 1,5-2tys. Pomaga lekkie dotknięcie pedału gazu, żyby wszedł silnik na wyższe obroty i ładnie spadają do normalnego poziomu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość minek106 Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Witam miałem podobny problem jak ty jak kupiłem swoją primerkę strasznie ciężko pracował pedał gazu wsumie to się nie zacinał ale żeby go wcisnąć do końca to trzeba było na niego stawać. Wiec pierwszą rzeczą jaką zrobiłem to przesmarowałem linkę gazu oliwą i jak ręką odjął. Teraz chodzi już leciutko. Po prostu spróbuj przez strzykawkę wprowadzić do pancerza w którym chodzi linka oliwę i rozruszać ją myślę że powinno pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość taurus Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2007 No i już po problemie :diabel: Strzykawka z WD 40 i jeszcze jedna z olejem 5 W 50 i pedał chodzi jak w nówce Pozdrawiam all Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość minek106 Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2007 No to dobrze że się udało :] A tak apropo mam pytanie czy nie wydaje wam się że pedał w P 11 144 chodzi troszkę za ciężko tzn. że sprężyna która odbija pedał gazu jest za mocna. Wcześniej jeździłem Roverem i tam pedał gazu chodził naprawdę leciutko wystarczyło go dotknąć i obroty już się podnosiły do 1.5 tys. a tutaj bardzo ciężko jest tak wcisnąć pedał gazu żeby uzyskać obroty w granicach 1,5-2 tys. U mnie pedał ma takie skoki tzn. wciska się takimi skokami nie da się go tak powoli równomiernie wcisnąć. czy występuje to też u was czy tylko ja mam takie problem ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BULI Opublikowano 31 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2007 No i już po problemie :diabel: Strzykawka z WD 40 i jeszcze jedna z olejem 5 W 50 i pedał chodzi jak w nówce Pozdrawiam all Ja też tak zrobiłem - nawet 2 razy i linka dalej się blokuje i silnik zostaje na obrotach. Wystarczy lekko dotknąć pedał gazu i wraca do normy. Czy ktoś za ten czas znalazł jakieś zamienniki linki do gazu, bo cena w ASO mnie powala 240,-. Ale przynajmniej teraz po WD40 lekko chodzi :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi