Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Navara D40 + ARB + WARN 9.5XP + M/T YOKOHAMA = Gałęzie :)

Gość Franke
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Musze się pochwalić moją czarną bestią :diabel2:

Pierwsze co trafiło do auta do zderzak ARB. Troszkę sie naczekałem ale warto było, atak na sosny przeżył wiec polecam śmiało. Ogólnie postrach parkingów, zderzak mocowany solidnie wykonany naprawdę profesjonalnie. Atakować można bez strachu że się cosik urwie. Do tego zapodałem WARAN 9,5XP. taki mały prezent :mikolaj: . Wyciągarka przetestowana. zabawa 1 klasa.

No ale w gałęzie na serii oponach nic nie da sie zrobić. Dlatego zacząłem szukać opon. Co jak sie okazało w Polsce graniczy z cudem znaleźć opony M/T na 17"

Po 1000000 telefonów i setkach maili trafiły do mnie oponki M/T 265/70/17 Yokohama Geolandar. W Polsce oczywiście niet ale Yokohama w Bratysławia podołała. Nowe kapcie od razu trafiły do czarnej bestii. No i dzisiaj nadwiślańska skarpa została troszkę zaorana.

Wrażenie niesamowite co te auto potrafi. :)

Jakby jakieś gałęzie sie szykowały to ja sie pisze

Pozdro

P.S. Dzięki dla TRASKA :D

n1.jpg

n2.jpg

n3.jpg

Ze swojej strony powiem, że auto wygląda super :diabel: ... Staruszki na pasach widząc przedni zderzak muszą dostawać palpitacji serca :diabel2: A już opony są bezkonkurencyjne, pełen wypas :!: na jakie felgi je wsadziłeś, na fabryczne 17x7 :?: Robiłeś jakiś lift zawieszenia czy bez problemu się mieszczą w nadkolach i nie obcierają o blachy :?:

Gość Ryży Koń

A nie prościej było kupić sobie stalowe 16"?

Zderzak fajny ale pomyślałbym o tylnym od razu bo też badziewny jest.

Gdzie nad Wisłą jeździłeś? Mam nadzieję, że nie po wale przeciwopowodziowym lub w innych miejscach zabronionych. No i jak się bawisz wyciągarką to mam nadzieję że stosujesz taśmę , a nie owijasz linę wyciągarki wokół drzewa.

Cyknij fotkę przodu lekko od góry bo ciciałbym zobaczyć jak jest spasowany zderzak z atrapą i błotnikami

Witam, możesz poiwedzieć jak jeździ się z takimi oponami po normalnych drogach. Wyglądają bosko, ale jednak więcej czasu spędzam na zwykłych aswaltach i chciałbym wiedzieć jakie jest zachowanie auta, jaki jest hałas, itp.

Witam

Oponki weszły na oryginalne felgi bez problemu. Tylko z wyważeniem problem, ale po godzinie udało sie. Co do jazdy po gałęziach to pełna cooltorka. Pas jest, drzewka też całe bo by mi skoda było zieleni. A nad wisłą jeździ sie sie za***iście. Ale wczoraj atakowaliśmy dawną żwirownie. Tu był ubaw :one: . Troszkę Navara zapadła sie w piachy, ale opony daja rade. Progi muszą być wymienione bo gówniane strasznie. Już zamówiłem mocowane do ramy. No i lift obowiązkowy :)

Do 100 km/h oponki dają rade, wjęcej po pierwsze szkoda po 2 hałas jak w TATRZE.

Pare zdjeciówek z lasu:)

a1.jpg

a2.jpg

a3.jpg

a4.jpg

a5.jpg