Gość jaca2206 Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Witam chciałem prosić o pomoc bo nie wiem co jest z silnikiem już wrzuciłem w niego tyle kasy że pewnie miałbym nowy .Po zrobieniu kapitalki i przejechaniu około2tys kilometrów zaczęła znikać woda ze zbiorniczka wyrównawczego ,póżniej zaczął sie mocno grzać i zauważyłem że w płynie chłodzącym jest olej to podpowiedzieli mi na forum że to uszczelka pod głowicą lub pęknięta głowica dałem do zrobienia uszczelkę i do sprawdzenia głowice ale okazało się że uszczelka była ok i głowica też zrobiłem 34km i znowu jest olej w płynie ale teraz olej w silniku jest jakiś mętny i jest ponad stan już sam nie wiem co może być może ktoś coś takiego miał i mógłby mi pomóc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dżodżo Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Moj kolega mial cos podobnego w Passacie. Jak ostro jezdzil to sie dzialo podobnie i podejrzenie padlo na mikropekniecia w bloku. POZDRAWIAM..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kizak-k2 Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Masz najprawdopodobniej takie małe malusieńkie maciupeńkie,taki mikroskopijne pęknięcia bloku, i z tym daj spokój. Bo itak nic ni zrobisz ,.. wymiana bloku może poratować . Lub zakup nowego.(przykre ale najprawdopodobniej tak może być) : :029: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mihal Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Witam podepne sie pod temat, moj silnik bral dosc duzo oleju, jestem po wymianie pierscieni, regeneracji glowicy (prowadnice, gumki zaworowe itd) i nic sie nie poprawilo, teraz nawet wiecej dymi jak jade. CO moze jeszcze byc nie tak. Slyszalem o tendencji wycierania cylindrow w sunny w stozek. Czy tulejowanie cylindrow lub szlif cylindrow w wpakowanie nadmiarowych tlokow i pierscieni rozwiaze moj problem. prosze o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jaca2206 Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2007 sprawdż sondę lambda ja robiłem kapitalkę i po wyjechaniu z warsztatu po 5km dymił może za lekko powiedziane wypuszczałem zasłonę dymną i okazało sie że dymi bo uszkodzona byla sonda lambda po wymianie juz było wszystko ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mas444 Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2007 mihal -> Pojeździj trochę, niech się pierścienie dotrą. Potem sprawdź ciśnienie sprężania z próbą olejową, Będziesz wiedział czy układ tłok - cylinder jest szczelny. Jeśli będzie ok. ponownie Sprawdzaj głowicę - uszczelniacze. No chyba, że faktycznie rozregulowany silnik i nie dymi z powodu oleju, a on sam wycieka na ulicę przez jakąś dziurkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mihal Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Witam ponownie przejechalem juz ok 500km ale dymi mocno raczej na bialo siwo, czasami z lekka poswiata niebieskiego. Ale poza tym bierze olej, nawet wiecej jak przed remontem. Nie wiem co dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B12 Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2007 w płynie ale teraz olej w silniku jest jakiś mętny i jest ponad stan Jeśli silnik był rozbierany, albo przynajmniej robiony rozrząd, to mam pewną teorię - Pompa wody, jak wiadomo jest przykręcona do pokrywy rozrządu, czyli pompy oleju. A więc przez tę pokrywę przechodzi główny kanał wodny pompy wody. Jeśli więc pomiędzy pokrywę rozrządu a blok nie nałożono uszczelnienia (silikon), to spodziewamy się właśnie takiego efektu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.