Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Bezpiecznik podświetlenia zegarów?

nosek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Wie ktoś który bezpiecznik w N16 jest odpowiedzialny za podświetlenie zegarów w tablicy rozdzielczej? Chcę odłączyć to podświetlenie, żeby nie świeciło się cały rok, a na naklejkach na pokrywkach od bezpieczników żaden nie jest opisany jak to podświetlenie.

Chcę odłączyć to podświetlenie, żeby nie świeciło się cały rok.

Zastanów sie zanim odłączysz oświetlenie tablicy rozdzielczej.

Skąd Ci wpadł do głowy taki pomysł? :(:

Jak bedziesz jechał w nocy??? POMYśL!!!!!

Można też odłączyć sinik i wiele innych części i podzespołów.

Umyj samochód i daj mu spokój. :mikolaj:

rskorup1

Jeżeli będę jechał w nocy, to sobie włączę ten bezpiecznik. Jeżeli potrzeba większych kombinacji to nie będę tego ruszał. Chodzi tylko o to, że almera nie ma regulacji podświetlenia tablicy i cały czas świeci ostrym światłem.

ostrym światłem :zdziw: co to za model :?: mnie właśnie brakuje jakiejś małej kontrolki jak w innych samochodach bo nic nie widać czy mam włączone światla czy nie

a może chcesz w ten sposób oszczędzać akumulator :D

Jeśli żarówka w desce , która ma raptem 3W (w orginale) i ma ostre światło , to sprawdz czy przypadkiem ktoś nie wsadził tam jakiejś żarówki halogenowej . Wydaje mi się że bardziej ostrzejsze światło ma słoneczko na niebie które świeci naprawdę ostrym światełkiem

W komorze silnika jest bezpiecznik (10A) oznaczony jako 'TAIL'. Jak go wyciągniesz to się wyłączy podświetlenie zegarów. Niestety przy okazji wyłączysz podświetlenie konsoli centralnej, tablicy rejestracyjnej i światła pozycyjne. Tak więc nie polecam.

Sprawdź sobie jakie masz żaróweczki z tyłu za zegarami, bo u mnie w ogóle nie istnieje problem zbyt ostrego oświetlenia (a żaróweczki zostały wymienione na nowe). Szczerze mówiąc światło jest delikatne, żeby nie powiedzieć że subtelne. W słoneczny dzień trzeba nawet sie przyjrzeć czy w ogóle coś świeci...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...