Gość Krzysiek_Lublin Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Witam kolegow!!! Panowie, zostalo mi podarowane radio, oto co to za model http://allegro.pl/item186677598_cb_radio_c..._2_gratisy.html. Mam teraz taki problem - gdzie zamontowac to radyjko, zeby bylo dobrze slyszalne, nie przeszkadzalo podczas jazdy, jednoczesnie zeby bylo latwo je dostroic, podglosnic itd? Jesli mozecie to bardzo prosze o pomoc, najlepiej ze zdjeciami. Myslalem nad zamontowaniem go na półce pod kierownica, ale zastanawiam sie czy nie bede zaczepial nogami... Prosilbym o porade i z gory dziekuje za pomoc!!! PS. Czy ewentualnie ktos z kolegow z Lublina, bylby w stanie mi pomoc w montazu??? Srednio kumaty jestem w tym temacie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BART55940 Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Witaj kolego -Po pierwsze zdjecie do ktorego podales linka nie dziala! -Po drugie taki temat juz byl poruszany na forum i podejrzewam ze zaraz dostaniesz bure od moderatora.Forum na kazdy temat jest o tym mowa.Temat ma nazwe Antyradary i CB Ja mam w swojej Primerce zamontowane radyjko w srodkowym panelu i wymagalo to tylko troche pracy i wyciecia tylnej scianki tego magicznego schowka nad zapalniczka. Tu masz schemat mojego montazu http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/29bc2b86a730dd7d.html A taki jest efekt koncowy http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3b340a2a9005869e.html Napisz cos o tym radyjku to moze cos zaradzimy. Ja mam unidena 520xl.Jestem z niego bardzo zadowolony. Navigacja + cb radio = pelen sukces POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Krzysiek_Lublin Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Przepraszam kolego!!! To jest taki zestawik: http://www.art-bit.net.pl/index.php?p5,cob...-midland-18-244 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BART55940 Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 No to juz troche wiemy. Szczerze to nie jestem w stanie ci nic powiedziec o tym radiu,bo mam inne,ale ostatnio bawilem sie cb-itka u znajomego,wlasnie cobra tylko nie pamietam modelu,wyglada podobnie jak twoje,albo nawet jest takie samo i bylem pozytywnie zaskoczony!!! Fajne radyjko za nie wielkie pieniadze. Musial bym pomierzyc swojego unidena i porownac do wymiarow twojego,wtedy by bylo wiadomo czy wejdzie tak samo jak u mnie! Ale wizualnie mysle ze tak. Przymierz sobie w ta kieszen. Nawet jesli przy montarzu wytniesz tyl kieszeni,to taka kieszen mozna dostac na kazdym szrocie jesli bedziesz np.sprzedawal samochod bez radia i chcesz zachowac wnetrze w oryginale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vulture30 Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Też chiałem kupic to radyjko, bo jest tanie i między innymi dlatego je ludzie polecają, ale poczytałem na forum cb-radio.pl i zrezygnowałem z niego. Kupiłem 520xl + lemm1200. chyba nie ma osoby która by na to radio złe słowo powiedziała, no ale tzreba 100zł wiecej dac na za cobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dinodino Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2007 uniden 520 :one: w swoim mam podobnie zamontowane na stałe jak BART55940. Plusy-bardzo dobry dostęp, obsługa i słyszalność. Minusy - trochę pracy własnej (ja lubię), jak się parkuje w szemranych miejscach, może kusić amatorów cudzej własności (można czymś przysłonić). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BART55940 Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2007 uniden 520 :one: w swoim mam podobnie zamontowane na stałe jak BART55940. Plusy-bardzo dobry dostęp, obsługa i słyszalność. Minusy - trochę pracy własnej (ja lubię), jak się parkuje w szemranych miejscach, może kusić amatorów cudzej własności (można czymś przysłonić). Zgadza sie Dinodino moze kusic!Ja jak zostawiam samochod w Wa-wie,czy gdzie kolwiek,to demontuje gruche,antene z bagaznika i przyslaniam radyjko jakas ulotka,lub instrukcja obslugi. uniden 520xl :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwinto Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2007 -Po pierwsze zdjecie do ktorego podales linka nie dziala! Dziła, tylko koledzie sie kropka w linku przyczepiła: http://allegro.pl/item186677598_cb_radio_c..._2_gratisy.html uniden 520xl :one: Wszystko pieknie fajnie, ale Uniden stracil homologacje A pod poniższym linkiem jest galeria instalacji cb-radio w mobilkach: http://foto.cb.nio.pl/index.php?cat=4 (Jest też i jedna Primera). Ja mam obecnie Alana 18 + Densei 2018 i jakas antene na magnes. Ale w domu lezy stary, ale jary Lemm 1500. Musz go odkurzyć . Tak na marginesnie to z radia CB korzystam od ok 1996 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cylo Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Czy ta informacja, że Unden stacił homologację jest pewna. Ja mam takie radyjko i wożę ze sobą cały czas papier z homologacją (na wszelki wypadek przygody z police). A propos zestrojenia radyjka w Lublinie - na Lotniczej (właśnie jest adres na tym linku z allegro) można to zrobić. Nawet trzeba, bo antena musi być zestrojona z radiem. Trwa to może z 5 mniut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Krzysiek_Lublin Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2007 No wiec tak... Kupilem sobie zestawik, dokladnie taki do jakiego podalem link. Zalozylem to dosc profesionalnie nawet ciekawie dobralem miejsce:D Narazie nie powiem nic o odbiorze na tej antenie, wiem natomiast ze nie jest ona najwyzszych lotow i w przeciagu jakis dwoch , miesiecy musze ja zmienic... Na probie odbior nie byl zly...slychac bylo w obrebie Lublina...na trasie okaze sie jutro:) Z radyjka jestem zadowolony, jest male proste w obsludze, czytelne. Juz wiem ze jest to zakp trafiony:) Pozdrawiam i watpiacym polecam taka "zabawke" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BART55940 Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Czy ta informacja, że Unden stacił homologację jest pewna. Ja mam takie radyjko i wożę ze sobą cały czas papier z homologacją (na wszelki wypadek przygody z police). Tak to prawda,ale podobno juz wznowili sprzedaz unidena bo sprawa sie wyjasnila(byla wstrzymana sprzedaz unidena). Czytalem troche o tym i byly takie powody: Uniden ma moc 4w wedlug danych,a tak naprawde mial ponad 4,chyba 4.2w. uniden ma prawie to wszystko i podobnie wyglada co president johny II,ale jest tanszy,wiec sprawa oparla sie o chora konkurencje. Takze policja nie moze nic zrobic bo radia sa legalne i homologacje mamy,a jesli by wycofywali to producent powinien nam radia wymienic,albo zamienic juz na te nowe. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lotnik Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Kolego, piszesz o miejscu zamontowania. Ja mam Onwę i nie mam na stałe zamontowanej, ponieważ nie mam garażu i myślę, że jedna nocka i nie mam radia i szyby przy okazji. Ja wkładam radyjkona półke pod kierownice i tam jest super. Ciasno wchodzi więc się nie przemieszcza a nogami wcale nie będziesz zawadzał. mam je kilka lat i nigdy się nie zdazyło aby przeszkadzało. Kabelek mam pół fali - czyli 5,5 m i puszczony tyłem tem półki (musiałem zrobić dziurkę na kabel, ale ona jest niewidoczna bo głeboko) i półźniej od strony kierowcy pod listwami progowymi pociągnołem kabelek do tyłu. Tam przez bagażnik za boczną wykładziną i zamontowałem czapę do anteny z boku bagażnika. Tam tez dokręcam bat i wszystko gra. Wiec praktycznie instalacja na stałe a radyjko i bat zdejmowane. jedynym problemem jest gruszka, ale ją kłade na kierownicy i jest ok. Nie przeszkadza ani niczego nie zasłania. Dalszy wybór montazu zależy od ciebie. PZD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dinodino Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2007 przyslaniam radyjko jakas ulotka,lub instrukcja obslugi robię tak samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Krzysiek_Lublin Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Kolego narazie jest jak jest Zamontowalem na tunelu przy fotelu pasazera. Tez pasuje, dostep jest doskonaly, pasazer noga nie zachaczy. Fakt, musze pomyslec nad maskowaniem, aczkolwiek, nie zostawiam auta w takich miejscach, gdzie byloby narazone na zmiane wlasciciela. Zazwyczaj sa to strzezone parkingi, gdzie wiadomo na kogo mozna zgonic Gruche i antene oczywiscie demontuje, bo bez sensu to zostawiac. Zyjemy wkoncu w POLSCE:) POZDRAWIAM!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axel10 Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Ja mam radyjko schowane w schowku (wystaje tylko gruszka) i też dobrze słychać, a w razie czego można dokupić głośnik zewnętrzny (około 40 zł). antenę mam magnesową schowaną w bagażniku, jak jadę to wyciągam, stawiam na dach i śmiga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jaras Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Unidena zaczeli podrabiac i był problem z dwoma modelami. Te cobry za dwie setki to mają łączność tylko miedzy sobą. Ktoś przytargał kontener odpadów i sprzedaje tanio. One wypadają z częstotliwości. Lipa, wnerw innych mobilków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wader11 Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2007 oby tylko dobrze dzialalo a na pewno sie przyda-hehe- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi