Gość RadMaxx Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Witam! Moja Primka miała wymieniane lewe tylne drzwi, prostowany lekko słupek i oczywiście lakierek. Magik wzioł 700 zł , a było to w grudniu ub. roku. Dzis patrze a dolny zawias mi normalnie idpada od słupka. Pytanie: - czy taka usługa warta była 700 zł? - czy magik powinien przyjąc reklamacje - czy można zabić magika Proszę o szczere i przemyślane odpowiedzi P.S. Za drzwi płaciłem osobno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sznurek Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2007 wydaje mi się ze dużo ja płaciłem 1500 zł za blacharkę + malowanie całego auta do wnęk (z blacharki to zrobienie tylnego progu z nadkolem.. ruda.. , przód wyprostować wzmocnienie czołowe , wyciągnąć troszkę , belka zderzaka , wyspawanie nadkola tylnego od środka.. jakaś dziurka mi się zrobiła , i tylna belka troszkę do wyciągnięcia bo poszła w górę i klapa lekko odstawała bo zapierała sie na zderzaku ) wiadomo że to tego jeszcze musiał zmatować auto , gdzie niegdzie dać szpachelek , kupić podkład , bazę , lakier , no i robota , więc wydaje mi się ze cena w miarę słuszna.. najpóźniej do czwartku odbiorę perełkę więc pośle linka jak wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość misiek_83 Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2007 najpóźniej do czwartku odbiorę perełkę więc pośle linka jak wyglądaNA pozatku moze wygladac ladnie,tak jak moja po lakierowaniu w ASO.Po 1,5 roku zaczyna wszystko wylazic,zenada :zly: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sznurek Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2007 najpóźniej do czwartku odbiorę perełkę więc pośle linka jak wyglądaNA pozatku moze wygladac ladnie,tak jak moja po lakierowaniu w ASO.Po 1,5 roku zaczyna wszystko wylazic,zenada :zly: okaże się co będzie za 1,5 roku jestem dobrej myśli.. jeżeli dobrze zrobił to nic nie powinno się dziać , a gdzie ci wychodzi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość misiek_83 Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2007 najpóźniej do czwartku odbiorę perełkę więc pośle linka jak wyglądaNA pozatku moze wygladac ladnie,tak jak moja po lakierowaniu w ASO.Po 1,5 roku zaczyna wszystko wylazic,zenada :zly: okaże się co będzie za 1,5 roku jestem dobrej myśli.. jeżeli dobrze zrobił to nic nie powinno się dziać , a gdzie ci wychodzi ? Na progach,blotniku i pewnie gdzies jeszcze,nawet nie chcialem sie przygladac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sznurek Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2007 wystarczy zapewne lekkie zaprawki porobić i będzie po problemie lepiej wcześniej niż później Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawert Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2007 - czy taka usługa warta była 700 zł? - czy magik powinien przyjąc reklamacje - czy można zabić magika Za drzwi płaciłem osobno. tzn za co dałeś 700plnów za lalkierowanie i prostowanie słupka? - ciutke drogowato - powinien (pytanie czy przyjmie - bo co sąd czy bejsbol - zależy od siły argumentu lub agumentu siły wybieraj co wolisz) -można (jak co to mów że w afekcie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość AUTOMAT_82 Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2007 sznurek, taka cena za twoje auto to chyba u rolnika w garażu. Żaden dobry warsztat nie zrobiłby takiej roboty za taką cenę. Samo malowanie auta to jest ok. 2000zł a co dopiero jeszcze zrobienie blacharki. Życzę ci aby wszystko było dobrze ale sam nie dałbym do tego warsztatu swojego auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gringo Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Witam Panów, Jeżeli chodzi o cene wykonanej usługi to jeżeli wszystko byłoby zrobione na TIP TOP to wg mnie nie jest to kosmiczna kasa, chociaż wiadomo że można taniej to zrobić. Ja mam lakiernika który wszystkie auta mi maluje, w Primerze też mi pakiet od GT zakładał i malował i ja u niego płace za element 200 pln w tym są jego materiały i robocizna, ale normalnie ceny są od 250-350 pln w moim rejonie. Stąd gdybym ja to robił u swojego gościa to za malowanie drzwi+cieniowanie 200pln do tego prostowanie słupka i chyba też jego malowanie drugie 200pln. Co do jakości pracy nigdy nie miałem zastrzeżeń, zawsze ziarno sie zgrywa, a cienie są równo. Nigdy nie prostował mi blach ani nic bo nie rozbiłem nigdy auta,zawsze wymieniam zderzaki i dokladam jakies ospoilerowanie. Co do twojej szkody to tak jak powiedziałem, gdyby wszystko było zrobione na tip top to kosmosu z ciebie nie zdoił,ale jak mowisz ze sparwa sie rypie to za 700 zł powinieneś miec gwarancje minimum na 5 lat Jedź do niego i mu pokaż,zobaczysz co on ci powie, jak nie będzie chciał sie podjąć reklamacji to pozostaje ci tylko go załatwić, mam mały pomysł ale nie powiem na forum bo "prawi i sprawiedliwi" mnie zjedzą za takie pomysły Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość misiek_83 Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Gwarancje to daja na pol roku LOLOLOLOL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MiMio Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Magik wzioł 700 zł , a było to w grudniu ub. roku. Czyli mam rozumieć, że robileś to w grudniu 2006?? Mam jeszcze pytanie, czy dostałeś od lakiernika jakikolwiek dokument potwierdzający zawarcie "umowy kupna sprzedaży" usługi?? mam na mysli paragon fiskalny, FV albo zwykły rachunek?? Jeżeli masz to, to możesz dochodzić swoich praw, postraszyć go rękojmią (na gwarancje nie masz co liczyć, jeżeli nie dostałeś karty gwarancyjnej, praw rękojmi możesz dochodzić do roku czasu od dnia zakupu produktu lub usługi). Pogadaj z lakiernikiem na spokojnie, jeśli coś załatwisz to dobrze, a jak się koleś będzie stawial - postrzasz go policją i sprawą w sądzie. Druga sprawa, jeżeli nie masz dowodu zakupu usługi, to trochę lipa, ... no chyba, że masz jakiś świadków że wykonywałeś usługę w tym konkretnym warsztacie, wtedy sprawa się rozjaśnia. I wówczas, również możesz zastraszyć gościa rękojmią a dodatkowo kontrolerem z Urzędu Skarbowego (ponieważ każdy podmiot prowadzący dzialalność gospodarczą, który przekroczy pewien próg obrotu, ma obowiązek wprowadzić urządzenie rejestrujące ( kasa fiskalna, drukarka fisk., komp i program) lub w przypadku działań na rzecz innych podmiotów gospodarczych, ma obowiązek wydać dokument stwierdzający nabycie towaru lub usługi - fakturę vat lub rachunek. Tak czy owak, jeśli nie minął rok od wykonania usługi - masz spore prawa na gratisową porawę stanu auta :one: Dla pewności poczytaj sobie jeszcze na temat prawa rękojmi Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sznurek Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 sznurek, taka cena za twoje auto to chyba u rolnika w garażu. u żadnego rolnika to że mieszkam w Pile to nie znaczy ze to wioska , tylko miasto !! i na pewno żaden paproch nie robi mojego auta.. :!!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość AUTOMAT_82 Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 sznurek, przecież nie napisałem że Piła to wioska. Wokół Piły pewnie się takowe znajdują i tak napisałem. Bo taka cena za lakierowanie całego auta jeszcze ze zrobieniem blacharki to jest ... no powiedzmy podejrzana. Pozdro i nie denerwuj się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sznurek Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 jestem w pełni wyluzowany.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Do kolegi sznurek Czy zapłaciłeś 1500zł za lakierowanie całego samochodu? Bo mi za lakierowanie Golfa + drzwi kierowcy w moim mieście krzyczą 3000zł..., jak możesz to podaj namiary na tego blacharzo lakiernika który lakieruje samochody za 1500zł, ewentualnie jak ktoś zna jakiegos taniego i w miare dobrego lakiernika to poprosze o namiary, bede bardzo wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość AUTOMAT_82 Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Jeśli chcesz to ci podam namiar na lakiernika w Łodzi. Zawsze to bliżej niż do Piły. Mogę ci polecić jakościowo. Co do ceny to zadzwoń i zapytaj. Ja mam tam rabaty (tak myślę ) bo to kuzyn więc nie chcę tu pisać o cenach. Promo-trans 505 038 112 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość radkow Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Ja powiem tak, jesli ktos za lakierowanie calego auta z lakierem i jesli jeszcze w metaliku lub dwuskladnikowym lakierze bierze 1500 pln to musi byc jakis kretacz. Panowie pojedzcie do mieszalni lakierow i przekonacie sie, ze dobry lakier w komplecie kosztuje okolo 300 pln za litr, a na cale auto wielkosci Primery by dobrze to zrobic potrzeba minimum 3 litry co daje juz 900 pln, wiec nie sadze by za 600 pln tyle rzeczy zrobil dodatkowo i jeszcze zarobil na tym. A gdzie jakis podklad, a gdzie szpachlowka, a gdzie robota, papiery scierne i inne czynniki wplywajace na cene, jak chociazby oplaty za prowadzenie zakladu (ZUS, podatek i inne), chyba ze ktos to na lewo robi. Akurat moj Tata prowadzi od 18 lat zaklad i znam temat bardzo dobrze. Mielismy juz wiele razy propozycje kupowania lakierow niewiadomego pochodzenia (np: wynoszone z serwisow lub mieszalni przez nieuczciwych pracownikow) i wtedy faktycznie mozna zejsc bardzo mocno z ceny, nawet kilkukrotnie. Oczywiscie nigdy sie nie skusilismy i dlatego pewnie Tata prowadzi juz tyle lat, natomiast wlasciciele wilu innych zakladow w naszym miescie siedza za kratkami. Wedlug mnie, jesli zaklad jest zarejestrowany i legalny i ma materialy z legalnego zrodla to za cale auto spokojnie 2500 trzeba zaplacic zwlaszcza jak nadwozie wymaga dodatkowych prac przed pomalowaniem (szpachlowanie, prostowanie i inne). Zycze Wam byscie za takie pieniadze mieli faktycznie dobrze zrobione auto i by nigdy policja do Was nie zapukala, jak do mojego znajomego, ktory robil auto w pewnym zakladzie a pozniej zostal oskarzony o paserstwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość AUTOMAT_82 Opublikowano 3 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2007 Ja w przyszłym tygodniu oddaję auto do lakiernika na kompletną zmianę koloru wraz z komorą silnika i innymi wnękami gdzie widać blachę. Uzgodniłem z nim cenę 2000zł + lakier. Mam dojście do lakieru z serwisu Renault więc wyjdzie mnie to taniej gdyby to lakiernik mi miał kupić lakier. I to nie na zadupiu tylko w Sopocie. Koleś sprawdzony więc jestem dobrej myśli i już nie mogę się doczekać efektów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarkk Opublikowano 4 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2007 Czemu taki ładny kolor zamalujesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość AUTOMAT_82 Opublikowano 4 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2007 Po prostu. Zmieniam kolor na szybszy Dlatego też dokładam spojler aby mi nie odleciał po lakierce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi