Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Licznik Spalania

Gość arek.t

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich jako nowy uzytkownik.

Mam Almere z 2004 roku silnik 1.5 benzyna, wersja z tymi beznadziejnymi soczewkowymi swiatlami (N16 - czy tak?).

Jakies dwa tygodnie temu wyzerowalem licznik pokazujacy spalanie, przytrzymujac wcisniety przycisk info kolo kierownicy. No i jak sie zresetowalo tak juz nie chce mi pokazywac spalania od tamtej pory. Trzeba to jakos wlaczyc od nowa czy cos sie zepsulo?

I czy da sie ten komputer przestawic jakos na pokazywanie w kilometrach a nie w milach czy nie?

Dzieki za odpowiedzi:D

oczywiście , że się da - w manualu powinno być to opisane.

A co by licznik ruszył - należy skasować przebieg kilometrów, i czas przejazdu - mi czasem ten komputerek też się wiesza.

Przyciskając bodajże przycisk info i mod zmieniasz licznik na kilometry l/km l/mile itd, ale nie pamiętam tego dokładnie - masz to opisane w instrukcji. W/w/ ustawienia nastawia sie na wyłączonym radiu.

Dzieki za odpowiedz, po pracy bede probowal i dam znac czy zadziallalo.

Co do spalania to pamietam ze wtedy wszystkie te liczniki pokasowalem i tylko spalanie nie ruszylo, ale moze dla tego ze to w czasie jazdy robilem.

Jeszcze raz dzieki:D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...