Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

zabudowa w moim N14 :)

Gość sokens
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

właśnie o to chodziło aby bagażnik był wolny i zeby żadna skrzynka mi się nie walała po baażniku, zabudowa jest łatwo demontowalna więc z wymianą żarówek nie będzie problemu no bo najważniejsza prócz estetyki jest funkcjonalność

jest to wykonane z mdfu żywicy i szpachli obite jest materiałem do obijania skrzyń bassowych to akurat jest materiał zakupiony w norauto

Wykonanie 5

ale niebylbym soba gdybym nie skrytykowal ;]

czyzby tam byl drugi tweeter w drzwiach??

elipsy w polce?? wjakim celu?

Ten ENTHER nie wymagal wiekszej pojemnosc skrzynki??

Jakiej marki tam sa wzmacniacze i reszta glosnikow?

- wszyscy dają się nabrać na te elementy w drzwiach , są to zaślepki były tam dziury więc wsadziłem coś takiego wygląda lepiej niż dziura

- elipsy to pomyłka fakt też były dziury więc wsadziłem tam cosik, bass jest odciety od nich i mają za cel tylko dopełnić dżwięk,może z nich zrezygnuje ale zastanawiam się jeszcze nad całością

- db10 powinien miec 40 litrów w zamknięciu ta ma około 30 ale też gra fajnie, nie narzekam

głośniki grają pod Nextem 4*80 drugi wzmak 2 *185 jakieś smiesznej firmy Excalibur niemiecka bodajże ciśnie fajnie ale chce jakiegoś monobloka mysle o GTA 1300 ale narazie brak kasy, elipsy Caliber, a przód to zestaw z Panasonica gra wysoko (HF) made in Japan :)

sokens, jak gra i tak Ci pasuje, to i ja sie ciesze :)

Do Elips, to lepiej jak bys odciął wysokie tony by nie dublowaly przodu, niskie moga sobie "pomrukiwac".

Jak bedziesz myslal o wymianie sysemu to skonsultuj to na forum, te wzmacniacze nie sa rewelacyjne(choc podobno ten NEXT ma jakis tam potencjal), a za cene glosnikow ktore masz z przodu kupil bys lepszy zestaw.

db10 to bardzo dobry sprzet! Narazie gra pod malym wzmocnieniem i pewnie nic mu se nie stanie, ale jezeli bedziesz chcial wykozystac go optymalnie, musisz zwiekszyc pojemnosc skrzynki.

GTA 1300 - nie jest to dobry wybor, ale poszukamy , doradzimy blizej terminu wymiany ;]

hehehe wiesz co akurat z nexta jestem serio zadowolony a elipsy sa przyciszone bo też bass mi sie dublował i nakładał z bassem ze skrzynki myślałem ze moze wyrzuce oba wmzaki i wsadze 2 2kanałówki albo jedna 4 kanałówke kumpel ma stega 4* 140 rms gra serio rewelacyjnie i sie zastanawiam ale jakos musiałbym se poradzic z tymi elipsami tzn pozbyć sie ich bo nie chce puszczać ich z radia clarion dxz 568 rmp myslisz ze jakie wzmaki byłyby odpowiednie i co bys radził na przód bo się zastanawiam cały czas. miałem kiedys sinuslive 3505 dżwiek rewelacja ale moc niespecjalna a o kanale do bassu to juz lepiej wogóle niegadać,

a tak pozatym to całość drzwi przednich mam wygłuszone tylną klape i bagażnik, jeszcze został mi tylni zderzak do wygłuszenia:))

Ja tam się na audio nie znam więc oprócz tego że ładnie zabudowane się nie wypowiem. Podziwiam natomiast że nie boicie się w naszym pięknym kraju pełnym bandytów i złodziei montować takich fajnych rzeczy do aut. Mi już dwa razy (do poprzedniego auta, volvo) włamywali się próbując ukraść badziewne radio mp3 firmy medion ;( więc teraz mam uprzedzenie.