Gość piotro Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Kupiłem kredkę koloryzującą do rys i odprysków i ... śmiech na sali, lepiej było iść na piwo. Dostałem kredkę (świecową) taką jaką miałem w przedszkolu miliony lat temu i do tego chyba miała też służyć, do kolorowanek ale napewno rys i odprysków na aucie tym się nie usunie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sako Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Ja dostalem "profesjonalny" zestaw, w sklad ktorego wchodzilo pare pare (chyba 8) kredek w roznych kolorach, pasta polerujaca i 2 szmatki (calkiem fajne). Wg instrukcji, trzeba zamalowac kredka, odczekac 24h, wypolerowac pasta. Tak tez zrobilem na jednej z rys. Okazalo sie ze: 1. kredka jest za jasna, musialem mieszac kolor z czarna 2. pokrywa ryse raczej srednio - jak sie zapelni wszyskie ubytki, to pozostaje calkiem sporo nadmiaru 3. po 24h polerowanie - praktycznie nie mozliwe jest usuniecie wylacznie nadmiaru, bo usuwa sie calkiem (jak zostaje tylko w rysie, to odlazi duzo latwiej niz tam gdzie jest nadmiar) 4. to co sie udalo wypolerowac (po N probach kredka+24h+polerowanie) i tak odpadlo .... jednym slowem - strata czasu, dobrze ze chociaz nie pieniedzy w tym przypadku jedyny pozytek z tego jest taki, ze zostala mi jedna fajna szmatka (druga jest uswiniona kredka i pasta polerska) i 1.5 tubki pasty (byly 2 w komplecie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Yaroo Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Ja kupiłem jakąś paste koloryzującą K2 dałem ok 15 zł no i nawet działa w porównaniu z kredką, która spływała - to lux Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pers Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2007 A ja mogę z całym sumieniem polecić Wosk koloryzujący CarPlan, kosztuje ok. 30 ale jest rewelacyjny. Miałem w poprzednim samochodzie straszne rysy i odpryski i zawsze po woskowaniu ani śladu nie było na jakiś czas.Naprawde super sprawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fer Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Wosk koloryzujący CarPlan, kosztuje ok. 30 ale jest rewelacyjny Takie "mleczko" w danym kolorze które wciera się do powstania "mgiełki ? Bo ostatnio (czyli na Wielkanoc) i też byłem bardzo zadowolony, większość małych rysek zanikła, ale te większe jakoś uwidoczniły się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarkk Opublikowano 1 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2007 A ja mogę z całym sumieniem polecić Wosk koloryzujący CarPlan, kosztuje ok. 30 ale jest rewelacyjny. Miałem w poprzednim samochodzie straszne rysy i odpryski i zawsze po woskowaniu ani śladu nie było na jakiś czas.Naprawde super sprawa Używam tego mleczka koloryzującego i szczerze polecam, zwłaszcza jeżeli chodzi o zatuszowanie drobnych rysek (zamiast kredki ). Jedyne co wpływa in minus na ocene tego mleczka to, to że auto po nawoskowaniu strasznie "łapie" kurz. ja używam pierwszego z poniższej strony http://www.carplan.pl/katalog.php?dzial=Ca...=17&katG=10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fer Opublikowano 1 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2007 Dzięki tej stronce co podał jarkk przypomniałem sobie czego używałem - T-Cut Color Fast no i tez właśnie zapomniałem dodać że "łapie" kurz ale w sumie efekt jest niezły tylko ciekawe czy będzie nadal ten efekt po umyciu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pers Opublikowano 31 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2007 no właśnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.