cyg4nek Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Mam problem z zaciskiem hamulca w mojej mikrze. Gdy jade po bruku lub poprzecznych nierownosciach to tlucze mi jak cholera z prawej strony. Wymienialem juz sworznie zacisku hamulca ale dalej jest to samo. Mam to tak od nowosci... samochod jest jeszcze na gwarancji a serwis nie chce uznac tej czesci jako wadliwej . Co zrobic? Prosze o pomoc Dzieki - Grzesiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rysiu83 Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2007 to proponuję serwis inny odwiedzić albo kłócić się z nimi do oporu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B12 Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Wymienialem juz sworznie zacisku hamulca ale dalej jest to samo To jest taka mała wada tych hamulców. Bolce są za luźne. Owiń je np. taśmą teflonową, a do posmarowania użyj najgęstszego smaru jaki masz lub zdobędziesz. Takie stukanie uaktywnia się w miarę zużywania się klocków, przy grubych klockach bolce wchodzą głębiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.