Gość maniek19821982 Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2007 witam wszystkich otoz mam pierwszy problem ze swoją k10. kupiłem ją całkiem niedawno i wszystko było o.k.zawsze rano wsiadałem paliła bez problemu,czekałem ze dwie min niech sie nagrzeje i w droge.chodziła rowno i bez zarzutow! chciałem własnie podjechac sobie do sklepu,a wiec wskakuje odpalam,puszczam gaz zeby zobaczyc czy nie zgasnie za chwile i czy nie trzeba bedzie jej rozgrzac(mam odłączone ssanie).autko nie zgasło więc daje jedyneczke i jade....po przejechaniu jakis 200m dojezdzam do swiateł lekko hamuje,a autko gasnie :< mysle trudno pewnie jednak była nie rozgrzana.przekrecam stacyjke i autko jakos dziwnie kręci :< przewaznie wystarczyło przytrzymac kluczyk 1sec zeby ładnie odpaliła,ale teraz musiałem przytrzymac dluzej.z tyłu juz na mnie trąbią wiec gdy odpaliłem dałem mocniej gazu i jade,ale jakos dziwnie mi jedzie(szarpie i skacze)sprzeszony troche przejechałem tak kolejne 200m i chcąc skręcić w uliczke,dojezdzam do pasow jak na zlosc idą ludzie a autko oczywiscie znowu gasnie...cudem odpaliłem parkuje na pierwszym wolnym miejscu i gasze silnik.siedze chwile zbieram mysli i probuje na spokojnie odpalic.krece,krece i d*pa.mysle moze juz bezyny malo chodz mysle ze jeszcze ze 2litry były.pomyslałem ze pojade zatankowac.po kilkunastu probach wkoncu odpaliła,ale czuje ze odrazy chce zgasnąc...trzymam ją wiec po wyzej 2000obrotow i jade jak debil na wyjącym tak silniku.podjezdzam na cpn tankuje,wsiadam i nic!to samo :/ oczywiscie po ktoryms tam z koleji razie odpaliła i szarpiąc ruszyłem.dojechałem pod brame puszczam gaz i zgasła. poprobowałem jeszcze kilkanascie razy ja odpalic,ale ciągle to samo.bez wcisniętego gazu autko natychmiast gasło,a dławienie sie silnika przy dodawaniu gazu było do 2600obrotow...wyzej silniczek chodził juz rowno i normalnie. poczytałem wstepnie wątki na forum,ale sporo tego...kable,swiece,aparat jakas dydza... mam wiec pytanko co moglo mi sie przytrafic? bardzo prosze o pomoc i z gory dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeXaN Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2007 tak jak poczytałeś może być kilka przyczyn- aparat zapłonowy sie przestawił lub padł palec, kable, świece, gaźnik, pompa paliwa, rozrząd - sprawdzałbym w tej kolejności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maniek19821982 Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2007 rozrzad i gaznik odpada,bo z tego co wiem poprzedni własciciel robił to całkiem niedawno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeXaN Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2007 wiesz to na 100% czy ci tak tylko powiedział? różnie to bywa... a nawet jak był robiony rozrząd to pasek mógł przeskoczyć ( czego ci nie życze) oby to było coś błahego :027: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soul Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2007 z tego co wiem to poprzedni wlasciciel dbal o te auto bo jest na naszym forum na poczatku sprawdzilbym czy nie spadł zaden wężyk podciśnienia przy gazniku i przy sensorze boosta (nad serwem hamulcowym) sprawdzil szzczelnosc ukladu dolotowego i kat wyprzedzenia zaplonu pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maniek19821982 Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2007 dokładnie...porzedni własciciel dbal o nią...napisalem juz do niego mejla z zapytaniem czy moze wie co tam sie moglo zwalic. ale ja i tak prosze o wszystkie mozliwe rady [ Dodano: Czw 26 Kwi, 2007 00:45 ] panowie...wlasnie wracalem z moją dziewczyną z pracy.postanowiłem jeszcze raz odpalic autko.odpaliło w miare szybko,ale bez trzymania nogi na gazie i tak by zgasło...moja dziewczyna powiedziała mi ze jak siedziałem i dodawałem sobie gazu to z rury leciał czarny dym i faktycznie kiedy poprosiłem ją zeby usiadła zamiast mnie i ponaciskała pedał gazu to ku mojemu zdziwieniu autko kopciło na czarno...co to moze oznaczac waszym zdaniem??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość leszek2005 Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2007 a moze to cos z filtrem paliwa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wojtasnissan Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2007 ja bym spr. wezyki podcisnienia oraz mozesz kupic spary do wyczyszczenia gaznika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soul Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2007 juz Ci raz mowilem co masz zrobic? po co sie pytasz dalej ... na poczatku sprawdzilbym czy nie spadł zaden wężyk podciśnienia przy gazniku i przy sensorze boosta (nad serwem hamulcowym) sprawdzil szzczelnosc ukladu dolotowego i kat wyprzedzenia zaplonu Czrny dym oznacza za bogatą mieszanke, moze ona wynikac ze zlego ustawienia gaznika, zabrudzonego filtra powietrze, nieszczelnego ukladu dolotowego, uszkodzenia jakiegos wezyka podcisnieniowego kolo gaznika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maniek19821982 Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2007 ok...zaraz posprawdzam te wezyki,ale martwi mnie to ze troche kopci na czarno.czy kopcenie moze towazyszyc ktorymś z tych ewentualnych usterek? sory ze tak sie dopytuje,ale jestem kompletnie zielony.wcześniej miałem honde civic była tylko rok młodsza od tej micry co mam teraz...ale to wogole nie ta liga.civic byl na wielopunktowym wtrysku,miał kompa i wystarczyło sobie zrobic samodiagnostyke i wszystko czlowiek wiedzial.a tu niestety :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soul Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2007 to czego zmieniles na micre? sory za OT pisalem Ci ze kopcenie moze byc zwiazane z filtrem powietrza nieszczelnoscia ukladu dolotowego lub uszkodzenia wezyka! czytaj dokladniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WEBCIO17 Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2007 u mnie działo się dokładnie to samo po odpaleniu micra pracowała jakies 10sek i gasła chyba ze obroty były ustawione na 2tys. Mechanik przeczyscił gaźnik i teraz wszystko jest oki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maniek19821982 Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2007 oki.sprawdziłem wszystkie wezyki i wygląda na to ze jest o.k podczas sprawdzania zaowazyłem ze pod tą puszką gaznika od dołu niemal wszystko jest wilgotne i smierdzi benzyną.tak jak pisałem honda była na wtrysku i nigdy w zyciu nie miałem auta z gaznikiem wiec niewiem czy to normalne ze wali benzyną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soul Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2007 ale na zewnątrz gaznika jest mokre w benzynie? no to raczej nie jest normalne.. ta puszka to obudowa filtra powietrza chyba, gaznik jest nizej. sprecyzuj co jest morkre, sprawdz tez filtr paliwaznajduja sie on koło serwa hamulcowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maniek19821982 Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2007 więc tak...rano moze troszke przesadziłem z tym ze tam wszystko jest w bęzynie.teraz przy innym swietle jak oblukałem to dokładniej to było troszke wilgotne.zrobiłem kilka fotek i mam nadzieje ze tam widac o co mi chodzi. http://images6.fotosik.pl/5/293dff932b57dec3.jpg czy to jest filtr paliwa??? http://images6.fotosik.pl/5/4ecd5fd0307c8c1a.jpg czy moze to??? http://images6.fotosik.pl/5/82a27e67b37e7479.jpg nagrałem tez filmik telefonem jak odpalam autko i jak ono sie zachowuje 1.pierwsze przekrecenie kluczyka bez dodawania gazu 2.drugie przekrecenie kluczyka z dodaniem gazi i jak widac autko odpala.przy czym podkreslam ze przez cały czas nagrywania filmiku autko chodzilo na wcisnietym gazie,bo inaczej by zgasło. 3.jak slychac na filmie autko do jakis 3000obrotow tylko pyrkocze chcąc zgasnąć.dopiero po przekroczeniu 3000obrotow silnik pracuje w miare przyzwoicie 4.przez wiekszosc filmiku dodaje gazu w zakresie 900-2800obrotow i latwo mozna uslyszec ze autko tylko pruka sobie i dławi sie 5.na koniec zdejmuje noge z gazu i jak widac autko samo gasnie link do filmiku: nagrałem ten filmik bo moze ktos kto mial kiedys podobne objawy po obejrzeniu go bedzie wiedzial co z tym zrobic.jezeli do poniedzialku nic z tym nie zrobie to tylko wizyta u mechanika mnie ratuje i jezeli z tym sobie poradzi to napisze na forum co to za cholerstwo było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soul Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2007 filtr paliwa to to na drugiej fotce, troszke zabrudzony, mysle ze napewno trzeba go wymienic, nawet jak to nie pomoze to i tak maly koszt a wyglada na taki ktory sie do wymiany kwalifikuje co do filmiku... trudno mi co kolwiek na ten temat powiedziec, ale sprawdzilbym przewody WN, świece, kopółke i palec... najlepiej zreszta jedz do mechanika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość leszek2005 Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2007 soul...pomyliłes chyba filtr powietrza z filtrem paliwa...przeciez to zolte przybrudzone to wlasnie jest filtr powietrza chyba ze piszesz o tej puszce z tymi dwoma nakladkami na niej to sory no i co maniek19821982? dowiedziałes sie juz wstepnie co to moze byc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soul Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2007 soul...pomyliłes chyba filtr powietrza z filtrem paliwa...przeciez to zolte przybrudzone to wlasnie jest filtr powietrza chyba ze piszesz o tej puszce z tymi dwoma nakladkami na niej to sory Przeciez napisalem dokladnie ze filtra paliwa jest na tej drugiej fotce, i o filtr paliwa mi chodzi! (nigdzie nie pisalem o czyms zoltym przybrudzonym... czytaj dokladniej) dokladniej - chodzi mi o grubą warstwe kurzu na filtrze paliwa, moze to wskazywac na duzy juz jego przebieg chociaz nieorginalny zacisk na górnym węzu paliwowym przymocowanym do filtra swiadczy o tym iz pewnie byl on wymieniany, tylko kiedy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lipass Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Witam. Ja podejrzewałbym coś z pompą paliwa. Sprawdź czy wokół niej jest wszystko suche czy płynie z niej bezołowiowa. Jak nic konkretnego nie zauważysz to wyjmij bagnet i sprawdź czy na bagnecie nie ma paliwa - najlepiej powąchać. Już raz mi padła pompa paliwa i miałem podobne objawy. pzdr i czekam na dalsze wieści (mam nadzieje bardziej szczesliwe) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maniek19821982 Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2007 siemka a jeszcze jakbys mi dokladnie opisal gdzie jest ta pompa,bo niemam pojęcia z gory dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gray5 Opublikowano 28 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2007 ja obstawiałbym na gaznik, dysza wolnych obrotów , moze jakis syfek sie dostał i sie pieprzy, bo na wsokich obrotak jak widac jest wszystko spoko.na tej 3 fotce , to filtr węglowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jacobi Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Witam!!!! ja tak jak kolega stawiałbym na gaźnik - przeczyszczenie gaźniczka było by wskazane! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lipass Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Pompa jest jak patrzysz na silnik od strony kierowcy zaraz za głowicą w strone przedniej szyby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maniek19821982 Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2007 czy to jest pompą paliwa?a jezeli nie to co to jest? http://images6.fotosik.pl/5/4ecd5fd0307c8c1a.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soul Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2007 czy to jest pompą paliwa?a jezeli nie to co to jest?http://images6.fotosik.pl/5/4ecd5fd0307c8c1a.jpg powiem CI tak, nie chce byc zlosliwy filtr paliwa to to na drugiej fotce naucz sie czytac a dopiero potem zadawaj pytania ... nie moglem sie juz powstrzymac ale mam dzisiaj dobry dzien wiec sproboje kolejny raz... TOOOOOOO JESTTT FILTRRRRRRRRR PALIWAAAAAAAAAAAAAA! ktory juz raz to CI proboje wytlumaczyc? dalej podążaj!!!!!!!! WĘŻYKIEM KTORY JEST ! do tego filtra od góry przymocowany!!! PROWADZI onnn do POMPY PALIWA!!!! czaisz??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi