Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Niskie obroty n15

jacku
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

patriot12, to jakiś h*jowy ten elektromechanik wystarczyło srobeczka pokręcić jak dla mnie to 5 min roboty no i tylko piwko

Gość patriot

Moze masz racje, nie wiem, nie znam sie.... W kazdym razie dziala. Ale koles opowiadal, ze gdzies indziej ustawial obroty i w sumie zajelo mu to dwie godziny.

U mnie kłopoty z oborotami spdajacymi pojawaiły sie przu ok 100 tys. po czyszczeniu było ok, ale trzeba je powtarzac co 2-3 miesiace (rocznie robie ok 10tys). Zapewne kiedys juz spray nie wystarczy, ale narazie pomaga

Czyścić przepustnice co 2-3 miesiące? Bez przesady.Przepustnica to nie jest wymiana żarówki, albo wycieraczek. Bo te dwie rzecyz mozna tak czesto wymieniacj, ale i to pod warunkiem jak sie nabija 10 tysięcy miesięcznie, a nie rocznie.

saki, czy ja wiem, czy takie "psikanie" spayem mozna nazwac czyszczenie przpustnicy. w kazdym na krótką mete pomaga

• 2 lata później...

Koledzy, wiem ze temat byl juz wielokrotnie walkowany, ale dalej nie wiem co zrobic.

Objawy:

silnik nagrzany, bieg jałowy - obroty w normie, po czym spadaja nagle do ok. 400. przygazuje - chwilowa poprawa, po czym znow 400. Co ciekawe, gdy wrzuce dowolny bieg, obroty sie normuja, wrzuce luz i spadaja.

Mialem tak jesienia, pozniej w zimie i wiasna bylo ok. dzisiaj znow wrocilo.

Przewaznie dzieje sie tak, gdy jest duszno i parno.

Pomocy...

Jeśli czyszczenie przepustnicy nie pomaga - a może tak być. Trzba wymontować silniczek krokowy - rozebrać go przeczyścić dokładnie beznynką extrakcyjną i powinno wrócić do normy

• 1 miesiąc temu...

Jeśli czyszczenie przepustnicy nie pomaga - a może tak być. Trzba wymontować silniczek krokowy - rozebrać go przeczyścić dokładnie beznynką extrakcyjną i powinno wrócić do normy

Ja mam ten sam problem już od bardzo dawna. Obrotów nie do się ustawić normalnie (tą czarną śrubką do regulacji).

Niektórzy mówią że przepustnica jest brudna- choć ją wyczyściłem milion razy, inni że silniczek krokowy padł.

Jak rozebrać silniczek krokowy?