Gość Edward Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2007 W 2002 roku kupiłem Nissana Almerę 1,8 .Pierwszy przegląd po 15000 km OK.!Drugi po 30000 km też nic się nie dzało, ale po 40000 km zaczęło ubywać oleju, na trzecim przeglądzie po 45000 km zgłosiłem problem w autoryzowanym serwisie ,nie stwierdzono żadnych usterek, zalano do pełna olejem Castrol.Przy stanie licznika około 50000 km wybrałem się do Zakopanego, w Krakowie już musiałem dolać 1,5 litra oleju, po powrocie do Warszawy dolałem znowu około 1,5 litra. W serwisie nie stwierdzono żadnego wycieku, po ostrej wymianie zdań utrzymałem odpowiedź, że norma dla silnika 1,8 jest 0,5 litra na 1000 km , o ile mnie pamięć nie myli ,to takie zużycie miał Fiat 126p. Zwracam się do użytkowników Nissana Almiry 1,8 co sądzą na ten temat, czy mieli też taki problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nice Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Duzo razy było juz na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość danstan Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Witaj Poczytaj np. tutaj : http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=23919 i http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=22589, a poza tym użyj funkcji szukaj wpisując np "branie oleju" i wybierając forum "Almera". Potem już tylko przeglądanie i czytanie Pozdrawiam :one: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek N16 2,2 Di Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zwracam się do użytkowników Nissana Almiry 1,8 co sądzą na ten temat, Co prawda nie jestem użytkownikiem silnika 1,8 ale sprzedaj dziadostwo jak najszybciej !!!!! :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.