Gość jaszczur Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Witam. Mam pytanie do forumowiczów. Otóż nurtuje mnie czas rozgrzewania micry. Na wolnych obrotach przy temperaturze na zewnątrz około 15 stopni, czas potrzebny na rozgrzanie do załaczenia wentylatora wyniósł około 30 minut. Chyba zdecydowanie za długo. Podczas jazdy przejechanie dystansu około 5 kilometrów podnosi strzałkę na wysokośc około 1/4 wskażnika. Czy to normalne? Powiem ze termostat juz wymieniłem, bo myślałem że to jego sprawka, ale chyba niepotrzebnie, bo zmiany nie zauważyłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ABT Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2007 nie ma zadnych powodow do obaw, wszystko jest ok, te wskazniki sa niedokladne, wielu wogole wskazowka nigdy nie przekroczyla polowy skali a po drugie Micry jest ciezko przegrzac, w porownaniu np do pewnego opla w rodzinie gdzie wnetylator wlaczas sie przy kazdej jezdzie w korkach, tak zeby w Micrze sie wlaczyl to juz musi byc naprawde ciezko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majsterus Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2007 hehe kup sobie citroenka ax 1.0, nie zdążysz klapnąć drzwiami i już jest cieplutko w środku. nie wiem dlaczego ale micra paskudnie długo sie grzeje. A silnik tej samej wielkości ale bardziej precyzyjny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jaszczur Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Ok. Dzieki za odpowiedzi. Szkoda ze nie zapytałęm wcześniej,bo widac niepotzrebnie wymieniłem termostat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciulek Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2007 micra sie dlugo grzeje bo to nie taki maly silnik. Może i ma małą pojemność ale almera 1.4 ma ten sam silnik tyle że cylindry są bardziej rozwiercone, tak to jest to identyk! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.