Gość Marb Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Dzwoniłem przed chwilą do ASO żeby umówic sie na wymiane termostatu (termin za tydzień :zdziw: ) i tak sobie zapytałem ile to bedzie kosztować a gość że 250 :kosci: a ja - no jak termostat mówiliście że 110 a wymiana 60 a to nie daje 250 pomruczał pomruczał i powiedział mało ale no dobra jak tak było mówione ale jakby wyszło cos więcej to żebym miał kaskę hmm ... a ja naiwny myslałem że ceny umowne z kapelusza to u Pana Ryśka w garazu a widac, ze nie tylko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Marb zapytaj Bombla o jakiś dobry warsztat w Szczecinie. W ASO jeszcze coś Ci znajdą do naprawienia żeby tylko ściągnąć jak najwięcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marb Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Do ASO jade wymienic termostat i nic wiecej, nie chce aby szukali przyczyn tylko wymienili termostat za umówioną kwotę. Jak będą chcieli zmienic warunki usługi to sie pożegnamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 4 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2007 Marb i jak tam? Naprawione już? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marb Opublikowano 8 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 Termostat wymieniony ale okazało sie że pompa puszcza i jak zbytnio popuści to sie układ zapowietrza. W piatek wymieniam pompe i chciałbym zamknąc temat. Pisałem że płynu jest tyle co zawsze tyle że zawsze było przy min no i w końcu pojawiły sie problemy. Termostat wymieniałem w ASO i jestem zadowolony z ich usługi - tak jak planowałem zleciłem wymianę termostatu a po jego wymianie Pan stwierdził, ze musi sprawdzić czy po wymianie układ działa prawidłowo i niestety pokazał mi że z pompy pokapuje. Koszt wymiany u nich to około 700zł więc musiałem odpuścić sobie i zrobie to gdzie indziej. Pojechałem na weekend i wróciłem bez problemów. Gdybym zlecił sprawdzenie układu to nie wymieniałbym termostatu ale patrząc z drugiej strony za 700zł miałbym wymienioną u nich pompę a tak za niecałe 600 bede miał wymieniony w ASO termostat i pompe w innym warsztacie ale już nie orginalną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 8 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 Dziwne, że żadnych wycieków czy plam pod samochodem nie zaobserwowałeś. z pompy pokapuje. Koszt wymiany u nich to około 700zł Oh shit. Z resztą sama pompa bliżej nie okreslonej jakiści kosztuje ok.220zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyszekN15 Opublikowano 8 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 Coś mi tu jednak nie pasuje. Wycieków nie było widać, ale po wymianie termostatu pompa cieknie. Skoro przyczyną niesprawności było zapowietrzanie się układu, to dlaczego "fachowiec" wymieniał termostat. No cóż, może się czepiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawert Opublikowano 8 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 Marb jak warsztat w Szczecinie to poczytaj to: http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=4526 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 8 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 Skoro przyczyną niesprawności było zapowietrzanie się układu, to dlaczego "fachowiec" wymieniał termostat. Bo najprawdopodobniej wogóle nie sprawdził układu tylko poszedł tropem wrzuconym przez właściciela samochodu. A tak nawiązując jeszcze do tematu to jak widać najlepiej jest zawsze trzymać MAX poziom płynów, żeby widzież czy przypadkiem nie ubywają w nieznany sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marb Opublikowano 9 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2007 Dziwne, że żadnych wycieków czy plam pod samochodem nie zaobserwowałeś. Niestety ale jak zalałem pod maxa to wycieki sie czasami pojawiały ale kiedy utrzymywałem w poblizu min to był spokój (stąd moje stwierdzenie, że płynu było tyle co zawsze) i stwierdziłem że skoro nysa tak chce to niech ma tymbardziej że podczas pracy silnika nic nie kapało (pisałem o tym w innym watku i jakoś nikt mnie stanowczo nie wyprostował) i dopiero mechanior w ASO wyjasnił mi, że pompa jak umiera to puszcza ale kiedy nie pracuje a podczas pracy wycieków nie ma no chyba ze to już trup a nie pompa. A kolega Zbyszek nieuważnie czyta : Do ASO jade wymienic termostat i nic wiecej, nie chce aby szukali przyczyn tylko wymienili termostat za umówioną kwotę. Jak będą chcieli zmienic warunki usługi to sie pożegnamy. Czyli zrobili dokładnie to co chciałem a chciałem tak ze względu na kasę heh prawdą jest że oszczedzać powinni tylko bogaci Swoja drogą podobno termostaty w N16 lubią padać a mój miał już 7 rok - tak sie pocieszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyszekN15 Opublikowano 10 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 Czytam uważnie, tylko chodzi mi o to, że dobry fachowiec postępuje zgodnie z kanonami sztuki. Gdybyś poszedł do lekarza twierdząc, że masz grypę, to powinien dać Ci leki przeciwgrypowe, bo tak chcesz, pomimo, że stwierdziłby u Ciebie objawy zupełnie innej choroby? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marb Opublikowano 14 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2007 Ja nie widze nic złego w tym że potocznie mówiąc fachowiec zrobił to co ja chciałem a nie to co on uważał. Powtórze sie - do serwisu pojechałem wymienić termostat a nie sprawdzić układ chłodzenia i z tego ich oceniam. Jak bedziesz sie budował lub gruntownie remontował to docenisz ludzi, którzy beda robic to co ty chcesz i jak chcesz a nie jak oni chcą. Pompa wymieniona i oby to równało sie z zakończeniem tego wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi