Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N15] Churgot przy ruszaniu

Gość xtrem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Chciałbym się podpytać braci użytkowników Almery N15 o nurtującą mnie kwestię.

Stałem się posiadaczem Almerki i przy ruszniu, na biegu 1 i 2 słychać dziwny churgot.

Na wyższych tego nie słychać chyba, że przy za niskich obrotach dla danego biegu (tylko na próbe). Wydaje mi się, że to ze skrzyni biegów. Sprzęgło nowe, bez problemu. Zastanawiam się, czy nie są to łożyska w skrzyni biegów.

Ostatnio też wymieniałem uszczelnienia półosi bo trochę ciekło oleju w tym miejscu. Po długich walkach cieknie tylko z uszczelki lewej półosi.

Sugestia w serwisie po walce z uszczelnieniami, że mam walniętą półoś (krzywą) bo to tam ucieka olej.

Mam wrażenie, że problemem może być skrzynia biegów jej churgot i ten sam problem wpływa na nieszczelność w półosi.

Znacie jakiegoś dobrego Magika od Almery który by to dobrze zdjagnozował i ewentualnie naprawił? Wiem, że są tacy w Siedlcach, ale może coś bliżej, może w Warszawie się znajdzie, albo podpowie co jest przyczyna przynajmniej. Wycieczka do Siedlec wolałbym zostawić na ostateczność lub mając pewność w czym problem.

Mam nadzieję, że mnie nie zlinczujecie i dostanę jakieś konkretne odpowiedzi, podpowiedzi.

Pozdrawiam

Pozytywnie zakręcony na punkcie Almery N15

Byłem ostatecznie w miniony czwartek w Siedlecach

link do strony

Faktycznie trwała naprawa około 2 godzin. Zapłaciłem zwykłą stawkę. Miło pogawędziłem z obsługą. Przyznam się szczerze, że naprawa była fachowa. Teraz mogę się cieszyć zmianą biegów w mojej Almerce. Przy okazji przestało cieknąć spod uszczelki półosi.

Polecam ten serwis przy problemach ze skrzynią biegów. :one:

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...