Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Opony 175 profil 70 - da rade włożyć do micry?

Gość maciulek
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Problem jak w temacie - akurat na oponach się za bardzo nie znam. Akutalnie mam standardowe 155 profil 65 (oczywiscie na 13"tu calach) ale dostałem od kumpla fajne 4 michelinki. Są to 13" szerokość 175 i profil opony 70. Ojciec mi powiedział, że zwariowałem, a Wy jak myślicie?

Potrzebne mi są tylko 2 w sumie więc może pojade i wymienie te 4 u jakiegoś wulkanizatora na 2 155x65 ?

pewnie że wejdą tylko na dziurach albo jak załadujesz tył to będzie obcierać :D przynajmniej tak jest w K10 a nie wiem jaką ty masz...

Gość johny_fellow
Akutalnie mam standardowe 155 profil 65

+13" wysokości koła daje Nam 425,75mm

szerokość 175 i profil opony 70.

tak samo + 13" = 447,5mm

Czyli w sumie będziesz miał koło o nieco ponad 5cm wyższe od standardu.

Ja mam w K11 fele 14" i opony 165/60 czyli sumarycznie większe koło od Twoich na tych 175/70 i nie ma żadnego problemu z obcieraniem etc.

Są to 13" szerokość 175 i profil opony 70
ja chcialem zimowki w tym rozmiarze wlozyc ale po przymiarce z grubsza wyszlo ze moglyby obcierac wiec zrezygnowalem ... wg producenta 175/60/13 i na bank nie bedize problemu

Ja mam w K11 fele 14" i opony 165/60 czyli sumarycznie większe koło od Twoich na tych 175/70 i nie ma żadnego problemu z obcieraniem etc.

ale moze masz ET na feldze inne ...

ja bym 70 profilu nie polecal ... chyba ze mozesz sobie to sprawdzic bo w ciemno bym nie bral

ja tam mam 195/50/15 i jest git (w 2 osoby)

ja na 195/45/15 ET38 upakowalem 4 osoby i jest ok :) przy 3 osobach udalo mi sie wpasc w dziure :< az mnie zabolalo na sama mysl ... i tez nic nie obciera :P

a na zime 155/70/13 ET45 :D

ET na stalówce mam 45 z oponami 165/65 czyli jeszcze większe a na alu mam ET38 z oponkami 165/60.

i chyba dlatego nie obcieraja bo masz inne ET przy alu i cale kolo idzie bardziej na zewnatrz [jezeli teraz nie myle]

Gość johny_fellow
i chyba dlatego nie obcieraja bo masz inne ET przy alu i cale kolo idzie bardziej na zewnatrz [jezeli teraz nie myle]

Nie mylisz się, masz rację idzie na zewnątrz na alusach ale na stalówkach z wiekszą średnicą koła jest głębiej osadzone i też nic nie obciera.

• 2 miesiące temu...