Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P11] Jak sprawdzić rok produkcji i takie tam inne...

Gość greg-79
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

zakupiłem primerke, sprowadzona, na fakturze zakupu za granicą wymieniony jest rok produkcji 2000, data pierwszej rejestracji to 11/2000.

Na naklejkach z obu przednich lamp widnieje data lipiec 1999. Czy znana jest Państwu jakakolwiek inna lokalizacja daty produkcji primery? (Na pasach nic nie widać)

Mam jeszcze jeden problem, byc może ktokolwiek spotkał się z tym lub jest to typowa przypadłość nissanów, mianowicie podczas jazdy słychać nieciągły pisk z tylnego koła.

Zdejmowałem koło, sprawdzałem klocki, tarcze, łożyska i nic. Czy ktoś może ma pomysł skąd może wydostawać się zatem "cyklicznie" powtarzający się pisk....

Acha początkowe zgrzytanie przy hamowaniu również z tylnego koła zniknęło po wyciągnięciu i powtórnym założeniu klocków :))) to tak gdyby ktoś miał podobne problemy z nissanem.

Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam.

GR

Witam serdecznie,

zakupiłem primerke, sprowadzona, na fakturze zakupu za granicą wymieniony jest rok produkcji 2000, data pierwszej rejestracji to 11/2000.

Na naklejkach z obu przednich lamp widnieje data lipiec 1999. Czy znana jest Państwu jakakolwiek inna lokalizacja daty produkcji primery? (Na pasach nic nie widać)

Mam jeszcze jeden problem, byc może ktokolwiek spotkał się z tym lub jest to typowa przypadłość nissanów, mianowicie podczas jazdy słychać nieciągły pisk z tylnego koła.

Zdejmowałem koło, sprawdzałem klocki, tarcze, łożyska i nic. Czy ktoś może ma pomysł skąd może wydostawać się zatem "cyklicznie" powtarzający się pisk....

Acha początkowe zgrzytanie przy hamowaniu również z tylnego koła zniknęło po wyciągnięciu i powtórnym założeniu klocków :))) to tak gdyby ktoś miał podobne problemy z nissanem.

Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam.

GR

Prześlij swój VIN na PW postaram się pomóc.

Co do lamp może zostały wymienione tylko nasuwa się pytanie dlaczego?

Ostatni problem przyczyną może być linka hamulca ręcznego nie powraca do stanu spoczynkowego (pęknięta osłona a sól robi swoje) zanim przystąpisz do działania to sprawdź czy po zaciągnięciu i zwolnieniu "ograniczniki" wracają na swoje miejsce (nawet kilka mm wystarczy, aby psuć krew właścicielowi).

Pozdrawiam :)

Stani

Witam

Dokladne dane o roku produkcji twojego samochodu mozesz otrzymac na podstawie nume VIN. Tutaj DEKODER VIN

masz polska strone na ktorej mozesz zrobic to sam.

Jezeli chodzi o inny rok wybity na poszczegolnych podzespolach - nie ma w tym nic dziwnego - poszczegolne elementy samochodu zostaly wyprodukowane w tym wlasnie okresie, natomiast samochod zostal zlozony w roku 2000 -ym. Jezeli bedziesz mial ochote i chwile wolnego czasu sprawdz sobie kilka elementow plastikowych np. zbiorniczek plynu chlodniczeko, plastikowe elementy tapicerki. Znajdziesz kilkanascie roznych dat produkcji.

Pozdrawiam

• 1 miesiąc temu...
Gość tygrys_8

Mam podobny problem kupiłam nissana primerę kombi 1.8 estate (takie dane są na wszystkich dokumentach) z 2000 roku - na VIN Checker dane są skąpe a ponadto wychodzi że typ nadwozia to wagon a silnik SR 20DE (a jest 1.8 - tak jest napisane w dokumentach a nie mogę nigdzie na silniku znaleźć symbolu - jak sprawdzić czy rzeczywiście jest 1.8) oraz nie ma roku produkcji.

Bardzo proszę o pomoc w rozszyfrowaniu mojego VIN (SJNTEAP11U0408813) szczególnie chodzi mi o rok produkcji i silnik.

Witam

Dokladne dane o roku produkcji twojego samochodu mozesz otrzymac na podstawie nume VIN. Tutaj DEKODER VIN

masz polska strone na ktorej mozesz zrobic to sam.

Jezeli chodzi o inny rok wybity na poszczegolnych podzespolach - nie ma w tym nic dziwnego - poszczegolne elementy samochodu zostaly wyprodukowane w tym wlasnie okresie, natomiast samochod zostal zlozony w roku 2000 -ym. Jezeli bedziesz mial ochote i chwile wolnego czasu sprawdz sobie kilka elementow plastikowych np. zbiorniczek plynu chlodniczeko, plastikowe elementy tapicerki. Znajdziesz kilkanascie roznych dat produkcji.

Pozdrawiam

Ja zadzwoniłem do autoryzowanego serwisu Nissana pod pretekstem np. zamówienia jakiejś części zamiennej (prawdopodobnie pracownik zażada VIN) i wtedy zapytać o rok prod.

Chociaż na coś ten serwis nissana sie przydaje.

Witam, skorzystałem z programu do sprawdzania VIN i co?

Troszkę skłamał, nie pokazał roku produkcji, pokazał ze mam silnik CD20, a mam QG16DE,

reszta się zgadza.

Jak przedmówca, najlepiej zadzwonić do ASO o byle pierdółkę do auta pytają się o nr VIN.

Pozdrawiam

U mnie to samo. Wszystkie informację się zgadzały poza jedną. Wyskoczyło mi że mam silnik GA 14DE a w rzeczywistości SR20DE heheheh no i brak jakichkolwiek informacji na temat roku produkcji pojazdu.

KRAJ POCHODZENIA ANGLIA

PRODUCENT NISSAN

TYP NADWOZIA 4DR SEDAN

SILNIK GA 14DE

OSIE ORAZ SYSTEM PRZENIESIENIA NAPEDU 2WD

MODEL PRIMERA

WERSJA NA RYNEK EUROPA

WARTOSC STALA CONSTANT

NUMER SERYJNY KOLEJNY NUMER PRODUKCYJNY

Silniczek mam raczej SR20DE. Poza tym wyskoczyło że nie kradziony :D