Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

niczym diesel....

Gość mart
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

moze ktos ma pomysł, dlaczego moja almera, która dieslem nie jest, pracuje jak stary, dobry silnik wysokopreżny?

w sumie nie słychac tego w środku, ale jak zdazyło mi się stanąc przy jej rurze to sie okazalo,ze pyrka jak silnik na łódce. dodam,ze samochód jest zagazowany(niestety), a silnik 1.5 w n16

w sumie nie słychac tego w środku, ale jak zdazyło mi się stanąc przy jej rurze

może poprostu masz nieszczelności w układzie wydechowym i przebijają się gdzieś spaliny i jest większy hałas. Zobacz od spodu czy nie ma jakiś widocznych nieszczelności a jak nie wykryjesz to poproś drugą osobe by troche przygazowała a ty sprawdzaj.

Kiedyś w moim Dieslu wyleciała niezła dziura w rurze co od silnika idzie i był niesamowity hałas i odgłos niczym z Porsche :)

:D benzynka przeszla Ci na dieselka beda wieksze oszczednosci ;)

A tak na powżnie podjedz do mechaniora to luknie co i jak chyba ze ktos z NKP Ci pomoze

Obstawiam raczej ten wydech. Jak jest dziurawy to potrafi nieźle ryczeć, ma się wrażenie jakby sie jechało traktorem właśnie albo miało wersje WRC ;) .

Łańcuch słychać inaczej. Najpierw zaczyna się jakby szorowaniem a potem jak już się porządnie wyciągnie klekotaniem. Ale to słychać z pod maski z prawej strony siedząc w kabinie.

no lepiej niech kolega doprecyzuje, co to znaczy że chodzi jak diesel ;-)

Jeżeli wydech dziurawy to oczywiscie, że najpierw trzeba wymienić a potem dopiero ewentualnie szuakć dalej.

:> ale gapa ze mnie...

Takie "pyrkanie" może świadczyć o konieczności regulacji i sprawdzenia układu zapłonowego. Ewentualnie może czekać cię czyszczenie przepływki lub wymiana sondy lambda.

Napisz skąd jesteś na pewno ktoś poleci jakiegoś mechaniora co wyjąsni sprawę.

Na odległość to nie sposób.

już jest lepiej.

pytałm, bo nie wiedziałam, czy juz teraz musze jechac do mechanika.

ale okoliczności sprawiły, ze i tak tam byłam. no i cylinder był mi jeden nie chodził.ale juz chodzi. i nie pyrka

pozdrawiam