Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[A32] Pomocy!

Gość tjnallpu
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Winny rozrusznik.

Chociaż nie było to takie jasne, bo drugi kupny też nie chciał kręcić. Przy okazji Maxima dostała nowy kabel do masy - problemów z zapłonem nie powinno być :)

• 8 miesięcy temu...

Witam!

Posiadam Nissana Maxime z silnikiem 3.0 V6 skrzynia manualna.

Mam z nią małe problemy…

Jeśli chodzi o szczegóły to:

- wycieka olej z rozrządu i cieknie na alternator,

- samochód ma problemy z odpaleniem za pomocą kluczyka, na pycha pali bez jęknięcia, a przy starcie za pomocą stacyjki przerywa i się krztusi... nieraz też rozrusznik się tak jakby zacina i cyka.

- dziwnie kuleje nieraz ale nieraz jest chodzi normalnie,

Posiadam instalacje gazową starego typu...

Samochód juz kupiłem w takim stanie :(

Jestem z województwa zach-pom.

Proszę mi coś doradzić, chciałbym o pomoc, gdzie mogłoby to być naprawione ale z czystym sumieniem, chodzi mi o dobry warsztat…

Pozdrawiam i czekam na odpowiedź.

• 1 miesiąc temu...
Gość don_martinez
- samochód ma problemy z odpaleniem za pomocą kluczyka, na pycha pali bez jęknięcia, a przy starcie za pomocą stacyjki przerywa i się krztusi... nieraz też rozrusznik się tak jakby zacina i cyka.

Ten objaw to na 100% kostka przy stacyjce. Też miałem kiedyś coś takiego. Wymiana kostki rozwiązała problem.

Pozdrawiam

Ten objaw to na 100% kostka przy stacyjce. Też miałem kiedyś coś takiego. Wymiana kostki rozwiązała problem.

Pozdrawiam

to niekoniecznie kostak bo ja mialem takie same objawy (poza zapalaniem na pych bo mam automat) i kostak jest okej bo sprawdzilemtylko sie zastanawiam czy (bo u mnie to juz chyba napewno rozruszik) czy rozrusznik moze siac az takie zamieszanie ze np. ma przebicie i zabiera prąd z pompy paliw i cewek?bo w sumie przeczytalem juz prawie cala servisówke i tak mi wychodzi ze moze tak byc bo rozrusznik pracuje ze strasznym oporem bo z tego co pamietam z maximy kumpla to krecil mu wiele szybciej

[ Dodano: Nie 14 Gru, 2008 19:48 ]

NikosWariat damy raaade:) jeszcze postawimy nasze autak na kółeczka:)