Gość Scyzor Opublikowano 18 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2005 Wczoraj po raz kolejny rozbierałem swoją deskę rozdzielczą. Przy okazji chciałem wymienić żaróweczkę podświetlającą przycisk od włączania świateł awaryjnych. Myślałem że jest tam standardowo 1,2W z niebieskim kapturkiem. Po rozmontowaniu przycisku okazało się, że i owszem jest w niebieskim kapturku, ale bynajmniej nie jest to taka sama żaróweczka jak tamte. W dodatku jest utopiona w dość finezyjny sposób w takiej gumowej oprawce. Co to za żaróweczka, gdzie ją zdobyć i czy jest zdobywalna razem z oprawką, czy trzeba zaopatrzyć się w pensetę, szkło powiększające i walczyć z przeciąganiem nóżek? Od razu mówię, ASO odpada Przy okazji mam pytanie. Czy przyciski do włączania klimy i obiegu zamkniętego też są podświetlane? Jeśli tak to jakimi żaróweczkami? pzd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bort Opublikowano 18 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2005 To ta co ją trzeba za nóżki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kristobal Opublikowano 18 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2005 czy trzeba zaopatrzyć się w pensetę, szkło powiększające i walczyć z przeciąganiem nóżek? Przy okazji mam pytanie. Czy przyciski do włączania klimy i obiegu zamkniętego też są podświetlane? Jeśli tak to jakimi żaróweczkami? Jeśli chcesz się pobawić to mogę dać Ci namiary na żaróweczki podświetlające przyciski od Tico (koszt niecałe 5 zł), które można od biedy zaadoptować. Tak obydwa przyciski są podświetlane, ale jakimi żaróweczkami to jeszcze nie wiem bo ich nie rozbierałem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcowy1 Opublikowano 18 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2005 takie same żaróweczki można kupić w sklepach z częściami RTV są stosowane do podświetlania paneli radiootwarzaczy samochodowych koszt 1.50PLN trzeba tylko skrócić troche nóżki bo są za długie i nałożyć tą niebieską gumkę zrobiłem tak w swoim N14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kristobal Opublikowano 19 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2005 zrobiłem tak w swoim N14 W N14 są trochę większe żaróweczki niż w P11, ale warto kiedyś spróbować, może też będą pasowały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Scyzor Opublikowano 19 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2005 Czyli co? Wymontować i z nią marsz do sklepu? Czy może te żaróweczki mają jakiś symbol/moc ? pzd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość darecki Opublikowano 19 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2005 Czyli co? Wymontować i z nią marsz do sklepu? Czy może te żaróweczki mają jakiś symbol/moc ? pzd Symbolu nie pamiętam, ale dostępne sa w z częściami do RTV, mają dłuższe nóżki, ale obcinaj je po przewleczeniu - tak łatwiej. wygląda jak mała dioda świecąca z 3cm nóżkami, ja znalazłem bez kapturków i nałożyłem stary choć chyba nie można używać ponownie :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość darecki Opublikowano 19 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2005 A ja mam trochę inny problemz tymi żaróweczkami od awaryjnych, podgrzewania tylnej szyby i tylnego przeciwmgielnego światła tj. średnio co 2 tygodnie jedna czy dwie się przepalą i niewiem dlaczego, napięcia jeszcze nie mierzyłem. a przypomniało mi się, że w ASO żaróweczka z kapturkiem i oprawką to wydatek 17zł :shock: :shock: zatem ciekawe w jakiej cenie mają H4 :wink: jak koszt rośnie proporcjonalnie do wielkości to UUUUU... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość darecki Opublikowano 23 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2005 Czyli co? Wymontować i z nią marsz do sklepu? Czy może te żaróweczki mają jakiś symbol/moc ? pzd Znajomy elektronik co prowadzi również sklepik powiedział, że on zakupuje je z oznaczeniami 12V 50mA, 12V 30mA, ale uwaga, stosowane są też identycznie wyglądające 9V podobno do podświetlenia liczników i zegarów. Ma w ofercie oprócz białych również niebieskie, żółte, czerwone i zielone. Koszt 1zł / sztuka pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hubertus Opublikowano 31 Marca 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2005 Darecki możesz podać namiar na sklep z tymi żarówkami? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość darecki Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Darecki możesz podać namiar na sklep z tymi żarówkami? Pozdrawiam To jest w Mińsku Maz. ul. Pilsudskiego nr nie pamietam. Mam do nich tel. 604-955-683; 604-955-686. Najlepiej zadzwonić przed wizytą bo nieraz pracuja w terenie. Godz otwarcia to chyba 9,00 - 17,00. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi