Krzysztof48 Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Mój problem polega na tym, że inna jest temperatura na pozycji kierowcy, inna zaś na pozycji pasażera na przednim fotelu. Otóż, gdy ustawiłem temperaturę pozycji auto, na przykład na 23 st.C, to okazuje się, że na miejscu kierowcy jest znacznie cieplej niż pasażera. Czy ktoś rozwiązywał taki problem? Będę wdzięczny za podpowiedzi i sugestie. pozdrawiam Krzysztof [ Dodano: Sob 21 Kwi, 2007 13:35 ] Martwi mnie fakt, że nikt nie wie, jak to naprawić i co może być przyczyną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jaras Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Oziębła pasażerka;-) Poważnie, to czujniki, zatkane wloty itp itd. Co to znaczy cieplej zimniej? Różna temperatura powietrza lecącego z nawiewu? Czy powiesiłeś dwa zwykłe domowe termometry po lewej i prawej stronie i mają różne wskazania, jakie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof48 Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Różnicę w temperaturze nawiewu ustalam subiektywnie. Odczucie zimna po stronie paseżera na przednim siedzeniu jest znaczne, zaś na miejscu kierowcy jest znacznie za ciepło. W samochodzie nie ma strefowego sterowania. Szczególnie odczuwa się taki stan w nawiewie ustawionym na nogi pasażera. Pozdrawiam Krzysztof Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rycholu Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Może masz przytkany filtr kabinowy i przy dużych obrotach wentylatora dmucha przez nieszczelna obudowę , która jest po stronie pasażera przy nogach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lobo Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Witam, mialem podobny klopot, wymienilem filtr kabionowy i sie porawilo. Ten stary byl zatkany jak siema wiktor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wader11 Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2007 może czas na wyczyszczenie wlotó i klimy- chyba bedzie wówczas lepiej działać :one: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof48 Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Cały problem w tym, że w marcu wymieniłem wszystkie możliwe filtry, także i kabinowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gogol Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Mój problem polega na tym, że inna jest temperatura na pozycji kierowcy, inna zaś na pozycji pasażera na przednim fotelu. Ja też tak mam :/ . Daje się to odczuć przy klimie lub bez jeśli na dworze jest poniżej 10 st. Również wymieniałem filtry i jest bez zmian. Dodam jeszcze jedno pytanie: czy przy jeżdzie z klimą marzną wam nogi :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.