Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

WszystkoMającySamochód

Gość rskorup1
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

od czasu kiedy stałem się posiadaczem nowej Almery obserwuję dyskusje na temat tego samochodu. Czasem zabieram głos głos w dyskusji, jednak zauważyłem, że większość wypowiedzi, dotyczy złych ocen tego samochodu spowodowanych usterkami technicznymi , które próbujecie usunąć własnymi siłami. Nie dziwię się temu, ponieważ cenyprzegądów i napraw w autoryzowanym serwisie są naprawdę bardzo wysokie.

Jednak mając doświadczenie posiadacza nowych aut Punto i Fabia uważam, że ten samochód zasługuje naprawdę na dużo, bardzo dużo ciepłych słów.

Chciałbym, rozpocząć dyskusję na temat zalet Tego samochodu. Bo jest ich wiele.

Posiadam wesję N16 VISA 1,5 98KM, brakuje mi w nim wyposażenia w poduszki boczne i komputera (panelu). Niestety w momencie zakupu auta z ze zniżka 11000 pln nie mogłem kupić innego.

Jednak cieszę sie tym co mam. :sylwester: Mam nadzieję, że bardzo długo!!!

Samochód spala 8 litrów na 100 km, nie bierze mililitra oleju, kiedy trzeba mogę wcisnąć gaz i auto skoczy jak koń wyścigowy do walki, a w mieście przy 2500 obr./min silnik pracuje cicho a autko cicho przemyka między innymi.

Lubie go za to i zawsze mówię ze jest to mój WSZYSTKOMAJąCY samochód.

rskorup1

PS. Moja zona zauważyła, że zawsze kiedy siedzę za kierownicą jestem uśmiechnięty. :D

ja też kiedy siadam za kółkiem MB124 jestem uśmiechnięty, a jak siadam za nissana (mam 2) to też ale trochę mniej... :P

a tak nawiasem mówiąc to słyszałem same ujemne rzeczy o almerach. Sunny to był bardzo udany model a jego następczyni ma bardzo dużo braków. Nie wiem jak z ostatnimi modelami, ale te pierwsze to karoseria do niczego zwłaszcza progi i błotniki tył

MB to mercedes benz

Ja mialem rozradowana gebe jak jezdzile swiezutkim Renault Espace IV z 3,0 DCI 180 KM i jakies 400 Nm siedmiomiejscowy...w automacie z tak zwanym pelnym wypasem

szkoda ze tylko tydzien...

A tak swoja droga przeniesienie produkcji do Europy nie wplynelo pozytywnie na jakosc...

Sunny byl dosc trwaly (zwlaszcza wersja N13) a Almerke trawia klopoty z korozja

mając doświadczenie posiadacza nowych aut Punto i Fabia u:D

nie no skoda i fiat są poza kwalifikacjami+daeowo

japoński wynalazek to w końcu japoński a nie jakiś tam fiat

moja przygoda z fiatem skończyła sie na 126p jak tata sie przesiadł na carine II, pół roku i malucha nie było :P

po prostu nie ta technologia. I nigdy żadna włoska wrotka nie dorówna autom z azji

I nigdy żadna włoska wrotka nie dorówna autom z azji???

A co z Alfa 159 WIDZIAłEś TAKI?

:fuckyou2:

[ Dodano: Pon 16 Kwi, 2007 15:10 ]

A swoją drogą przeskok z Malucha na Almerę to jak Odyseja kosmiczna albo MegaAvans

Pozdrawiam:diabel:

przeskok z małego fiata na obojętnie jakie auto , to odyseja wiec niema co mowic ze łał carina , była by to skoda tez było by łał ;)

Posiadam wesję N16 VISA 1,5 98KM, brakuje mi w nim wyposażenia w poduszki boczne i komputera (panelu).

Samochód spala 8 litrów na 100 km, nie bierze mililitra oleju, kiedy trzeba mogę wcisnąć gaz i auto skoczy jak koń wyścigowy do walki, a w mieście przy 2500 obr./min silnik pracuje cicho a autko cicho przemyka między innymi.

Taaaaaa. To prawda - podkaszarka 1,5 to prawdziwy madafaka w tym aucie :diabel:

No i przy 2,5 tys. obr. silnik cichutki - tylko przy tych obrotach to mogę przemknąć między 2-ma kaszlakami. A na autostradzie to na 5-tym biegu przy 2,5 tys/min będzie chyba kiele 100 km/h ;)

A ja wam powiem że uwielbiam swoją N16 każda przejażdzka sprawia mi radość i o to chyba chodzi. Pasuje mi wręcz wszystko fajny silniczek 2.2 TD szkoda tylko że taki ciężki :) ale w końcu ma co ważyć.

Fajnie się prowadzi nie najgorzej pali ropy no jak najbardziej jest to mój najlpszy dotychczasowy samochód powiem więcej jaki kiedykolwiek prowadziłem no może poza Audi A3 z 3.2 sinikiem :) ale to zupełnie inne pieniądze.

Tak czy tak jestem zadowolony z mojej almerki !!!!

Pumba czy przypadkiem nie jeździsz na zaciągniętym ręcznym.??

Poza tym nie przystoi scigać się z poldkami .....i maluszkami.

To nie ta klasa. Nie stresuj ich. :D

A jak długo posiadasz swą Lamerę :036:

I czy aby nie przesiadłeś się wprost z malucha że tak cię wgniata w fotel przyspieszenie :D

Podkaszarka 1,5 wstydu co prawda nie przynosi ale do Kałmery jest słaba jeśli chce się poszaleć. A włącz jeszcze klimę to zobaczysz jak zamuli :D

Ogólnie jestem zadowolony ale do ideału daleko - mam już 3 lata od nowego więc kitu mi proszę nie wciskać i nie mydlić innym oczu :diabel2:

u mnie klima jakoś nie wpływa na moc silnika a pozatym że tak powiem fabrycznej mocy nie mam :) Troszkę jej dodałem :) I nie przesiadłem się z malucha wsumie nigdy nie miałem malucha. Przesiadłem się z fabi no i jeszcze eskorta miałem

I powiem że nie rozumiem przedmówcy to jest moja opinia jak tobie się nie podoba to sorry i sprzedaj; kup sobie to co bardziej ci odpowiada. To jest temat żeby załączać swoje opinie o swoim egzemplarzu !!!!!!

u mnie klima jakoś nie wpływa na moc silnika a pozatym że tak powiem fabrycznej mocy nie mam :) Troszkę jej dodałem :) I nie przesiadłem się z malucha wsumie nigdy nie miałem malucha. Przesiadłem się z fabi no i jeszcze eskorta miałem

I powiem że nie rozumiem przedmówcy to jest moja opinia jak tobie się nie podoba to sorry i sprzedaj; kup sobie to co bardziej ci odpowiada. To jest temat żeby załączać swoje opinie o swoim egzemplarzu !!!!!!

Ja nie komentowałem twojego posta bo ty masz zupełnie inny silnik. I mam prawo do swojej opinii tak jak ty do swojej. Pozdrawiam ;)

Ja tam lubię swoją Almerkę, ma już swoje lata bo rocznik 1996 z przebiegiem 132 kkm dlatego trochę mi plastiki pukają i mam luzy na szybach, muszę uszczelki wymienić. Poza tym spox :)