Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

spotkalo to mnie i spotka kazdego kto ma k11

Gość mrówa
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Panowie zapytam czy drogo za taką zabawe:

Progi - 69 pln/strona

Wymiana progów - obie strony za 200pln ( w tym wyciecie + wymiana przeżartych elementów + wspawanie nowych + załatanie dziury w podłodze)

Malowanie całych bocznych elementów - 250 pln/strona ( usunięcie rdzy na nadkolach + usunięcie wgniecenia poprakingowego + usunięcie rdzy na słupkach przy szybie po obu stronach)

Wyjęcie szyby i wstawienie nazad - 150 pln

Całość imprezy ok 1000 pln. Wykonanie - znajomy u siebie w garażu.

Drogo czy w miare??

Zapomniałem dodać - MiCRA 3 drzwiowa = więcej malowania..:)

PZDR

Cena Ok. Progi kupiłem w częstochowskim EDPOLU ale nie wiem czy będą jeszcze w starej cenie bo brałem 2 ostatnie...:) Trzeba by przedzwonić i sie zapytać.

PZDR

Ostatnio jade sobie trasa sosnowiec-katowice i nagle slysze tarcie o asfalt, czyms metalowym. Okazalo sie, ze jakas czesc metalowa (oslonka, prawdopodobnie katalizatora), ledwo sie trzyma. Mam pytanie, czy mozna bez tego jezdzic? Bylem na jednym warsztacie, kolo powiedzial, ze jest to niepotrzebne, a mi sie wydaje, ze przeciez po cos ta oslona jednak byla - oznaczenie jej to X3 czy jakos tak, na jej powierchni znajduje sie pelno otworow. Na necie szukalem, ale nigdzie nie moglem tego znalesc.

pozdro

Jeżeli jesteś pewien,że to osłona od katalizatora to możesz ją sciągnąć na własną odpowiedzialność. Katalizator pracuje w bardzo wysokich temperaturach i ta oslona jest potrzebna,zeby np stojac na trawie nie zapalila sie trawa od rozgrzanego katalizatora. wiec decyzja nalezy do Ciebie.

• 3 miesiące temu...

Witam.

Odświeżę nieco temat. Wczoraj przyjrzałem się moim progom i są w OPŁAKANYM stanie!! Oprócz progów mam jeszcze podłoge w kilku miejscach do roboty :(:(. Blacharz mi powiedział, że całość kosztowałaby około 1200, ale to tak na wstepie, bo nie wiadomo, czy coś innego by nie wyskoczyło po drodze. Znlazłem na czesci24.pl progi za 70zł i za 160 zł. Powiedzcie mi czym one się różnią?? I jeszcze jedno pytanie, czy lepiej jest kupić nowy próg, czy próbować ratować stary, pognity i dziurawy? Poradźcie mi co robić?

Też miałem ten sam dylemat i doszedłem do wniosku że lepiej zamontować nowe progi niż łatać stare...zrobisz jak uważasz bo nie wiem w jakim stanie są Twoje.. a co do róznicy w cenie i jakości progów to nie wiem jak to wygląda. Ja kupiłem takie za 69 zeta za sztuke i jestem zadowolony (znaczy ja i mój spec który je wymieniał :) )..przy montażu nie było większych problemów.

PZDR

Też miałem ten sam dylemat i doszedłem do wniosku że lepiej zamontować nowe progi niż łatać stare...zrobisz jak uważasz bo nie wiem w jakim stanie są Twoje.. a co do róznicy w cenie i jakości progów to nie wiem jak to wygląda. Ja kupiłem takie za 69 zeta za sztuke i jestem zadowolony (znaczy ja i mój spec który je wymieniał :) )..przy montażu nie było większych problemów.

PZDR

Coraz bardziej się przekonuję do tej opcji. Muszę tylko pogadać z moim blacharzem, co on o tym sądzi i czy nie ma gdzieś na złomie takich. Moje się rozsypują przy najmniejszym dotknięciu :/. Dzięki za radę :).

a mzoe poprostu zmien blacharza :P boze gdzie taka cene koles powiedzial.. astre rozpinkolona sie za tyle zrobi. Bez przesady.. MAm takiego jednego blacharza co mi bedzie robil po zimie troche blache ale on by pewnie skasoal za spawanie i ratowanie max 300-400zeta i to juz maxxxxx. Zapodaj nam tu fotki jak to wyglada to ci powiem czy wymiana czy ratunek

a mzoe poprostu zmien blacharza :P boze gdzie taka cene koles powiedzial.. astre rozpinkolona sie za tyle zrobi. Bez przesady.. MAm takiego jednego blacharza co mi bedzie robil po zimie troche blache ale on by pewnie skasoal za spawanie i ratowanie max 300-400zeta i to juz maxxxxx. Zapodaj nam tu fotki jak to wyglada to ci powiem czy wymiana czy ratunek

Zdjęć narazie nie mam jak zrobić, ale jak tylko będzie okazja, to cyknę i dodam. Powiem Ci, że w lewym progu jest taka dziura, że wsadzam tam całą dłoń!!!! :/. Prawy nie jest w lepszym stanie i do tego ta podłoga też się sypie. Wiem bo widziałem to na własne oczy. W okolicach baku się rozlatuję :(. Więc pewnie dlatego tyle zaśpiewał. Chce jeszcze pojeździć po innych i dowiedzieć się ile oni by wzięli. Na pewno będę to robił po nowym roku, jak uzbieram kasę i chyba jednak kupię nowe progi. Powinno wyjść taniej. Stare się wytnie, a na ich miejsce nowe wsadzi. Mam nadzieję, że da radę. Kurde trochę się tym zmartwiłem, bo miałem nieco inne plany względem autka.

ale dziura w progu jest jak patrzysz od stronu drzwi czy na samym dole tylnego nadkola dziura wchodzaca do progu? nadkole uwazam za miejsce gdzie mozna zalozyc plastikowe ochrony

ale dziura w progu jest jak patrzysz od stronu drzwi czy na samym dole tylnego nadkola dziura wchodzaca do progu? nadkole uwazam za miejsce gdzie mozna zalozyc plastikowe ochrony

Dziura jest na samym dole. Ma długość kilku centymetrów. Zaczyna się od tylnego lewego koła i idzie ku przodowi.

Po wymianie opon na zimowe troche mi sie zepsul humor. Wymienialem ostatnie kolo, podlozylem podnosnik i nagle...trach....podnosnik nie wpadl do srodka, ale moim oczom ukazala sie calkiem niezla dziura ;) na wiosne czeka mnie robota. Teraz pytanie - ile mniej wiecej moze mnie to kosztowac. Dziura jest na dwa palce dokladnie w miejscu, gdzie sie zaklada podnosnik... Micra 5D, dziura w lewym tylnim progu (od strony kierowcy)

jak sie upszesz to wspawasz element blachy w dziure do 50zeta max i pocigniesz konserwacja specjalna. A druga rada. NIGDY STAREGO AUTA NIE PODNOS ZA ELEMENTY!! ZAWSZE ZA MOCOWANIE WAHACZA!!! to juz nie nowka i takie numery sie zdarzaja. U mnie prog odgnil od karoseri i sie wygial na podnosniku wlasnie. ale bez "majzla i bez mlota to g** a nie robota" heheh wiec zabralem sprzet i go naprostowalem :D