Gość sgj Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Witam, Chciałbym zapytać drogich klubowiczów o następującą kwestię. Otóż w moim Nissanie P11 (2000r) pojawił się szum "w" prawym przednim kole. Szumowi temu towarzyszy bardzo, bardzo delikatne turkotanie. Co ciekawe, szum jest najlepiej słyszalny przy około 60 km/h. Powyżej tej prędkości, szum nie ma tendencji do nasilania się. Na odległość zapewne nie można tego zdiagnozować, ale chętnie poznałbym Wasze sugestie. Dzięki za uwagę i z góry przepraszam jeśli temat jest znany (tak, szukałem... ale nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie). --sgj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dinodino Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Obstawiam łożysko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarkk Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Na 99% łożysko, 1 % jakiś problem z klockami. Ale jak łożysko to lepiej czym prędzej z tym zrób, bo jak "złapie" to auto unieruchomione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sgj Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Na 99% łożysko Ale które? W instrukcji widziałem, że jest jakieś środkowe (to to?) i jest jeszcze przegub zewnętrzny (to to?). --sgj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarkk Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Jeżeli przy skręcie terkota to przegub Jeżeli nie to łożysko Dość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dinodino Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Ale które? a to pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sgj Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2007 a to WOW. Dzięki wielkie. --sgj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof48 Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Zanim weźmiesz się za wymianę łożyska sprawdź opony. Mogą być po - ząbkowane, wówczas zjawisko szumu zaczyna występować. Aby się przekonać co zasadności wymiany łożyska, zamień koła w samochodzie. Jeśli nadal będzie szumiało, to faktycznie może to być łożysko. Sprawdź też zakola, osłony, może coś jest pęknięte i generuje niepożądany hałas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukas200sx Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2007 ja mialem podobny przypadek, i byl to przegub, tarkotał przy prędkosciach, ale aby sie upewnić musi to robic na skręconych kołach... inaczej to lozysko:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareq Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Jakbyś chciał łożysko kupic to ja niedrogo sprzedaję do p10. Nie wiem czy są identyczne w p11 ale podejrzewam że tak. Jeżeli tak to link http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=186030995 pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sgj Opublikowano 4 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2007 Wymieniłem łozysko i ten nieprzyjemny hałas ustapił. Cały czas walczę z zawieszeniem, ale to już inne story... :-/ Wielkie dzięki za pomoc. Pozdrawiam, --sgj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi