Gość zbig99 Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Witam Ostanio zauważyłem przez przypadek taki objaw po uruchomieniu silnika w zaworze EGR słychać przez chwilę ok 5-7 sekund równomierne tykanie ,również po przegazowniu w momencie powrotu silnika na wolne obroty słychać tkanie . Podaczas tego tykania w zaworze wolne obroty silnika wachaja sie od 1200 do 200 (a nawet do zgasnięcia ) .Czy oznacza to uszkodzony zawór EGR albo coś z podciśnieniem ? Almera N16 1,5 2000 rok Pozdrawaim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość klajgus Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2007 proponuje ci zatkanie tego zaworu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxpaynemm Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2007 proponuje ci zatkanie tego zaworu Taa zatkaj a nie długo będziesz oglądał blask palkącej się bursztynowej kontrolki Na temat EGR w N16 radzę poczytać TO :one: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zbig99 Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Na temat EGR to przeszukałem całe forum i przeczytam wszystko co było możliwe ,nawiasem mówiąc jestem bliski próby odłączenia zaworu ale przy koletorze. Jednakże chodzi mi oto czy ten zawór może mieć taki wpływ na obroty silnika i czy ewentualnie może powodować objawy w wyższych zakresach obrotów jak uszkodzony przepływomierz. :?: [ Dodano: Sro 25 Kwi, 2007 20:29 ] I jeszce czy ojawy opisywane tutaj http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.p...rzep%B3ywomierz może spowodować zwór EGR Pozdrawaim [ Dodano: Sro 09 Maj, 2007 22:15 ] I co i nic, sam rozwiąż problem . Kiedyś był taki program Zrób to Sam z Słodowym i takie jest forum Pozdrawiam wzsystkich działkowiczów [ Dodano: Sro 09 Maj, 2007 22:28 ] Halo ktoś może przerabiał to [ Dodano: Sro 09 Maj, 2007 22:28 ] :kosci: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.