Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

wyłącznik przeciwmgielnych - schemat el.

sedek

Rekomendowane odpowiedzi

Postanowiłem zrobić porządek ze światłami przeciwmgielnymi tylnymi przy micrze k 10 1992 r. Dokupiłem przełącznik (stary był padnięty czyli połamany w środku) , ale światła i tak nie działają. Jest to przełacznik nowego typu taki 7-mio pinowy (cztery piny grubsze i trzy cieńsze) z dwoma żaróweczkami : zieloną i białą poświetlającą. Sprawdziłem przełacznik i jest O.K. Zauważyłem jednak , że dochodzi do niego tylko sześć kabelków z kostki, czyli jednego brakuje. W związku z tym proszę was o właściwy schemat elektryczny , cobym mógł popatrzeć . A może ktoś będzie tak miły i spojrzy na swój, gdzie poszczegółne kabelki odchodzą?

w sumie to światło pp tylne świeci dopiero po zapaleniu świateł mijania, sprawdź miernikiem co i jak :)

w sumie to światło pp tylne świeci dopiero po zapaleniu świateł mijania, sprawdź miernikiem co i jak

Wiem sprawdziłem to wszystko i nic. Przełącznik posprawdzałem miernikiem i dodatkowo zasilaczem na 12 V. wszystko działa jak należy , żaróweczki swiecą się przy przełączaniu.

Gnębi mnie brak tego kabelka.

[ Dodano: Czw 26 Kwi, 2007 10:23 ]

Ponawiam prośbę.

Poniżej rysunek wtyczki z zaznaczeniem , którego kabelka brakuje. Jeśli ktoś znajdzie chwilkę czasu i prześledzi, gdzie ten kabelek idzie , będę wdzięczny.

e6beac98d60790b2m.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...