Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

CB Radio

Gość Krzysiek_Lublin
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Krzysiek_Lublin

Witam kolegow!!!

Panowie, zostalo mi podarowane radio, oto co to za model http://allegro.pl/item186677598_cb_radio_c..._2_gratisy.html. Mam teraz taki problem - gdzie zamontowac to radyjko, zeby bylo dobrze slyszalne, nie przeszkadzalo podczas jazdy, jednoczesnie zeby bylo latwo je dostroic, podglosnic itd? Jesli mozecie to bardzo prosze o pomoc, najlepiej ze zdjeciami. Myslalem nad zamontowaniem go na półce pod kierownica, ale zastanawiam sie czy nie bede zaczepial nogami... Prosilbym o porade i z gory dziekuje za pomoc!!!:)

PS. Czy ewentualnie ktos z kolegow z Lublina, bylby w stanie mi pomoc w montazu??? Srednio kumaty jestem w tym temacie... :(

Witaj kolego :D

-Po pierwsze zdjecie do ktorego podales linka nie dziala!

-Po drugie taki temat juz byl poruszany na forum i podejrzewam ze zaraz dostaniesz bure od moderatora.Forum na kazdy temat jest o tym mowa.Temat ma nazwe Antyradary i CB

Ja mam w swojej Primerce zamontowane radyjko w srodkowym panelu i wymagalo to tylko troche pracy i wyciecia tylnej scianki tego magicznego schowka nad zapalniczka.

Tu masz schemat mojego montazu

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/29bc2b86a730dd7d.html

A taki jest efekt koncowy

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3b340a2a9005869e.html

Napisz cos o tym radyjku to moze cos zaradzimy.

Ja mam unidena 520xl.Jestem z niego bardzo zadowolony.

Navigacja + cb radio = pelen sukces

POZDRAWIAM

No to juz troche wiemy.

Szczerze to nie jestem w stanie ci nic powiedziec o tym radiu,bo mam inne,ale ostatnio bawilem sie cb-itka u znajomego,wlasnie cobra tylko nie pamietam modelu,wyglada podobnie jak twoje,albo nawet jest takie samo i bylem pozytywnie zaskoczony!!!

Fajne radyjko za nie wielkie pieniadze.

Musial bym pomierzyc swojego unidena i porownac do wymiarow twojego,wtedy by bylo wiadomo czy wejdzie tak samo jak u mnie!

Ale wizualnie mysle ze tak.

Przymierz sobie w ta kieszen.

Nawet jesli przy montarzu wytniesz tyl kieszeni,to taka kieszen mozna dostac na kazdym szrocie jesli bedziesz np.sprzedawal samochod bez radia i chcesz zachowac wnetrze w oryginale.

Też chiałem kupic to radyjko, bo jest tanie i między innymi dlatego je ludzie polecają, ale poczytałem na forum cb-radio.pl i zrezygnowałem z niego. Kupiłem 520xl + lemm1200.

chyba nie ma osoby która by na to radio złe słowo powiedziała, no ale tzreba 100zł wiecej dac na za cobre

uniden 520 :one: w swoim mam podobnie zamontowane na stałe jak BART55940. Plusy-bardzo dobry dostęp, obsługa i słyszalność. Minusy - trochę pracy własnej (ja lubię), jak się parkuje w szemranych miejscach, może kusić amatorów cudzej własności (można czymś przysłonić). ;)

uniden 520 :one: w swoim mam podobnie zamontowane na stałe jak BART55940. Plusy-bardzo dobry dostęp, obsługa i słyszalność. Minusy - trochę pracy własnej (ja lubię), jak się parkuje w szemranych miejscach, może kusić amatorów cudzej własności (można czymś przysłonić). ;)

Zgadza sie Dinodino moze kusic!Ja jak zostawiam samochod w Wa-wie,czy gdzie kolwiek,to demontuje gruche,antene z bagaznika i przyslaniam radyjko jakas ulotka,lub instrukcja obslugi.

uniden 520xl :one:

-Po pierwsze zdjecie do ktorego podales linka nie dziala!

Dziła, tylko koledzie sie kropka w linku przyczepiła:

http://allegro.pl/item186677598_cb_radio_c..._2_gratisy.html

uniden 520xl :one:

Wszystko pieknie fajnie, ale Uniden stracil homologacje :)

A pod poniższym linkiem jest galeria instalacji cb-radio w mobilkach:

http://foto.cb.nio.pl/index.php?cat=4

(Jest też i jedna Primera).

Ja mam obecnie Alana 18 + Densei 2018 i jakas antene na magnes. Ale w domu lezy stary, ale jary Lemm 1500. Musz go odkurzyć :). Tak na marginesnie to z radia CB korzystam od ok 1996 roku.

Czy ta informacja, że Unden stacił homologację jest pewna. Ja mam takie radyjko i wożę ze sobą cały czas papier z homologacją (na wszelki wypadek przygody z police).

A propos zestrojenia radyjka w Lublinie - na Lotniczej (właśnie jest adres na tym linku z allegro) można to zrobić. Nawet trzeba, bo antena musi być zestrojona z radiem. Trwa to może z 5 mniut.

Gość Krzysiek_Lublin

No wiec tak... :D Kupilem sobie zestawik, dokladnie taki do jakiego podalem link. Zalozylem to dosc profesionalnie nawet ciekawie dobralem miejsce:D Narazie nie powiem nic o odbiorze na tej antenie, wiem natomiast ze nie jest ona najwyzszych lotow i w przeciagu jakis dwoch , miesiecy musze ja zmienic... Na probie odbior nie byl zly...slychac bylo w obrebie Lublina...na trasie okaze sie jutro:) Z radyjka jestem zadowolony, jest male proste w obsludze, czytelne. Juz wiem ze jest to zakp trafiony:) Pozdrawiam i watpiacym polecam taka "zabawke":)

Czy ta informacja, że Unden stacił homologację jest pewna. Ja mam takie radyjko i wożę ze sobą cały czas papier z homologacją (na wszelki wypadek przygody z police).

Tak to prawda,ale podobno juz wznowili sprzedaz unidena bo sprawa sie wyjasnila(byla wstrzymana sprzedaz unidena).

Czytalem troche o tym i byly takie powody:

Uniden ma moc 4w wedlug danych,a tak naprawde mial ponad 4,chyba 4.2w.

uniden ma prawie to wszystko i podobnie wyglada co president johny II,ale jest tanszy,wiec sprawa oparla sie o chora konkurencje.

Takze policja nie moze nic zrobic bo radia sa legalne i homologacje mamy,a jesli by wycofywali to producent powinien nam radia wymienic,albo zamienic juz na te nowe.

Pozdrawiam

Kolego, piszesz o miejscu zamontowania. Ja mam Onwę i nie mam na stałe zamontowanej, ponieważ nie mam garażu i myślę, że jedna nocka i nie mam radia i szyby przy okazji. Ja wkładam radyjkona półke pod kierownice i tam jest super. Ciasno wchodzi więc się nie przemieszcza a nogami wcale nie będziesz zawadzał. mam je kilka lat i nigdy się nie zdazyło aby przeszkadzało. Kabelek mam pół fali - czyli 5,5 m i puszczony tyłem tem półki (musiałem zrobić dziurkę na kabel, ale ona jest niewidoczna bo głeboko) i półźniej od strony kierowcy pod listwami progowymi pociągnołem kabelek do tyłu. Tam przez bagażnik za boczną wykładziną i zamontowałem czapę do anteny z boku bagażnika. Tam tez dokręcam bat i wszystko gra. Wiec praktycznie instalacja na stałe a radyjko i bat zdejmowane. jedynym problemem jest gruszka, ale ją kłade na kierownicy i jest ok. Nie przeszkadza ani niczego nie zasłania.

Dalszy wybór montazu zależy od ciebie.

PZD

Gość Krzysiek_Lublin

Kolego narazie jest jak jest :) Zamontowalem na tunelu przy fotelu pasazera. Tez pasuje, dostep jest doskonaly, pasazer noga nie zachaczy. Fakt, musze pomyslec nad maskowaniem, aczkolwiek, nie zostawiam auta w takich miejscach, gdzie byloby narazone na zmiane wlasciciela. Zazwyczaj sa to strzezone parkingi, gdzie wiadomo na kogo mozna zgonic :) Gruche i antene oczywiscie demontuje, bo bez sensu to zostawiac. Zyjemy wkoncu w POLSCE:)

POZDRAWIAM!!!

Ja mam radyjko schowane w schowku (wystaje tylko gruszka) i też dobrze słychać, a w razie czego można dokupić głośnik zewnętrzny (około 40 zł). antenę mam magnesową schowaną w bagażniku, jak jadę to wyciągam, stawiam na dach i śmiga.

Unidena zaczeli podrabiac i był problem z dwoma modelami.

Te cobry za dwie setki to mają łączność tylko miedzy sobą. Ktoś przytargał kontener odpadów i sprzedaje tanio. One wypadają z częstotliwości. Lipa, wnerw innych mobilków.