Gość Jacar Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Witam serdecznie. Planuje zakupić żarowki BLUE VISION do mojej Primery. Mam w zwiazku z tym pytanie: czy beda pasowac? jakie musza byc spelnione warunki? (moc W itp) Nissan Primera 2000r (po liftingu) 1.8 16V reflektory soczewkowe czy takie beda pasowac? H7 ? jak z moca? :-) Oczywiscie mowa o swiatlach mijania http://allegro.pl/item181572603_zarowki_philips_blue_vision_h7_oryginalne.html I jeszcze jedna sprawa, jakie pozycyjne? Mysle ze jak zmieniac na blue vision to wszystko - czy takie beda ok? http://allegro.pl/item181572652_zarowki_philips_pozycyjne_blue_vision_w5w_5w.html Oto czarna strzala - takie ma reflektory: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość z_pawel Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Jak najbardziej będę pasować. Proponuje też użyć opcji szukaj, sam już wypoiadałem się kilkakrotnie na ten temat: Witam mam przed sobą test przeprowadzony przez Auto Świat w którym badany był strumień światła, geometria żarówek i jakość wykonania. Wzięte pod uwagę było 16 różnych modeli z różnego przedziału cenowego. Wedug tych testw dla żarówek H7: Bosh Plus 50 Extralife 6 gwiazdek na 6 możliwych cena 107zł/kpl Bosh Daytime 6/6 gwaizdek cena 100zł/kpl Osram Cool Blue 5/6 gwiazdek cena 120zł/kpl Osram Silverstar 6/6 cena 98zł/kpl Philips BlueVision 6/6 cena 120zł/kpl+ pozycyjne Philips GT 150 6/6 cena 113zł/kpl Philips NightGuide 6/6 cena 130zł/kpl Hella standard 3/6 cena 28zł/kpl Hella Light Power 4/6 cena 65zł/kpl Większość hipermarketowych żarówek dostało po jednej gwiazdce. Może się to komuś przyda przy wyborze żarówek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hippi Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Mialem wstawione blue vision ale H4 w Hondzie civic z 91r. Jakosc swiatla dawany przez zarowki w polaczeniu z reflektorami byl b.db. Nie wiem jak sie beda sprawowac blue vision w polaczeniu z soczewkami - sam jestem ciekaw. U siebie nie sprawdze bo mam xenonki Co do postojowek to mam wstawione wlasnie blue vision i wyglada to troche lepiej niz przy zwyklych zarowkach (mysle o diodach zamiast zarowek). Trza tylko uwazac na panow w granatowych ubrankach bo moga sie przyczepic, ze postojowki nie sa biale - ale to trza trafic na naprawde upierdliwego pana - czego nikomu nie zycze. Pozdrawiam PL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jacar Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2007 dzieki wielkie. Mysle ze blue vision jako postojowki nie beda zabardzo widoczne, to swiatlo chyba az tak niebieskie nie jest... co do soczewek to rozmawialem ze znajomym ktory mowi ze w soczewkach jest o wiele lepszy efekt jesli chodzi o 'ala ksenon. Oczywiscie najwazniejsze jest poprawienie widocznosci, ale nie ukrywam ze doznania artystyczne tez sie licza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maacieq Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2007 a mogłbyś oddzielnie zrobic fotki tych postojówek BV i mijania jak świecą?? ciekaw jestem najbardziej tych postojówek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jacar Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2007 a mogłbyś oddzielnie zrobic fotki tych postojówek BV i mijania jak świecą?? ciekaw jestem najbardziej tych postojówek ja co prawda u siebie dopiero czekam na dostawe, ale znalazlem w necie taki test: http://astra.autokacik.pl/zarowki/zarowki.htm myśle ze to wszystko wyjasnia, jak dla mnie wielki plus w strobe BV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bullitt Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Jak dokopiecie się do tematu o podwyższaniu sprawności reflektorów w dziale primera (link mam w podpisie) to zobaczycie jakie miałem doświadczenia z żarówkami hella light power które od tamtego czasu będe wszystkim odradzał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Ooo... cześć Jacar kolego zza miedzy. Ja mam u siebie zarówki PHILIPS Blue Vision H4 i postojówki W5W i efekt jest naprawdę zadowalający. De facto nie świecą na niebiesko ale bardzo jasno biało i Osram Cool Blue, które były wcześniej wymiękają. Wieczorem strzelę fotkę jak to świeci i Wam pokażę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość escaflowne Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Osram Silverstar. Na prawde duża róznica in "+" w porównaniu ze standardowymi Osram. Swiatło białe ale nie nie bieskie. Standardowe wydają sie przy tym żółte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BULI Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Wedug tych testw dla żarówek H7: Bosh Plus 50 Extralife 6 gwiazdek na 6 możliwych cena 107zł/kpl Bosh Daytime 6/6 gwaizdek cena 100zł/kpl Osram Cool Blue 5/6 gwiazdek cena 120zł/kpl Osram Silverstar 6/6 cena 98zł/kpl Philips BlueVision 6/6 cena 120zł/kpl+ pozycyjne Philips GT 150 6/6 cena 113zł/kpl Philips NightGuide 6/6 cena 130zł/kpl Hella standard 3/6 cena 28zł/kpl Hella Light Power 4/6 cena 65zł/kpl A żarówki Philips H7 X-treme power nadają się do P11.144, ma ktoś takie zamontowane? Jaka różnica jest między nimi, a Blue Vision? X-treme mają 5 gwiazdek, a Blue Vision 4,5 czyli powinny być lepsze. Co sądzicie o tych żarówkach? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomles Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2007 ja mam u siebie w soczewkach bluewision i w postojówkach efekt super co do światła jest ok wprawdzie nie to co xenon ale szczególnie w zimie superr. Zastanawia mnie czy kiepskiej jakości żarówki "pomalowane na niebiesko" mogą zaciemnić soczewkę. Wydaje mi się że jak na nią patrzę to nie jest super przeźroczysta i trochę matowa. Jak jest u was???? [ Dodano: Sro 18 Kwi, 2007 21:34 ] ja mam u siebie w soczewkach bluewision i w postojówkach efekt super co do światła jest ok wprawdzie nie to co xenon ale szczególnie w zimie superr. Zastanawia mnie czy kiepskiej jakości żarówki "pomalowane na niebiesko" mogą zaciemnić soczewkę. Wydaje mi się że jak na nią patrzę to nie jest super przeźroczysta i trochę matowa. Jak jest u was???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzeRuSco Opublikowano 8 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2012 Jakie są żarówki od świateł mijania w WP 11.144 z 2001 roku - lampy soczewkowe, bo z tego co przeczytałem na forum to H7 a w instrukcji na stronie 178 piszą że H1.Mógłbym sprawdzić w samochodzie ale chce kupić wracając z pracy, a chodzę na piechotę:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adambyw Opublikowano 8 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2012 H1 na długie, H7 na krótkie w soczewce, H11 mają halogeny, i 5W5 na postojówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzeRuSco Opublikowano 8 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2012 Jeszcze jedno pytanie jak wyjąć postojówkę? Trzeba przekręcić o 90 stopni tylko w którą stronę stojąc przodem do maski, bo mi ani w jedną ani w drugą nie chce iść więc wole wiedzieć w którą użyć siły. A i czy trzeba najpierw odłączyć kostkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi