Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Kredka koloryzująca

Gość piotro

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem kredkę koloryzującą do rys i odprysków i ... śmiech na sali, lepiej było iść na piwo. Dostałem kredkę (świecową) taką jaką miałem w przedszkolu miliony lat temu i do tego chyba miała też służyć, do kolorowanek ale napewno rys i odprysków na aucie tym się nie usunie.

Ja dostalem "profesjonalny" zestaw, w sklad ktorego wchodzilo pare pare (chyba 8) kredek w roznych kolorach, pasta polerujaca i 2 szmatki (calkiem fajne).

Wg instrukcji, trzeba zamalowac kredka, odczekac 24h, wypolerowac pasta.

Tak tez zrobilem na jednej z rys. Okazalo sie ze:

1. kredka jest za jasna, musialem mieszac kolor z czarna

2. pokrywa ryse raczej srednio - jak sie zapelni wszyskie ubytki, to pozostaje calkiem sporo nadmiaru

3. po 24h polerowanie - praktycznie nie mozliwe jest usuniecie wylacznie nadmiaru, bo usuwa sie calkiem (jak zostaje tylko w rysie, to odlazi duzo latwiej niz tam gdzie jest nadmiar)

4. to co sie udalo wypolerowac (po N probach kredka+24h+polerowanie) i tak odpadlo ....

jednym slowem - strata czasu, dobrze ze chociaz nie pieniedzy w tym przypadku :)

jedyny pozytek z tego jest taki, ze zostala mi jedna fajna szmatka (druga jest uswiniona kredka i pasta polerska) i 1.5 tubki pasty (byly 2 w komplecie)

• 2 tygodnie później...

A ja mogę z całym sumieniem polecić Wosk koloryzujący CarPlan, kosztuje ok. 30 ale jest rewelacyjny. Miałem w poprzednim samochodzie straszne rysy i odpryski i zawsze po woskowaniu ani śladu nie było na jakiś czas.Naprawde super sprawa

Wosk koloryzujący CarPlan, kosztuje ok. 30 ale jest rewelacyjny
Takie "mleczko" w danym kolorze które wciera się do powstania "mgiełki ? Bo ostatnio (czyli na Wielkanoc) i też byłem bardzo zadowolony, większość małych rysek zanikła, ale te większe jakoś uwidoczniły się.

A ja mogę z całym sumieniem polecić Wosk koloryzujący CarPlan, kosztuje ok. 30 ale jest rewelacyjny. Miałem w poprzednim samochodzie straszne rysy i odpryski i zawsze po woskowaniu ani śladu nie było na jakiś czas.Naprawde super sprawa

Używam tego mleczka koloryzującego i szczerze polecam, zwłaszcza jeżeli chodzi o zatuszowanie drobnych rysek (zamiast kredki ;) ). Jedyne co wpływa in minus na ocene tego mleczka to, to że auto po nawoskowaniu strasznie "łapie" kurz.

ja używam pierwszego z poniższej strony

http://www.carplan.pl/katalog.php?dzial=Ca...=17&katG=10

Dzięki tej stronce co podał jarkk przypomniałem sobie czego używałem - T-Cut Color Fast no i tez właśnie zapomniałem dodać że "łapie" kurz ale w sumie efekt jest niezły tylko ciekawe czy będzie nadal ten efekt po umyciu.

• 5 tygodni później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...