Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

elektronika SR-20

Gość ROBAS
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Ja to potrawie uczynić :)

Wzrost mocy i momentu ok 5%, bardzo wyrownuje sie przebieg momentu do setki czas sie porpawia ok. poł sekundy i tyle samo na 400m.

Jak chcerz to za drobną oplatą moge zrobić urządzanko i podać CI pod co masz to podpiać, i tylko bedzie pstryk i juz masz kopa ale wieksze spalnie pstryk i powrót do seri...

PRzeprowadzalem taka modyfikacje w SR20Di, De a lada dzien w 150 konnej priemrce czyli SR20DE :D

Pali bo ma optymalna mieszanke AFR do uzyskiwania maksymalnej mocy, ale kożystamy z tego w chwili np. wyprzedzania sprintu spdo świateł - w kabinie w wygodnym miejscu jest przelacznik, pozycja "ZERO" to seryjne nastaway silnika nic nie zmienine a pozycja "1" to cała na przód

Jest tylko mala wada, przy pzyspeiszaniu z niskich obrtotów troche sie zalewa ale trwa to ulamek sek a potem juz płynnie przyspeisza.

NAjlepiej wtedy jechać tak aby obroty nie schodziły poniżej 2500obr.min

Oto jak to sie ma w praktyce

7coobciowoz1.jpg

pstryczek w pozycji "1"

pstryczek w pozycji "ZERO"

• 2 tygodnie później...

Ja w związku z tym ze sie uturbiam to swój power pstryczek mogę odstąpić i zamntować za jakąś symboliczną oplatą :D

poczytaj inne posty :!: i troszke rusz glowa :!: :D chlopaki opisywali takie modyfikacje. :D byc moze w uproszczonej postaci ale za to taniej. na moje oko koszt takiej elektroniki to ok 5 pln :lol:

Coobcio- dobrze mowie?? :P

z kablami wychodzi 8zł.

Cena u mnie za wykonanie pstryka, wkąponowanie go w deske rozdzelczą i podłączenie na Gotowo to 30zł.

• 1 rok później...

hmmm... :D przerabiałem coś podobnego w swoim GTI... power guzik... sam możesz to zrobić... tylko potrzebujez schemat instalacji elektr. rezystor (najlepiej regulowany) i ze 2m kabla... szczerze mówiąc spalanie wzrasta niewspółmiernie do wydobytych kucy... (czasem taka modyfikacja przeszkadza) u Coobcia to działało poniewa miał robione modyfikacje dolotu, głowicy, wstrysków, zaworów i w tym przypadku wzrost byl zauważalny. Natomiast w seryjnym silniku nie masz co liczyć na wzrost mocy... możesz liczyć co najwyżej na spalanie rzędu 40L/100km

A i jezcze jedno!! trzeba uważać bo podczas używania tkiego guziora , ponieważ silnik myśli że jest zimny, nie włączy się wentylator chłodnicy co może doprowadzić do tragedii dla naszego silnika

Pozdrawiam

Szeryf :D

z czujnikiem cieczy jak się podpinamy to jest inan bajka bowiem auto przełancza się w tryb ssania.

Chip taki oferowany z allegro podłancza się do przepływki, jedną stroną do jej zasilania a drogą do wyjscia przez co o stałą wartość podnoszone jest napięcie z niej w efekcie mamy auto bardziej podlane... W seri już AFR powyzej 4500obr.min spada do 12,5 co jest ciut za bogato a my jeszcze dolewamy a trzeba odjąc tego paliwa.

Krótko - to jest naciągana bzdura.