Gość Maras Opublikowano 4 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 Winny rozrusznik. Chociaż nie było to takie jasne, bo drugi kupny też nie chciał kręcić. Przy okazji Maxima dostała nowy kabel do masy - problemów z zapłonem nie powinno być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pietowski_67 Opublikowano 20 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 Witam! Posiadam Nissana Maxime z silnikiem 3.0 V6 skrzynia manualna. Mam z nią małe problemy… Jeśli chodzi o szczegóły to: - wycieka olej z rozrządu i cieknie na alternator, - samochód ma problemy z odpaleniem za pomocą kluczyka, na pycha pali bez jęknięcia, a przy starcie za pomocą stacyjki przerywa i się krztusi... nieraz też rozrusznik się tak jakby zacina i cyka. - dziwnie kuleje nieraz ale nieraz jest chodzi normalnie, Posiadam instalacje gazową starego typu... Samochód juz kupiłem w takim stanie Jestem z województwa zach-pom. Proszę mi coś doradzić, chciałbym o pomoc, gdzie mogłoby to być naprawione ale z czystym sumieniem, chodzi mi o dobry warsztat… Pozdrawiam i czekam na odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość NikosWariat Opublikowano 13 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2008 pietowski_67 widzę że to standardowy problem w maxi mam taki sam http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=48926 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość don_martinez Opublikowano 13 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2008 - samochód ma problemy z odpaleniem za pomocą kluczyka, na pycha pali bez jęknięcia, a przy starcie za pomocą stacyjki przerywa i się krztusi... nieraz też rozrusznik się tak jakby zacina i cyka. Ten objaw to na 100% kostka przy stacyjce. Też miałem kiedyś coś takiego. Wymiana kostki rozwiązała problem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dosiateh Opublikowano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 Ten objaw to na 100% kostka przy stacyjce. Też miałem kiedyś coś takiego. Wymiana kostki rozwiązała problem.Pozdrawiam to niekoniecznie kostak bo ja mialem takie same objawy (poza zapalaniem na pych bo mam automat) i kostak jest okej bo sprawdzilemtylko sie zastanawiam czy (bo u mnie to juz chyba napewno rozruszik) czy rozrusznik moze siac az takie zamieszanie ze np. ma przebicie i zabiera prąd z pompy paliw i cewek?bo w sumie przeczytalem juz prawie cala servisówke i tak mi wychodzi ze moze tak byc bo rozrusznik pracuje ze strasznym oporem bo z tego co pamietam z maximy kumpla to krecil mu wiele szybciej [ Dodano: Nie 14 Gru, 2008 19:48 ] NikosWariat damy raaade:) jeszcze postawimy nasze autak na kółeczka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi