Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Ptrzebuje malej rady

Gość Przemcio
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

mam k11 zabralem go od siostry w strasznym stanie zrobilem juz blacharke i inne gadzety tyl;ko mam problem z silnikiem. Jak go odpalam chodzi normalnie tylko jak delikatnie zlapie temperatury to zaczyna schodzic na bardzo niskie obroty ktore prowadza do wibracji calego samochodu a nawet sam czasami gasnie. Myslalem ze jest to sprawa obrotów ale niestety sie mylilem nikt nie wie o co kaman. Prosze o pomoc Pozdrawiam

Gość johny_fellow

Może to byś np. wina starych świec, przepływomierza, rozciągniętego rozrządu, źle wyregulowanych obrotów biegu jałowego.

Jedź na diagnostykę koputerową tam sprawdzą o co kaman.

miałem identyczny przypadek,

w pierwszej kolejności podmień świece

ja wsadziłem od accenta, na próbe i fura paliła jak zegarek

i wtedy dopiero do sklepu po nowe

ale nie zaszkodzi wyczyścić także rozdzielacza zapłonu gdyż tam jest uszczelka "ozdobna"

1) nie zmieniaj wszystkiego bo siano wydasz a moze i tak nie rozwiążesz problemu

2) jedź w pierwszej kolejności pod kompa (50 do 100 zł)

3) korzystaj z wyszukiwarki - tamt poruszany wiele razy!

pozdro :)

własnie jest taki myk ze kopulka palec przewody swiece i inne takie malenstwa powymienialem bo musialem, wiec raczej skorzystam z tego kompa, a cz wplyw moze miec na to to ze jakis imbecey bodajrze maz mojej siostry zalorzyl gaz do tego malenstwa??

Gość johny_fellow

Przemcio a gaśnie na benzynie czy na gazie?

Jak na gazie to pewnie kwestia regulacji mieszaniki a jak na benzynie to obejrzyj dokładnie układ dolotowy bo gazownicy jak im się nie chce porządnie ustawiać gazu często dlawią/zatykają dolot przez co silnik na benzynie nie dostaje odpowiedniej ilości powietrza.

Wlasnie chodzi o to ze wymontowali ten gaz jak ja mialem ja wziasc z czego sie strasznie ciesze,i nie wiem bo nie znam sie na tyle czy cos tam nie zostalo po tej pier.... instalacji

. Ogolnie dostalem ten samochod w takim stanie ze plakac sie chcialo wlozylem w niego juz 3 tys i zostala mi juz tylko sprawa tego silnika, a ze kocham micry to powiedzialem ze bede walczyl do konca.

Gość johny_fellow

Przemcio to przejrzyj najpierw cały dolot czy czegoś nie zostawili ewentualnie nie zatkali rur dolotu powietrza.

Mogli również namieszać coś z obrotami biegu jałowego stąd to iż na początku na ssaniu pracuje poprawnie a później się dławi, chociaż to też może być skutkiem zatkania dolotu bo poprawnie pracuje na ssaniu czyli przy bogatej mieszance ale jak ssanie się wyłączy to mieszanka się zubaża i dlatego silnik się dławi.

do silnika 1,0 założył gaz?? to dopiero imbecyl. niech w ogóle na wodę przerobi albo mocz będzie jeździł za free :D

zakladanie gazu do 1,0 to wcale nieglupota?? ja mam gaz przy 1,2 i sobie chwale bo mało wydaje na przejazdy,

obejrzyj śruby regulacyjne przy przepustnicy powinny być zaplombowane farbą, przynajmniej u mnie tak jest. Jak jest zerwane, to znaczy że było grzebane i masz rozwiązany problem

"zakladanie gazu do 1,0 to wcale nieglupota?? ja mam gaz przy 1,2 i sobie chwale bo mało wydaje na przejazdy,"

Może i wydajesz mało ale Ty masz silnik o wiele starszej generacji! Pamiętaj, żę micry 1.0 są na wielopunkcie i mają 16 wafli! To bardzo nowoczesny silnik, który nie powinien pracować na gazie a jeśli już to na sekwencji, a kto da za gaz tyle co za auto? :)

Gość johny_fellow
Nie musi być - to załóż zwykłą instalacje - zrób 50 tys i pokaż silnik to się razem pośmiejemy

Nie, nie musi być. Znam własciciela i pracowników ASO NISSANa, w którym zakładają instalacje gazowe i sami mi powiedzieli, że sekwencji w K11 nie musi być.

Poza tym mimo iż nie jestem zwolennkiem gazu, jak masz porządny warsztat gdzie poważnie podchodzą do tematu regulacji to po 50tys nic się nie bedzie działo.

mam k11 zabralem go od siostry - w strasznym stanie ...

I czemu mnie to nie dziwi :P

Ciotka mojego kumpla miala Matiza nowego i jak pojechala po dluuugim czasie w koncu do serwisu na przeglad bo jej cos zaczelo halasowac w silniku, to sie okazalo ze jeden cylinder jest walniety bo kobita jezdzi bez oleju juz nie wiadomo od kiedy :P

Zgadzam się z przedmówcą... I juz nawet nie chodzi o to jak traktują auta ale jak te stworzenia się poruszają po ulicach!

Nie wiem czy tez tak macie ale ja co jade i co wiedze jakies komedie na ulicy to zawsze są z udziałem BAB! Wrr...

i co wiedze jakies komedie na ulicy to zawsze są z udziałem BAB!

za to co widze wieksza masakre na drodze, krew, zabici i wogole to tylko faceci

Ssie zawsze zastanawialem czy wolalbym jezdzic ze tak powiem niezdarnie i sie zdecydowanie mniej narazac juz na cos powaznego, niz jezdzic ze tak powiem pewnie :027:, z wyzszymi predkosciami i wyprzedzac co chce ;), niz kobiety ktore sa tu ostrozne i nie na ogol nie wyprzedzaja czegos co jedzie juz te 80/h

Oczywiscie to jest duze zgeneralizowanie sytuacji jednakze jakies ogolne odzwieriedlenie tego jest, wiec mnie tu nie lapac za slowka itd itp :P

i nie siepac przykladami - "ze moj znajomy se jechal przepisowo i "baba" mu zajechala droge i straszna masakra" itd itp

"ze moj znajomy se jechal przepisowo i "baba" mu zajechala droge i straszna masakra"

No w mojej mieścinie kobieta zajechała drogę facetowi na skrzyżowaniu - doszło jedynie do małej kolizji ale jakies 3 sek. później zmiutł ich stamtąd tir!

pozdro